Σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής του ΠΑΣ στο Διαιτητικό Δικαστήριο

on .

DIAITITIKO DIKASTHRIO

• Την ακύρωση της επικύρωσης της τελικής βαθμολογίας της Super League που τον οδηγεί σε υποβιβασμό θα προσπαθήσει να πετύχει ο ΠΑΣ Γιάννινα στη σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ.
Η γιαννιώτικη ΠΑΕ θα έχει στη σημερινή εκδίκαση τη νομική εκπροσώπηση, πέραν της Χρύσας Σεβαστοπούλου και από τον Αλέξη Κούγια, γνωστό ποινικολόγο και νυν πρόεδρο της ΑΕΛ.
Η πλευρά του ΠΑΣ θα στηριχθεί στο άρθρο 131 του ν. 2725/1999, τους κανονισμούς της ΕΠΟ, αλλά και την προκήρυξη του πρωταθλήματος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου και θα ζητήσει τον απευθείας υποβιβασμό δύο και όχι τριών ομάδων, δηλαδή του Απόλλωνα και του Λεβαδειακού.
Σίγουρα η πλευρά του ΠΑΣ έχει δύσκολο έργο με δεδομένο ότι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων έχει ήδη ψηφιστεί από την Βουλή, όμως οι νομικές προβλέψεις του ΚΑΠ είναι με το μέρος της ομάδας της Ηπείρου.

Πήρε άδεια ο ΠΑΣ
Για ακόμα μια χρονιά, την τέταρτη συνεχόμενη, ο φάκελος αδειοδότησης του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε προβλήματα και έγινε δεκτός από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ χωρίς άλλες παρατηρήσεις.
Ανεξαρτήτως λοιπόν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα μπορεί να κάνει κανονικά μεταγραφές όλων των ηλικιών χωρίς περιορισμούς.
Αντίθετα, χωρίς άδεια έμεινε ο Πανιώνιος, του οποίου ο φάκελος ήταν για μια ακόμα χρονιά ελλιπέστατος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα με αφαίρεση 6 βαθμών και περιορισμό στις μεταγραφές.
Συγκεκριμένα, μια μη αδειοδοτημένη ομάδα, όπως ο Πανιώνιος, μπορεί να αποκτήσει απεριόριστο αριθμό Ελλήνων κάτω των 23 ετών και μόλις έναν ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, με κανονική μεταγραφή ή δανεισμό. Επίσης, έχει δικαίωμα μόνο για δύο ανανεώσεις συμβολαίων άνω των 23 ετών, ανεξαρτήτως εθνικότητας.
Πέραν του Πανιωνίου, με πρόστιμο έως 20.000 τιμωρήθηκαν Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός αφού δεν κατάφεραν να τηρήσουν το πλάνο βιωσιμότητας, κάτι που σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν άδεια από την UEFA για ευρωπαϊκές διοργανώσεις, κάτι που μικρή σημασία έχει καθώς καμία εκ των δύο δεν πέτυχε την ευρωπαϊκή έξοδο.