Προσφυγή της ΠΑΕ κατά της αναδιάρθρωσης!

on .

MPALA

• Δεν έμεινε μόνο στα λόγια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Χριστοβασίλης, σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Την προηγούμενη εβδομάδα επικυρώθηκε επισήμως η βαθμολογία της Super League με μοναδική μειοψηφούσα ομάδα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αμέσως μετά η ΠΑΕ προέβει στην κατάθεση προσφυγής ζητώντας «την ακύρωση της απόφασης της από 09/05/2019 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League Ελλάδας και επικύρωσης του τελικού βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν.2725/1999, τον ΚΑΠ και τους υπόλοιπους κανονισμούς της ΕΠΟ, αποφασίζοντας μέσα στα πλαίσια της αρχής της ασφάλειας του Κράτους Δικαίου και της σταθερότητας των έννομων σχέσεων, τον υποβιβασμό των 2 μόνο τελευταίων ομάδων της κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει ότι κατόπιν της επικυρώσεως της φετινής βαθμολογίας του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή 2018-19 από τις υπόλοιπες ομάδες, μιας και η ομάδα μας δεν δέχθηκε να την επικυρώσει από μέρους της, κατέθεσε προσφυγή ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, περί ακυρώσεως της απόφασης της από 09/05/2019 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League Ελλάδας και επικύρωσης του τελικού βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν.2725/1999, τον ΚΑΠ και τους υπόλοιπους κανονισμούς της ΕΠΟ, αποφασίζοντας μέσα στα πλαίσια της αρχής της ασφάλειας του Κράτους Δικαίου και της σταθερότητας των έννομων σχέσεων, τον υποβιβασμό των 2 μόνο τελευταίων ομάδων της κατάταξης του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος.
* * *
Στο μεταξύ, μέχρι και την εκδίκαση της απόφασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όλα φαίνεται να έχουν μπει σε παύση. Οι προπονήσεις συνεχίζονται κανονικά μέχρι και τις εκλογές υπό την καθοδήγηση των Αλεξίου-Ταουσιάνη.
Στο μεταξύ, υπάρχουν συζητήσεις του μεγαλομετόχου και προέδρου της ΠΑΕ με προπονητές για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από την έκβαση της προσφυγής. Σε περίπτωση που δεν περάσει η αναδιάρθρωση και τελικά μείνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Super League οι διοικούντες προσανατολίζονται στην πρόσληψη ξένου προπονητή και όπως προείπαμε έχουν γίνει οι σχετικές επαφές. Σε περίπτωση όμως που η προσφυγή απορριφθεί τότε μάλλον η ΠΑΕ θα στραφεί σε λύσεις από την εγχώρια αγορά.
Όσον αφορά το έμψυχο υλικό της ομάδας, προτεραιότητα του Γιώργου Χριστοβασίλη είναι να παραμείνει ο βασικός κορμός της ομάδας και να γίνουν ορισμένες προσθήκες. Πάντως, τα πάντα θα αποφασιστούν μετά την εκδίκαση της προσφυγής. Εν αναμονή λοιπόν…