Οι βάσεις μπήκαν, η άνοδος του χρόνου!

on .

KRONOS PAS

• Μια ονειρεμένη χρονιά για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χθες στο κλειστό της Περιβόλας της Πάτρας, όπου οι Γιαννιώτισσες αντιμετώπισαν τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου για το μπαράζ ανόδου στην Α1, με τις παίκτριες του Γιώργου Σιαμέτη να γνωρίζουν την ήττα με 66-52.
Το μεγάλο άγχος και η απειρία των παικτριών του ΠΑΣ απέναντι σε μια πιο έμπειρη και έτοιμη ομάδα όπως ήταν ο Κρόνος, σαφώς έπαιξαν τον ρόλο τους στην χθεσινή αναμέτρηση.
Οι Γιαννιώτισσες έμειναν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πίσω με 16 πόντους διαφορά (24-8), ενώ χαρακτηριστικό του άγχους των κοριτσιών του Σιαμέτη ήταν το γεγονός ότι σκόραραν μόνο με βολές!
Η ίδια εικόνα επικράτησε και στην δεύτερη περίοδο με τις Αθηναίες να βρίσκουν τρόπους να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αντίστοιχα οι Γιαννιώτισσες συνέχισαν τις νευρικές και κακές επιλογές στην επίθεση. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 40-16 και το momentum σαφώς υπέρ των τυπικά γηπεδούχων παικτριών του Κρόνου.
Η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε άρδην με τις παίκτριες του ΠΑΣ να γυρίζουν την άμυνά τους σε ζώνη και με εύστοχα σουτ πίσω από την γραμμή των 6,75 άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά βάζοντας στη εξίσωση του παιχνιδιού και τους πάνω από 500 φίλους της ομάδας που ταξίδεψαν μέχρι την Πάτρα να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Με ένα επιμέρους 6-0 στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου έριξαν την διαφορά στους 13 πόντους μεταφέροντας το άγχος στις παίκτριες του Κρόνου οι οποίες τα έδειχναν να τα είχαν χαμένα! Όμως σχεδόν 8 λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης η αποβολή της αρχηγού, Ντίνας Σαρηγιαννίδου με 5ο φάουλ στα μείωσε κι άλλο τις πιθανότητες του ΠΑΣ να κάνει την ανατροπή, παρόλο την συγκινητική προσπάθεια της ομάδας.
Το τελικό 66-52 κρίνεται δίκαιο, άφησε όμως μια πικρή γεύση στις παίκτριες, τον προπονητή, την διοίκηση αλλά και τον κόσμο που πίστεψε σε αυτή την ομάδα.
Αναμφισβήτητα, τα κέρδη της φετινής χρονιάς είναι πολύ περισσότερα από το χθεσινό άτυχο αποτέλεσμα… Τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη κατάφεραν για τα καλά να βάλουν το γυναικείο μπάσκετ στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας, αλλά και να κερδίσουν τον σεβασμό και το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου.
Τα δεκάλεπτα: 24-8, 40-16 (ημιχρ.), 53-34, 66-52
Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Νανάκος-Νικολαΐδου): Μποσγανά 10, Κήτσιου 10(1), Βιντσιλαίου 11, Τσιχλάκη 3(1), Γασπαράτου 5(1), Αναστασοπούλου 16, Γκέργκι 2, Πανταζή 9.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόνου 8(2), Σαρηγιαννίδου 15(2), Χρηστάκη 1, Μεντεσίδου 6, Ξανθοπούλου 8(1), Διαμαντοπούλου, Ντάλλα 14(2), Μπουκουβάλα.