Έκλεισε χθες το «κεφάλαιο» Ι. Πετράκης για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PETRAKHS GIANNHS

• Ένα σπουδαίο κεφάλαιο έκλεισε χτες και επίσημα για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ο Γιάννης Πετράκης αποτελεί παρελθόν μετά από 5,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ηπείρου.
Ήταν 28 Ιανουαρίου του 2014 όταν ο Γιάννης Πετράκης ήρθε στα Γιάννινα ως αντικαταστατής τότε του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο των Ηπειρωτών, με τους περισσότερους τότε να αμφισβητούν την επιλογή της διοίκησης Χριστοβασίλη. Μέσα σε αυτές τις 6 σεζόν και τις 1924 ημέρες ο Πετράκης κατάφερε να γίνει αναμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΣ, να γίνει ο μακροβιότερος και να γίνει και ο πρώτος σε συμμετοχές, ξεπερνώντας ακόμα και τον Αντώνη Γεωργιάδη, τον προπονητή του «Άγιαξ της Ηπείρου» της δεκαετίας του ’70. Ο Κρητικός προπονητής συνέδεσε το όνομά του με την μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του ΠΑΣ, την ευρωπαϊκή έξοδο και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Europa League το μαγικό καλοκαίρι του 2016.
Ο κύκλος του Πετράκη στον ΠΑΣ έκλεισε οριστικά χτες με την γιαννιώτικη ΠΑΕ να αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι ήταν μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ τον ευχαρίστησε και του ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ότι και αν κάνει. Από την πλευρά του ο πρώην, πλέον, προπονητής του ΠΑΣ με σύντομη δήλωση ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκε και όπως είπε εισέπραξε αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό και αισθάνεται περήφανος που υπηρέτησε αυτή την ομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την λήξη συνεργασίας με τον προπονητή κ. Πετράκη μετά από 5,5 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πάγκο της ομάδας μας. Ο κ. Πετράκης αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια συνεργασίας ήρθε η στιγμή να χωρίσουν οι δρόμοι μας με έναν ξεχωριστό άνθρωπο, δάσκαλο και προπονητή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του συλλόγου. Ζήσαμε στιγμές μαζί, που δεν θα ξεχαστούν ποτέ, στιγμές μεγάλες και για τον ιστορικό σύλλογο του ΠΑΣ αλλά και για την πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα. Στιγμές γεμάτες συναισθήματα. Θα είσαι πάντα μέλος της μεγάλης οικογένειας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και θα είναι πάντοτε σπίτι σου η πόλη. Ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία».
Από την πλευρά του ο κ. Πετράκης ζήτησε επί ευκαιρίας της δημοσίευσης να στείλει και το δικό του μήνυμα: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους αυτούς που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Τον πρόεδρο, τους ποδοσφαιριστές, τους συνεργάτες άμεσους και έμμεσους, τους δημοσιογράφους και ιδιαίτερα τον κόσμο που ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Όλα αυτά τα 5,5 χρόνια εισέπραξα πολύ μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό. Αισθάνομαι πολύ περήφανος που υπηρέτησα αυτή την ομάδα! Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου. Ο ΠΑΣ ήταν, είναι και θα είναι μεγάλη ομάδα!».