Ετοιμάζεται για ΠΑΟΚ με το βλέμμα στραμμένο στον Υφ. Αθλητισμού

on .

PAS PROPONHSH 2 5 19

• Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και το τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή του Θωμά (05/05, 7:00 μ.μ.) στο «Ζωσιμάδες».
Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ για την ομάδα της Ηπείρου, η οποία δεν κρατά πλέον την τύχη στα χέρια της στην υπόθεση της παραμονής και επιζητά ένα μικρό αγωνιστικό «θαύμα» προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να σπάσει το αήττητο του ΠΑΟΚ την Κυριακή και ταυτόχρονα ο Ατρόμητος να κερδίσει τον ΟΦΗ στο Περιστέρι, προκειμένου να ξεφύγει από την 14η θέση και να πάει στην 13η που οδηγεί στο μπαράζ.
Όπως σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών ούτε αυτή τη φορά. Οι Λίλα και Ευαγγέλου είναι εκτός λόγω τραυματισμών, όπως και οι Σιόντης, Ξύδας που ακολουθούν εδώ και καιρό ατομικά προγράμματα. Απών την Κυριακή θα είναι και ο Κλάους Αθανασιάδης, ο οποίος συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε αναγκαστικά στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος.
Μετά το διήμερο ρεπό για το Πάσχα, οι παίκτες του ΠΑΣ επέστρεψαν στις προπονήσεις την Δευτέρα και ουσιαστικά μπήκαν στο τελευταίο κομμάτι της προετοιμασίας για το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Οι Κάστρο και Πάντελιτς έχουν επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, όχι όμως και οι Μάνος και Κρίζμαν, οι οποίοι ακολουθούν συντηρητικό ατομικό πρόγραμμα. Ο Μάνος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οκ για την Κυριακή, ενώ ο Κρίζμαν είναι αμφίβολος, αλλά πιθανότατα να είναι κι αυτός στην αποστολή.
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε ανάλυση βίντεο στα αποδυτήρια με παιχνίδια του ΠΑΟΚ και τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες βγήκαν στο γήπεδο και έγιναν ασκήσεις αντοχής και δύναμης, παιχνίδια τακτικής και εσωτερικό οικογενειακό δίτερμα.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ θα είναι η προτελευταία ενόψει Κυριακής και θα γίνει σήμερα το πρωί στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Ο διεθνής Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα, ο οποίος την Τετάρτη ήταν τέταρτος διαιτητής στον ημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Λίβερπουλ, ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ. Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και Κουλά Χασάν από την Ξάνθη και τέταρτος ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.

«STOP» στους οπαδούς του ΠΑΟΚ
Εν τω μεταξύ, χτες ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση μεμονωμένης και οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών του ΠΑΟΚ προς τα Γιάννινα την Κυριακή. Ο Γιώργος Βασιλειάδης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Γιάννινα μαζί με την οικογένειά του και κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να έρθουν ΠΑΟΚτζήδες στα Γιάννινα. Έτσι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η Αστυνομική Διεύθυνσή Ιωαννίνων καθίστανται πλέον υπεύθυνοι στο να τηρηθούν στο ακέραιο οι αποφάσεις και να μην υπάρξουν τα περσινά φαινόμενα με την εισβολή των οπαδών του ΠΑΟΚ στο «Ζωσιμάδες».

Αναβολή της αναδιάρθρωσης ζητάει και η ΕΠΣΗΠ
Την τοποθέτηση του μέσω επιστολής για την αναδιάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ Κώστας Βρακάς, ο οποίος αναφέρει ότι λόγω του ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα και δεν έχει έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η αναδιάρθρωση και αυτό προκαλεί έντονη παραφιλολογία και διάφορες φωνές, για να πάψουν όπως τονίζει στην επιστολή του ο κ. Βρακάς όλα αυτά που κάνουν κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει η αναδιάρθρωση να αναβληθεί και να πραγματοποιηθεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο.