«Σερί» τα ρεκόρ και στα Γιάννενα για τον Ολυμπιονίκη Γ. Μαρκούλα

on .

MARKOYLAS

• Με νέα Πανελλήνια ρεκόρ και σπουδαίες εμφανίσεις Γιαννιωτών αθλητών ολοκληρώθηκαν τα Πρωταθλήματα Άρσης Βαρών, τα οποία διεξήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων.
Μεγάλος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης ήταν ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Μαρκούλας, ο οποίος κατέρριψε τρία Πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία του, ενώ ο «Σπάρτακος» Ιωαννίνων αναδείχθηκε πρώτος στη γενική βαθμολογία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Γιαννιώτικη Άρση Βαρών έχει και αξιόλογο παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον!
Με νέα ρεκόρ…
Με 10 Πανελλήνια ρεκόρ έκλεισε η τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών που φέτος διεξήχθη στα Γιάννενα. Τους αγώνες συνδιοργάνωσε η Εθνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών.
Η μάχη των Πανελληνίων ανάμεσα στον Θοδωρή Ιακωβίδη και τον Γιώργο Μαρκούλα μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συνεχίστηκε και στην Ελλάδα, με τη μόνη διαφορά ότι οι δύο αθλητές αγωνίστηκαν αυτή τη φορά σε διαφορετική κατηγορία. Ο Ολυμπιονίκης του «Σπάρτακου» ανέβηκε κατηγορία και αγωνίστηκε στα 102 κ. Στο ζετέ σήκωσε 197 κ. και στο σύνολο 354 κ., βελτιώνοντας τα Πανελλήνια στάνταρ στους Άνδρες που ήταν 196 κ. και 350 κ. αντίστοιχα
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης στην κατηγορία των 96 κ., σήκωσε 164 κ. στο αρασέ, δηλαδή ένα περισσότερο από την επίδοσή του την προηγούμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στην ίδια κατηγορία κιλών ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος σημείωσε Πανελλήνια ρεκόρ στους Εφήβους και στους Νέους Άνδρες και στις τρεις κατηγορίες. Τέλος, ο Στάθης Στρουμπής στην κατηγορία των 109 κ. έκανε πανελλήνιο ρεκόρ στο αρασέ με 168 κ., ενώ το στάνταρ ήταν 163 κ.
Πρωτιές ο «Σπάρτακος»
Ο Α.Ο. «Σπάρτακος» Ιωαννίνων για μία ακόμη φορά αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος στην γενική βαθμολογία όλων των Πρωταθλημάτων, παρά τις απουσίες αθλητών. Κατέλαβε την 1η θέση στο Πανελλήνιο νέων Ανδρών, την 2η (με την ίδια βαθμολογία με τον 1ο) στο Εφήβων, την 2η στο Παίδων και στο Γυναικών, την 3η στο Νέων Γυναικών και στο Νεανίδων, την 4η στο Ανδρών και στο Πρωτάθλημα Κορασίδων.
Εκτός από τον Γ. Μαρκούλα, διακρίθηκαν επίσης στην κατηγορία των 59 κ. Κορασίδων η Ελένη Τσιμαράκη με τρία χρυσά μετάλλια, στην κατηγ. των 45 κ. Κορασίδων η Βασιλική Ράπτη με τρία χρυσά μετάλλια, στην κατηγ. 67 κ. Παίδων ο Νικόλαος Ζήκος με δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, στην κατηγ. 55 κιλών η Άννα Μπογά με τρία ασημένια μετάλλια, στην κατηγ. των 102 κ. Εφήβων ο Κωνσταντίν Μουρατλάρι με τρία ασημένια μετάλλια, στην κατηγ. 102 κ. Παίδων ο Παύλος Λιάλιος με τρία χάλκινα μετάλλια.
Μετάλλια και πρωτιές πέτυχαν ακόμη οι Γιαννιώτες αθλητές: Αθανάσιος Αγγέλης, Σοφία Αγγέλη, Μπαλάσκα Σταυρούλα, Ρώσσος Ιάσων, Μιχαήλ Καλλές, Κων/νος Αυδόκης, Τζίμας Νικόλαος, Δημήτρης Γιώτης, Πλεξίδας Κων/νος, Ειρήνη Τριφύλλη, Μπλέτσου Αλεξάνδρα, Δημήτριος Μηλιώνης, Χρήστος Θεμελής και Μαρία Γούτσια.
Ο Δήμος Ιωαννιτών
Τιμή για την πόλη χαρακτηρίζει ο Δήμος Ιωαννιτών με χθεσινή του ανακοίνωση το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά ο «Σπάρτακος» αναδείχτηκε Πρωταθλητής στην Άρση Βαρών.
Ο Δήμος συγχαίρει όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες, ιδιαίτερα όμως τον Σύλλογο των Ολυμπιονικών και τους αθλητές του, οι οποίοι, όπως αναφέρει, «συνεχίζουν να μας χαρίζουν επιτυχίες σε ένα άθλημα όπου οι διακρίσεις για την χώρα, αλλά και για την πόλη μας, είναι σπουδαίες σε διεθνές επίπεδο».