α ερασιτεχνική

on .

NHSI ANATOLH 21 4 19

Νησί - Ανατολή 1-0

• Χρειάστηκαν είκοσι μια αγωνιστικές ημέρες για να σπάσει το αήττητο σερί που είχε χτίσει, η πρωταθλήτρια ομάδα της Ανατολής, η οποία γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Αετό Νήσου, ο οποίος είχε και το παραπάνω κίνητρο από αυτή την αναμέτρηση.
Υποδοχή μετά... Βαΐων και κλάδων (ένεκα και των ημερών), καθώς οι παίκτες των γηπεδούχων έκαναν «πασίγιο» στους αντιπάλους τους, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους δώσουν συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Α’ ερασιτεχνικής της ΕΠΣΗΠ, σχηματίζοντας έναν διάδρομο κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.
Με την νίκη του αυτή, το Νησί παίρνει απόσταση και αποκτά πλεονέκτημα στην ειδική βαθμολογία των μπαράζ, αν και εφ΄όσον παραμείνει ως έχει η βαθμολογία μέχρι και την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (απομένουν ακόμη δύο αγωνιστικές). Από την αντίπερα όχθη, η Ανατολή με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, μάλλον έχει το μυαλό της στον σχηματισμό της νέας χρονιάς που θα την βρει στην κατηγορία παραπάνω (περιμένουμε και μια αναδιάρθρωση).
Αγωνιστικά, το παιχνίδι είχε δύο πρόσωπα, στο πρώτο μέρος καλύτερη και πιο απειλητική ήταν η ομάδα της Ανατολής, ενώ στο δεύτερο η ομάδα που είχε την ουσία, ήταν αυτή του Νησιού, με την ομάδα της Ανατολής να δείχνει ανύμπορη να βρει δίχτυα.
Οι πρώτες καλές στιγμές του παιχνιδιού ήρθαν από στατικές φάσεις, πρώτο απείλησε το Νησί, με τον χτύπημα φάουλ του Πρέντζα να περνά λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Διαμάντη.
Στο 14΄το φαουλ του Σκανδάλη από καλό σημείο, μπλόκαρε ο Τσαμητρόπουλος.
Στο 30΄ ο Δήμος με δυνατό σουτ δεν κατάφερε να βρει την αντίπαλη εστία, με την μπάλα να περνά αουτ.
Οι «Πόντιοι» έχασαν διπλή ευκαιρία στο 33’, όταν αρχικά στο σουτ από κοντά του Δήμου, ο Τσαμητρόπουλος απομάκρυνε με γροθιές και στην επαναφορά ο Κλιτσινάρης με δυνατό σουτ στόχευσε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη, οι νησιώτες μπήκαν αποφασισμένοι για το γκολ, ενώ η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ανατολή, με το στρωτό σουτ του Εμβραΐζογλου στο 48΄, να περνά δίπλα από το δεύτερο δοκάρι της εστίας του Τσαμητρόπουλου.
Στο 50΄ ο Διαμάντης απέκρουσε πέφτοντας το φαουλ του Πολύζου, ενώ ο τερματοφύλακας της Ανατολής εξουδετέρωσε και το δυνατό σουτ του Κοτσίνα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
Στο 53΄ ο Δήμος έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με σουτ από κοντά και την μπάλα να καταλήγει αουτ, ενώ και το σουτ του Σκανδάλη στο 70΄ κατέληξε πάνω από την εστία του Τσαμητρόπουλου.
Ότι δεν κατάφερε η Ανατολή, το πέτυχε στο 77΄ το Νησί, ανοίγοντας το σκορ για το 1-0, πετυχαίνοντας και το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, όταν μετά από τρεις εκτελέσεις κόρνερ της Ανατολής, οι νησιώτες βρέθηκαν στην αντεπίθεση με τον Μπίλη να δίνει στον Κοτσίνα, εκείνος στον Πολύζο, με τον τελευταίο, έπειτα από ωραία προσπάθεια και ωραίο τελείωμα να στέλνει την μπαλά στα δίχτυα για το 1-0, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.
Στο 91΄ η Ανατολή έχασε ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς, όταν ο Εμβραΐζογλου, έδωσε στον Κλιτσινάρη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά και από κοντά έστειλε την μπάλα αουτ.
Διαιτησία: Τασιούλας (Αγόρας - Γεωργίου Β.).
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Ζαχαρόπουλος (88΄ Χριστογιώργος), Κονδύλης, Κοτσίνας, Κουβάτης, Στογιάννης, Πολύζος (90΄Στασινός), Μάτσιας, Πρέντζας (94΄Κάτσενος), Μπίλης, Γκόντζος.
Ανατολή (Ανέστης Ζώης): Διαμάντης, Γκούμας Κ. (66΄Κολιός), Φίλιος Γ., Τζίμας (26΄ Μπίζιος), Νεφρός, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου, Χριστακόπουλος, Φωλίνας, Δήμος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

Ελεούσα - Κόνιτσα 0-0

 

• Σε ένα ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο Ελεούσα και Κόνιτσα «κακοποίησαν» το ποδόσφαιρο με το τελικό 0-0 να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα.
Μπορεί οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ήθελαν να παίξουν μπάλα, ωστόσο το χωράφι που λέγεται γήπεδο ήταν ανασταλτικός παράγοντας στις προσπάθειες των παικτών. Αποτέλεσμα ήταν οι φάσεις που δημιουργήθηκαν να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ να σημειώσουμε ότι λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου τραυματίστηκε και αποχώρησε ο ποδοσφαιριστής της Κόνιτσας Γαλανός.
Στα αγωνιστικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων όσες φορές προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα κάτω αυτή αναπηδούσε και δεν μπορούσαν να έχουν σωστή κυκλοφορία. Φυσιολογικό αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι λιγοστές αξιόλογες φάσεις στον αγώνα. Μόλις στο 3΄ο Γαλανός έκανε τη σέντρα, η μπάλα αναπήδησε μπροστά από τον Κίτσο που μπόρεσε να κάνει το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 5’ σουτ του Χαλούλου έξω από την μεγάλη περιοχή απέκρουσε τη μπάλα ο Κεφάλας. Οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ολοκληρώθηκαν στο 14’ με τον Πεπόνη να κάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι της εστίας του Χατζηρούμπη.
Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ελεούσα απείλησε στο 48’ με τον Βελτσίστα να εκτελεί κόρνερ και ο Γεωλδάσης προ του Χατζηρούμπη δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Σουτ του Μήτσου στο 51’ από το ύψος του πέναλτι η μπάλα άουτ. Η Ελεούσα είχε και δεύτερο δοκάρι στο 80’ όταν ο Πότσης Θ. έκανε τη σέντρα, ο Βελτσίστας σούταρε η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Κόνιτσας που ήταν επάνω στη γραμμή και μετά χτύπησε στο δοκάρι.
Διαιτησία: Νέος (Διαμάντης Λ.-Διαμάντης Δ.).
Ελεούσα: Κεφάλας, Γιώτης, Πότσης Γ., Οικονόμου, Γεωλδάσης, Πέτσιος, Σοκορέλης, Τσίκας (73’ Καλές), Βελτσίστας, Πεπόνης, Πότσης Θ.
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Βλάχος, Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Α., Ράγγας, Κίτσος, Χαλούλος, Πούλιος (61’ Σπανός Δ.), Δημόπουλος, Γαλανός (21’ λ.τρ. Τσαλιαμάνης).

 Πέραμα- Κράψη 1-2  

• Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Κράψη έστω και στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 1-2 μέσα στο Πέραμα, μια νίκη που είναι πέρα για πέρα δίκαιη με βάση των εικόνα των δύο ομάδων στο παιχνίδι.
Στο 12’ μπαλιά Τσακανίκα Γ. λάθος εκτίμηση του Σταυρόπουλου η μπάλα περνάει από πάνω και ο Φώτης με πλασέ σε κενή εστία το 1-0. Σουτ εκτός περιοχής στο 29’ του Ζαμπέτα, εντυπωσιακή εκτίναξη του Οικονόμου και διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.
Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζήση στο 54’ από θέση πλάγια η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Η Κράψη στο 65’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Περάματος, την εκτέλεση του ανέλαβε ο Σταμούλης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας 1-1. Σουτ του Σταμούλη στο 72’ αποκρούει ο Ζηκυρόπουλος. Τρομερό σουτ του Ζαμπέτα στο 75’ η μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Σε αντεπίθεση της Κράψης στο 77’ ο Παράσχης σέντραρε, ο Σταμούλης πλάσαρε με τη μία, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Τρομερή διπλή ευκαιρία της Κράψης στο 80’ με τον Καρτάλη να νικιέται δύο φορές από τον Ζηκυρόπουλο. Νέο δοκάρι για την Κράψη στο 81’ με τον Παράσχη να σουτάρει εκτός περιοχής και την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα στο 93’ η Κράψη έφυγε σε κόντρα επίθεση ο Παράσχης πέρασε κάθετα στον Καρτάλη που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα.
Διαιτησία: Σίσκας (Αρβανίτης-Νίκου Στύλου).
Πέραμα: Οικονόμου (62’ Ζυκηρόπουλος), Τσακανίκας Β., Τζάλλας, Συμεωνίδης, Στόλης, Τσακανέλης, Ζήσης (68’ Τάσσης), Τσακανίκας Γ., Μανούρης (87’ Βάσιος), Φώτης, Οικονόμου.
Κράψη: Σταυρόπουλος, Καρατζιάς, Βύζας, Σήτος, Μουζακίτης, Ζαμπέτας, Αλεξίου, Κατσούδας, Καρτάλης, Παράσχης, Σταμούλης.

 

 

• Επιθετικό κρεσέντο για το Μέτσοβο στο δεύτερο ημίχρονο όπου επικράτησε με 7-0 του Κουτσελιού για την 28η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής και έφτασε αισίως τους 40 βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Το Κουτσελιό με βάση την κρισιμότητα του αγώνα δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, στο δεύτερο μέρος παραδόθηκε στις επιθετικές ορέξεις των αντιπάλων και πλέον είναι σε δυσχερή θέση, με τη Ζωοδόχο να πλησιάζει στους δυο βαθμούς.
Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 19’ με τον Τσιόστα Κ. να κάνει το σουτ από μακρινή απόσταση και τον Γιαμβριά να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα. Σουτ του Σταχούλη στη συνέχεια δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ στο 30’ ο Θανάσης έκανε σουτ από πλάγια με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά τον Αγγέλη να την μπλοκάρει. Το Μέτσοβο άνοιξε το σκορ στο 42’ με τον Τσουλιάη Ι. να εκτελεί με δύναμη το πλάγιο και τον Σταχούλη αφύλαχτο να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στο 48’ ύστερα από αδράνεια της άμυνας του Κουτσελιού, ο Παλαιοπάνος πάσαρε στον Τρίτο για το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι ζευγάρωσαν τα δοκάρια τους με τον Ντούτση και χάνοντας καλή ευκαιρία να ξαναμπουν στο ματς. Το 3-0 προήλθε από…οικογενειακή υπόθεση. Ο Τσουλιάης Φάνης τροφοδότησε κάθετα τον αδερφό του Κυριάκο που νίκησε τον Γιαμβριά στο 67’. Στο 70’ ο Σιούτας με πλασέ έκανε το 4-0, ενώ το 5-0 έκανε ο Παλαιοπάνος ύστερα από ασίστ του Τσουλιάη Κ. στο 79’. Ο Σιούτας στο 83’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0, ενώ το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Τσιόστας Κ. με πλασέ ύστερα από το πρώτο σουτ του Παλαιοπάνου που απέκρουσε τη μπάλα ο Γιαμβριάς.
Διαιτησία: Μάντζιος (Τσάντας- Κοσίνας).
Μέτσοβο: Αγγέλης, Γεωργίου(57’ Γκουντέβενος), Τσιόστας Χ. (57’ Ζάκα), Σιούτας, Κέντρος, Τσιόστας Κ., Σταχούλης (57’ Τσουλιάης Θ.), Τσουλιάης Ι., Τσουλιάης Κ., Παλαιοπάνος, Τρίτος.
Κουτσελιό: Γιαμβριάς, Δάσκαλος, Κακαράντζας, Δημητρίου, Κρανάς, Αναγνωστόπουλος, Ντούτσης, Θανάσης, Αλεξίου, Ανδρέου (66’ Σιώζιος), Γκεσούλης.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Ζωοδόχος-Μουσιωτίτσα α.α. 3-0
Μέτσοβο-Κουτσελιό 7-0
Αετός Νήσου-Ανατολή 1-0
Ελεούσα-Πίνδος Κόνιτσας 0-0
Πέραμα-ΠΑΣ Κράψης 1-2
Μικρασιάτες-Χουλιαράδες 0-0
Πράμαντα-Καστρίτσα 0-4
Αγροτ. Αστέρας-Κατσικά 4-2

βαθμολογια

1. Ανατολή 70 87-15
2. Αγροτ. Αστέρας 62 74-34
3. Κατσικά 56 49-25
4. ΠΑΣ Κράψης 55 55-30
5. Χουλιαράδες 55 53-25
6. Ελεούσα 54 54-28
7. Μικρασιάτες 49 42-37
8. Μέτσοβο 40 49-53
9. Πέραμα 39 37-40
10. Καστρίτσα 38 47-38
11. Αετός Νήσου 31 34-47
12. Πίνδος Κόνιτσας 29 28-39
13. Κουτσελιό 23 22-63
14. Ζωοδόχος 21 23-44
15. Πράμαντα 8 21-75
16. Μουσιωτίτσα -9 5-87

επομενη 

Χουλιαράδες-Κουτσελιό
Καστρίτσα-Μικρασιάτες
Ανατολή-Μέτσοβο
Πίνδος Κόνιτσας-Πράμαντα
Κατσικά-Αετός Νήσου
Μουσιωτίτσα-Ελεούσα
ΠΑΣ Κράψης-Αγροτ. Αστέρας
Πέραμα-Ζωοδόχος