Πρωταθλήτρια η Ανατολή, συνέτριψε 6-0 τον Αγροτικό

on .

ANATOLH AGROTIKOS

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Ανατολής με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά όπου η ομάδα του Ανέστη Ζώη πήρε την 21η συνεχόμενη νίκη της με 6-0 και κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η Ανατολή είχε την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι και αυτό άλλωστε το μαρτυράει και το τελικό σκορ με τους παίκτες του Αγροτικού να μην μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των γηπεδούχων.
Σαρωτική λοιπόν η Ανατολή στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε τα έξι γκολ και είχε και ένα χαμένο πέναλτι.
Μόλις στο 5΄ο Φωλίνας με σουτ άνοιξε το σκορ για την Ανατολή.
Στο 13’ σε χέρι του Ζότα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Θανάσης με τον Γρηγοριάδη να αποκρούει τη μπάλα.
Ο Νεφρός με κεφαλιά στο 15’ μετά από κόρνερ του Φίλιου διπλασίασε τα τέρματα για την Ανατολή.
Ο ίδιος παίκτης στο 25’ έκανε το 3-0, ενώ στο 28’ ο Εμβραίζογλου ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Ο Θανάσης στο 34΄με σουτ έστειλε τη μπάλα για πέμπτη φορά στα δίχτυα του Γρηγοριάδη.
Δύο λεπτά αργότερα ο Σκανδάλης με δυνατό σουτ έγραψε το 6-0.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα με τους φιλοξενούμενους να έχουν κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ της τιμής με τον Ορφανό, τον Παπαρούνα και τον Παππά, αλλά ο τερματοφύλακας Διαμάντης με τις αποκρούσεις του δεν το επέτρεψε.
Με τη λήξη του αγώνα όλοι έγιναν ένα κουβάρι και πανηγύρισαν το πρωτάθλημα.
Διαιτησία: Μπούμπας (Πάνος Σ.-Ντόντης).
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος (75’ Γκούμας), Φίλιος, Μπίζιος, Νεφρός, Κλιτσινάρης, Σκναδάλης, Εμβραίζογλου (75’ Μιχαηλίδης), Θανάσης (75’ Γκούμας), Χριστακόπουλος (68’ Κατσίφας), Φωλίνας.
Αγροτικός: Γρηγοριάδης, Τσόκρης (85’ Καράσας), Ταίρης, Τάσσος, Ζότα, Ηλιόπουλος (46’ Παπαρούνας), Γκόνης (46’ Φαρμάκης), Κυρίτσης (46’ Πασχάλης), Ορφανός, Παππάς.

XOULIARADES

Χουλιαράδες-Μέτσοβο 2-0
Σε ένα καλό σε γενικές γραμμές παιχνίδι η ομάδα των Χουλιαράδων επικράτησε με 2-0 του Μετσόβου.
Οι γηπεδούχοι είχαν σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα την υπεροχή και αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι (δικαιολογημένα διαμαρτύρονται), αλλά και για τη φάση του πέναλτι (χέρι αμυντικού) που κέρδισαν οι Χουλιαράδες καθώς υποδείχθηκε από τον βοηθό.
Οι Χουλιαράδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και στο 13’ έχασαν διπλή ευκαιρία με τα σουτ των Κακαράντζα και Λώλη να τα αποκρούει ο Αγγέλης.
Η υπεροχή της ομάδας του Σπύρου Τασιούλα καρποφόρησε στο 16’ με τον Κακαράντζα με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Αγγέλη κάνοντας το 1-0.
Το Μέτσοβο απείλησε στο 32’ με τον Παλαιοπάνο να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Βελτσίστα να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στο 38’ ο Γεράσης ανέτρεψε τον Τσιόστα και παρότι διαιτητής και βοηθός είχαν καθαρό οπτικό πεδίο δεν έδωσαν το πέναλτι.
Σουτ του Κακαράντζα στο 42 έξω από την περιοχή η μπάλα λίγο άουτ.
Νέο σουτ στο 48’ του Κακαράντζα ο Αγγέλης απέκρουσε τη μπάλα.
Στο 52’ ο Γρίβας έκανε τη σέντρα ο Λώλης την κεφαλιά με τον Αγγέλη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Παλαιοπάνος στο 62’ εκτέλεσε φάουλ, ο Σιούτας πήρε την κεφαλιά μπλόκαρε τη μπάλα ο Βελτσίστας βγάζοντας την ομάδα του σε αντεπίθεση με τον Κακαράντζα να δίνει στον Λώλη αυτός βγήε απέναντι από τον Αγγέλη αλλά το πλασέ που έκανε το απέκρουσε ο τερματοφύλακας του Μετσόβου.
Στο 72’ σουτ του Κακαράντζα απέκρουσε τη μπάλα ο Αγγέλης.
Οι γηπεδούχοι στο 81’ κέρδισαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Μετσόβου, το εκτέλεσε ο Μιχάλης διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Καρβούνης-Γεωργίου Β.).
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Κακαράντζας, Μιχάλης,Γκόλιας, Πρέμος, Γεράσης (90’ Σιόντης), Λώλης (62’ Τραγουδάρας), Γρίβας (87’ Τόλης), Λάμπρου.
Μέτσοβο: Αγγέλης, Μπαλιούσκας, Γεωργίου, Σιούτας, Κέντρος, Τσιόστας, Γοδέβενος (67’ Παπάσης), Παλαιοπάνος, Ζάκα (51’ Σταχούλης), Τσουλιάης, Γκουντέβενος (87’ Χαλκίδης).

KONITSA ZOODOXOS

Κόνιτσα-Ζωοδόχος 1-0
Μία ακόμα νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Πίνδος Κόνιτσας που επικράτησε με 1-0 της Ζωοδοχου, και δείχνει το πρώτο φαβορί για τα play out αλλά γιατί όχι και για την απ΄ ευθείας παραμονή.
Από την άλλη η Ζωοδόχος δεν τα κατάφερε, με την ήττα να είναι οδυνηρή και να την στέλνει κατά μεγάλο ποσοστό στην Β΄ ερασιτεχνική.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο.
Μόλις στο 3΄ έχασαν καλή στιγμή όταν ο Βλάχος είδε τον Χατζηρούμπη εκτός θέσεις, έκανε ένα σουτ από το κέντρο του γηπέδου με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Πίνδου.
Η Κόνιτσα ωστόσο είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπάθησε να απειλήσει.
Στο 15΄ ο Α. Σπανός δεν κατάφερε με κοντινή κεφαλιά να νικήσει τον Καρατζένη ενώ στο 31΄ ο Κίτσος εκτέλεσε φάουλ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στο 42΄ ο Κίτσος δέχτηκε την μπάλα έκανε το πλασέ από δεξιά, η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, και στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 45΄ η Ζωοδόχος λίγο έλειψε να ισοφάριση όταν μετά από λάθος του Χατζηρούμπή, ο Καμπέρης με κεφαλιά πάσαρε στον Ανδρέου και εκείνος από δεξιά στη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε αφύλαχτη εστία.
Στην επανάληψη και πάλι η ομάδα του Λάζαρου Γιώτη προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση όταν στο 63΄ ο Αναστασιάδης εκτέλεσε κόρνερ και ο Σιώτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι ενώ στο 65΄ ο Γαλανός έκανε σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Καρατζένη.
Στο 71΄ ένα φάουλ του Τσίου έδιωξε με υπερένταση ο Χατζηρούμπής ενώ στο 75΄ ο Γαλανός βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, μην «ζυγίζοντας» το σωστά με αποτέλεσμα να αποσοβήσει το κίνδυνο ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Από εκεί και μετά χάθηκαν άλλες δυο καλές στιγμές για την Πίνδο με τους Μήτσο και Δ. Σπανό ενώ στο 90+3 ο Τσολάκος έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι.
Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές έγραψαν στο Φ.Α. ότι διοικητικός παράγοντας των γηπεδούχων κινήθηκε στο 75΄ απειλητικά, ενώ στο τέλος του αγώνα ο υπεύθυνος τήρησης τάξεως δεν επέτρεψε στον εικονολήπτη Σάκη Σούλη, να μπει έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων, για να πάρει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών του αγώνα.
Διαιτησία: Μπούμπας (Μωυσιάδης-Σπυρογιώτης).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπής, Βλάχος Χ., Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Α., Ράγγας, Κίτσος (90΄ Διαμάντης), Χαλούλος, Πούλιος (72΄ Σπανός Δ.), Δημόπουλος, Τσαλιάμανης (62΄ Γαλανός).
Ζωοδόχος: Καρατζένης, Παππάς, Τσιός, Βλάχος, Κάρβούνης, Ρούσης, Αναστασιάδης, Καμπέρης (84΄ Μπάτζιος), Σιώτας, Ανδρέου, Τσολάκος.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

* * * 

Κατσικά-Πέραμα 3-1
Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Θύελλα Κατσικά επικράτησε με 3-1 της Προοδευτικής Περάματος και παραμένει σταθερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Το γεγονός ότι οι δυο ομάδες δεν καίγονταν για βαθμούς, τους έδωσε το δικαίωμα να παίξουν ελεύθερα, χωρίς άγχος και με διάθεση να δημιουργήσουν ευκαιρίες, με την Θύελλα να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησε ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πλαβούκος.
Στο 24’ λίγο έλειψε να μπει αυτογκόλ, όταν ο Τάτσης έβγαλε τη σέντρα με τον Τσακανέλη στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα να την κατευθύνει στην εστία και τον Οικονόμου να διώχνει σε κόρνερ.
Ο Γιαννάκης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Οικονόμου στο 27’, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 38’ άνοιξαν το σκορ. Ο Τσακανίκας Ι εκτέλεσε κόρνερ και ο Διαμάντης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Μάντζιου για το 0-1.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 44’ σε 1-1 με τον Γούλα Γ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με την πλάτη ύστερα από τη σέντρα του Γιαννάκη. Οι φιλοξενούμενοι στην επανάληψη, λίγο έλειψε να ανακτήσουν το προβάδισμά τους στο 52’.
Ο Τσακανίκας εκτέλεσε φάουλ, ο Διαμάντης πήρε την κεφαλιά με τον Μάντζιο να διώχνει τη μπάλα και στη συνέχεια από κοντά ο Τάτσης δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα.
Το 2-1 προήλθε από εκπληκτική έμπνευση του Κώστα Γιαννάκη στο 60’ , ο οποίος έκανε μια τρομερή κούρσα από τα αριστερά και με ένα ιδανικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 64’ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα, με τον Αντωνίου να γίνεται ο τελικός αποδέκτης και να την στέλνει στα δίχτυα για το 3-1.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν κέφια, με τον Οικονόμου στο 71’ να διώχνει με τα πόδια τη μπάλα σε πλασέ του Αντωνίου, ενώ ο Μπελεβέτης με πλασέ την έστειλε άουτ στο 77’.
Στατικές φάσεις με Τσακανίκα και Ζήση δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους φιλοξενούμενους.
Διαιτησία: Τζόβας ( Γεωργίου – Κυριαζή)
Θύελλα Κατσικά (Λαδιάς): Μάντζιος Ξ, Νικολάου(81’ Μαρούλης) Μάντζιος Β(56’ Παπαβασιλείου), Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος (79’ Νικοκαβούρας), Γούλας Γ, Γούλας Ν, Τάτσης, Γιαννάκης, Μπελέβέτης Αντωνίου.
Προοδ. Περάματος (Δημητρίου): Οικονόμου Α, Τσακανίκας Ι, Κουκοδήμος, Συμεωνίδης, Λισγάρας, Διαμάντης, Τσακανέλης(65' Σταματόπουλος), Τσακανίκας Β, Τάτσης, Ζήσης, Οικονόμου Ι.
N.ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(13, 14/4/2019)
Μουσιωτίτσα-ΠΑΣ Κράψης α.α. 0-3
Χουλιαράδες-Μέτσοβο 2-0
Πίνδος Κόνιτσας-Ζωοδόχος 1-0
Κατσικά-Πέραμα 3-1
Μικρασιάτες-Πράμαντα 3-0
Κουτσελιό-Αετός Νήσου 0-3
Καστρίτσα-Ελεούσα 1-2
Ανατολή-Αγροτ.Αστέρας 6-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1.Ανατολή 70 87-14
2.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 59 70-32
3.Θύελλα Κατσικάς 56 47-21
4.Χουλιαράδες 54 53-25
5.Θύελλα Ελεούσας 53 54-28
6.ΠΑΣ Κράψης 52 53-29
7.Μικρασιάτες 48 42-37
8.Προοδ. Περάματος 39 36-38
9.Μέτσοβο 37 42-53
10.Καστρίτσα 35 43-38
11.Πίνδος Κόνιτσας 28 28-39
12.Αετός Νήσου 28 33-47
13.Κουτσελιό 23 22-56
14.Ζωοδόχος 18 20-44
15.Πράμαντα 8 21-71
16.Μουσιωτίτσα -9 5-84
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(20,21/04/2019)
Μικρασιάτες - Χουλιαράδες
Μέτσοβο - Κουτσελιό
Πράμαντα - Καστρίτσα
Αετός Νήσου - Ανατολή
Θύελλα Ελεούσας - Κόνιτσα
Αγροτ. Αστέρας - Θύελλα Κατσικάς
Ζωοδόχος - Μουσιωτίτσα
Πέραμα - ΠΑΣ Κράψης