«Φουντώνει» η μάχη της παραμονής μετά την οριστική αναδιάρθρωση

on .

PAS PROPONHSH 9 4 19

• Οριστικά με τη συμμετοχή 14 ομάδων θα διεξαχθεί το επόμενο πρωτάθλημα της Super League την σεζόν 2019-2020, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τα μέλη της Επιτροπής Ποδοσφαίρου.
Η οριστικοποίηση της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων σημαίνει πρακτικά ότι στο τέλος της τρέχουσας περιόδου θα υποβιβαστούν απευθείας 3 ομάδες από την Super League και ο 13ος της βαθμολογίας θα δώσει αγώνες μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Μάλιστα χτες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε οι διπλοί αυτοί αγώνες μπαράζ να διεξαχθούν στις 15 και στις 19 Μαΐου, με τον νικητή να παίζει του χρόνου στην Super League και τον ηττημένο στην νεοσύστατη Super League 2. Η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων ορίστηκε για την Τρίτη 7 Μαΐου.
Η μάχη της παραμονής λοιπόν φουντώνει και τις τελευταίες 3 αγωνιστικές 5 ομάδες θα δώσουν τον ύστατο αγώνα για να συνεχίσουν στην Super League. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ ουσιαστικά υποβιβασμένος είναι και ο Λεβαδειακός με 21 βαθμούς. Μπορεί Πανιώνιος, Λαμία και Παναιτωλικός να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά την παραμονή τους, ωστόσο είναι θεωρείται εξαιρετικά απίθανο να εμπλακούν σε σενάρια παραμονής. Η μάχη ξεκινάει ουσιαστικά από την 10η θέση και κάτω, δηλαδή από τη Λάρισα που έχει 30 βαθμούς. Η ομάδα του Κούγια έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους καθώς αντιμετωπίζει κατά σειρά ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Η Ξάνθη βρίσκεται στους 29 βαθμούς και έχει δύο δύσκολα ματς με Ολυμπιακό και Άρη εκτός έδρας, όμως ενδιάμεσα έχει τον Απόλλωνα στην έδρα της στα Πηγάδια.
Ο Αστέρας Τρίπολης, με 28 βαθμούς, έχει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Αρχικά έρχεται στα Γιάννινα την Κυριακή, ενώ την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Τρίπολη με τον Πανιώνιο.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας μέχρι τώρα 26 βαθμούς, θα δώσει τον αγώνα της χρονιάς την Κυριακή με τον Αστέρα, στη συνέχεια θα παίξει με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο "Ζωσιμάδες".
Ο ΟΦΗ έχει συγκεντρώσει 25 βαθμούς και την Κυριακή παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, στη συνέχεια με τον Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα κοντραριστεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τέλος, ο Λεβαδειακός είναι ουσιαστικά καταδικασμένος γιατί έχει 21 βαθμούς και θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στην έδρα του και στις δυο τελευταίες αγωνιστικές ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Τράβηγμα ο Ξύδας, προπονήθηκαν Λέο και Μιχαήλ

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία για το ματς της χρονιάς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή στο "Ζωσιμάδες".
Ο Γιάννης Πετράκης μετράει απώλειες και επιστροφές ενόψει της κρίσιμης κυριακάτικης αναμέτρησης. Στο μέτωπο των τραυματιών Σιόντης και Λίλα είναι εκτός μάχης και η σεζόν έχει ολοκληρωθεί και για τους δύο. Μάλιστα, χτες ο Λίλα που υπέστη κι αυτός οστικό οίδημα, όπως και ο Σιόντης χειρουργήθηκε στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Metropolitan. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Κάργας και Κάστρο που ήταν τιμωρημένοι κόντρα στον ΟΦΗ και μάλιστα διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα.
Στη χτεσινή προπόνηση ο Ξύδας υπέστη τράβηγμα και θα απουσιάσει και αυτός κόντρα στους Αρκάδες, ενώ σε κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε ο Λέο. Ο Νεόφυτος Μιχαήλ προπονήθηκε χτες και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί και στο δίτερμα, επομένως είναι στη διάθεση του Πετράκη για το παιχνίδι με τον Αστέρα.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις στο γυμναστήριο και στη συνέχεια διπλά παιχνίδια τακτικής. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.