Εκτός πλάνων Πετράκη και ο Νεόφυτος Μιχαήλ!

on .

MIXAHL PAS 4 4 19

• Με μια ακόμα ατυχία, την πολλοστή τη φετινή χρονιά, με ένα απρόοπτο γεγονός ολοκληρώθηκε χτες το πρωί η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για τον αυριανό αγώνα (06/04, 5:15 μ.μ.) με τον ΟΦΗ στο γήπεδο "Θ. Βαρδινογιάννης" του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο Κύπριος τερματοφύλακας Νεόφυτος Μιχαήλ υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο στον αγώνα με τον Λεβαδειακό και θα μείνει στα Γιάννινα, χάνοντας την κρίσιμη αναμέτρηση με τους Ηρακλειώτες.
Ο τραυματισμός και η απουσία του Νεόφυτου Μιχαήλ ήρθε να προστεθεί στις δεδομένες απουσίες των επίσης τραυματιών Λίλα, Λέο και Σιόντη, αλλά και σε αυτές των τιμωρημένων Κάργα και Κάστρο. Επίσης, από την χτεσινή προπόνηση απουσίαζε ο Παμλίδης λόγω ίωσης, αλλά θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή που θα αναχωρήσει σήμερα για την Κρήτη.
Ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο ασχολήθηκαν στην χτεσινή προπόνηση με την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα της Ηπείρου στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Η νίκη επί του Λεβαδειακού έχει βοηθήσει την ομάδα και ψυχολογικά πέρα από βαθμολογικά και το κλίμα στις προπονήσεις είναι καλό, με τον Πετράκη ωστόσο να εφιστά προσοχή καθώς τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει και απομένουν 4 τελικοί.
Με δεδομένες τις απουσίες των Κάστρο, Λίλα και Σιόντη, ο Πετράκης αναζητά "κόφτη", δηλαδή παίκτη που θα παίξει αμυντικό χαφ και πιθανότατα αυτός θα είναι ο Γιάκος, ενώ υπάρχει η σκέψη και για τον Τζημόπουλο. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δοκίμασε κι άλλα σχήματα πέρα από το συνηθισμένο 3-5-2.
Συγκεκριμένα, μία από τις σκέψεις του Πετράκη είναι και το αμυντικογενές 4-5-1 που δοκίμασε και στη Λιβαδειά γυρίζοντας τον Παμλίδη στα χαφ. Σκόνδρας και Ευαγγέλου διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, όπως και ο Βιδάλ, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Κρίζμαν δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να αγωνιστεί για ολόκληρο παιχνίδι και ίσως χρησιμοποιηθεί ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού στο Ηράκλειο.
Με βάση τα όσα δοκίμασε ο Πετράκης στη χτεσινή προπόνηση μια πιθανή αρχική ενδεκάδα στον αγώνα με τον ΟΦΗ είναι η εξής: Βελλίδης,Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Σκόνδρας (Ευαγγέλου), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Γιάκος (Βιδάλ), Πάντελιτς, Μάνος, Αθανασιάδης.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ επί γιαννιώτικου εδάφους για την αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ολοκληρώθηκε χτες καθώς σήμερα νωρίς το πρωί η ομάδα θα αναχωρήσει αεροπορικώς για το Ηράκλειο και θα κάνει εκεί την τελευταία της προπόνηση πριν τον αγώνα του Σαββάτου.