Μετάθεση της αναδιάρθρωσης της Super League εισηγείται και η ΕΠΟ

on .

PAS PROPONHSH 3 4 19

• Συνεχίζεται το... αλαλούμ στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.
Συγκεκριμένα, σε χτεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ αποφάσισε να εισηγηθεί στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη να ισχύσει η αναδιάρθρωση αλλά να εφαρμοστεί την μεθεπόμενη σεζόν 2020-2021 και όχι από την ερχόμενη σεζόν 2019-2020.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΕΕΠ της ΕΠΟ εισηγείται ουσιαστικά στον Υφυπουργό Αθλητισμού να παραμείνουν 16 ομάδες στην Super League και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να μειωθούν σε 14 τη μεθεπόμενη σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες από την Super League και θα ανεβούν δύο από την Football League, χωρίς να υπάρξει μπαράζ.
Όσον αφορά την Super League 2, η ΕΕΠ εισηγείται την ίδρυση της κανονικά για την επόμενη σεζόν με τη συμμετοχή 12 ομάδων, ενώ στην Football League η πρόταση είναι να διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων. Όλα αυτά φυσικά με την προϋπόθεση να διατηρηθούν τα εγγυημένα έσοδα της χρηματοδότησης από την πολιτεία.
Το ζήτημα που τίθεται είναι πως και ποιος θα αποφασίσει την τροποποίηση του ΚΑΠ και την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος, η οποία έχει ψηφιστεί και απαγορεύεται να αλλάξει μεσούσης της περιόδου το θέμα της αυξομείωσης των ομάδων. Θυμίζουμε πως η προκήρυξη για το 2019-2020 προβλέπει πρωτάθλημα 14 ομάδων. Έχει ψηφιστεί και εγκριθεί από την ΕΠΟ το περασμένο καλοκαίρι, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Παρά την εισήγηση όμως της ΕΕΠ της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού παραμένει ανένδοτος ότι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων θα ισχύσει κανονικά. Πλέον ολα θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που αναμένεται να γίνει ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές και τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Συνεχίζεται η προετοιμασία
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον ΟΦΗ, η οποία σήμερα μπαίνει στην τελική της ευθεία.
Εκτός προπονήσεων εξακολουθούν να βρίσκονται οι Σιόντης, Λίλα και Λέο, ενώ ο Πετράκης το Σάββατο δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κάργα και Κάστρο.
Με εντατική δουλειά για το πολύ σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου συνεχίζονται οι προπονήσεις της ομάδας μας στο ΠΕΑΚΙ.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις γυμναστικής για ζέσταμα και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής αντιμετώπισης του αγώνα με τον ΟΦΗ. Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Διαιτητής ο Κομίνης
Ένας ακόμα διεθνής διαιτητής ορίστηκε σε ματς του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Γιώργο Κομίνη από τη Θεσπρωτία, ο οποίος θα διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ το Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Βοηθοί του θα Κομίνη θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανας από την Αχαΐα και η Χρύσα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.