Μετρά απουσίες και επιστροφές ο Πετράκης

on .

SKONDRAS PAS

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Δευτέρας και ουσιαστικά ξεκίνησε η προετοιμασία για τη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (06/04, 5:15 μ.μ.) στο Ηράκλειο Κρήτης.
Μετά το πέρας της 26ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ Γιάννινα εξακολουθεί να βρίσκεται στην 13η θέση της Super League με 26 βαθμούς, τα δεδομένα όμως πλέον είναι διαφορετικά.
Η ομάδα της Ηπείρου αύξησε τη διαφορά της στο +4 με τον ΟΦΗ που ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 3-1 και στο +6 από τον Λεβαδειακό, ο οποίος δύσκολα θα γλιτώσει τον απευθείας υποβιβασμό. Εκτός όμως από αυτό, η ήττα του Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα, έφερε τον ΠΑΣ στο -1 από τους Αρκάδες και μπορεί πλέον η ομάδα της Ηπείρου να κυνηγήσει και την απευθείας παραμονή.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι το παιχνίδι στο Ηράκλειο έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία, πέρα από τη δεδομένη αγωνιστική κόντρα γοήτρου δύο σημαντικών επαρχιακών ομάδων. Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Κάργα και Κάστρο. Ο πρώτος αποβλήθηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό και θα απουσιάσει αναγκαστικά, ενώ ο Κολομβιανός Κάστρο έχει εδώ και μέρες δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του για τη συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών.
Το ευχάριστο νέο για το τεχνικό επιτελείο από τη χτεσινή ημέρα αφορούσε στον Ξύδα, ο οποίος επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων με την υπόλοιπη ομάδα και τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη, μαζί με τον Σκόνδρα ο οποίος είχε προπονηθεί από την Κυριακή. Αντίθετα, εκτός προπονήσεων παραμένουν οι Σιόντης, Λίλα και Λέο. Ο Σκόνδρας λογικά θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Κάργα στην τριάδα των στόπερ στο ματς με τον ΟΦΗ, ενώ ο πονοκέφαλος του Πετράκη αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ. Εκεί θα πρέπει να γίνει "αλχημεία" καθώς δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο τιμωρημένος Κάστρο, αλλά ούτε και οι τραυματίες Λίλα και Σιόντης. Ενδεχομένως τη λύση να την δώσει ο Γιάκος. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ανάλυση σε βίντεο του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό και στη συνέχεια ασκήσεις στο γήπεδο. Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.