Τα παίζουν «όλα για όλα» για την παραμονή στη Super League…

on .

LEBADEIAKOS PAS

• Με ντέρμπι παραμονής επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα (5:15 μ.μ.) τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά για την 26η αγωνιστική της Super League με στόχο μια εκτός έδρας επιτυχία που θα τον απομακρύνει από τις θέσεις του απευθείας υποβιβασμού.
Η ομάδα της Ηπείρου βρίσκεται στην 13η θέση με 23 βαθμούς, ενώ ο Λεβαδειακός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά όντας προτελευταίος βαθμολογικά με 20 βαθμούς. Οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτή η βαθμολογική σημασία του σημερινού παιχνιδιού στην Λιβαδειά και για τις δύο ομάδες. Το πρωτάθλημα της Super League έχει μπει στην τελική του ευθεία πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε και ουσιαστικά η μάχη της παραμονής είναι η μοναδική ενδιαφέρουσα εκκρεμότητα που υπάρχει.
Απουσίες
Σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα παραταχθεί πλήρης στη Λιβαδειά καθώς τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά στο στρατόπεδο των Ηπειρωτών. Συγκεκριμένα, στα Γιάννινα έμειναν οι 5 τραυματίες ποδοσφαιριστές: οι Λέο, Λίλα, Σκόνδρας, Ξύδας και Σιόντης. Ο Γάλλος Λέο υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και θα χάσει τη σημερινή μάχη στη Λιβαδειά, ενώ θα δώσει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει το ματς του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Ο Λίλα είχε έναν γνωστό τραυματισμό, κλήθηκε στην Εθνική Αλβανίας, αλλά επέστρεψε χειρότερα και έμεινε κι αυτός εκτός.
Αντίθετα, στην αποστολή του ΠΑΣ βρίσκονται οι Σεργκελασβίλι και Κρίζμαν. Ο Γεωργιανός συμμετείχε σε όλες τις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και προορίζεται για βασικός, ενώ ο Κροάτης Κρίζμαν έκανε ατομικό την Πέμπτη και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί σαν αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού στην Λιβαδειά.
Η προετοιμασία της ομάδας της Ηπείρου ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με τον Πετράκη και το τεχνικό επιτελείο να δίνει τις τελευταίες τακτικές οδηγίες. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή, η οποία το μεσημέρι αναχώρησε οδικώς για τη Λιβαδειά και το ξενοδοχείο όπου διανυκτέρευσε.
Αναφορικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δεν αναμένεται να κάνει πειραματισμούς σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και θα παρατάξει τον ΠΑΣ με την γνωστή συνταγή του 3-5-2 και τριάδα στόπερ στην άμυνα τους Κάργα, Τζημόπουλο και Αλέξη Μιχαήλ. Ο Σεργκελασβίλι θα παίξει από αριστερά και ο Μπουκουβάλας από δεξιά, ενώ μάχη για μια θέση στο βασικό σχήμα δίνουν οι Πάντελιτς και Παμλίδης.
Μια πιθανή αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Μιχαήλ Α., Κάργας, Τζημόπουλος, Κάστρο, Νικολιάς, Πάντελιτς (Παμλίδης), Αθανασιάδης, Μάνος.
Διαιτητής ο Σιδηρόπουλος
Τον διεθνή διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο από τα Δωδεκάνησα όρισε η ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία. Ο Σιδηρόπουλος είχε οριστεί στο τελευταίο παιχνίδι του ΠΑΣ με τη Λάρισα για την 25η αγωνιστική, ωστόσο είχε δηλώσει τραυματισμό με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη.
Βοηθοί του Σιδηρόπουλου θα είναι ο Κούλα Χασάν από την Ξάνθη και ο Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική και τέταρτος ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Μπερσής από την Αρκαδία.
Γενική είσοδος 5 ευρώ
Σαν τελικό βλέπουν στον Λεβαδειακό το σημερινό ντέρμπι παραμονής με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ως την τελευταία ευκαιρία της ομάδας να ανακάμψει βαθμολογικά και να διεκδικήσει τη θέση που οδηγεί στα μπαράζ. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου προέρχεται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες με Λάρισα και ΟΦΗ και παίζει τα...ρέστα της για τη νίκη σήμερα κόντρα στον ΠΑΣ.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η προετοιμασία της ομάδας της Βοιωτίας ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι. Όπως και ο ΠΑΣ, έτσι και ο Λεβαδειακός δεν ανακοίνωσε αποστολή για το σημερινό παιχνίδι και προπονητής Νίκος Καραγεωργίου πήρε μαζί του όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και θα ανακοινώσει την 18άδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.
Σε μια προσπάθεια προσέγγισης του κόσμου του, ο επίσημος Λεβαδειακός ανακοίνωσε γενική είσοδο 5 ευρώ στα εισιτήρια του σημερινού παιχνιδιού, ενώ σχολεία και ποδοσφαιρικές ακαδημίες της περιοχής θα μπουν δωρεάν, όπως και όλα τα παιδιά μέχρι 17 χρονών.
Να υπενθυμίσουμε ότι για τους οπαδούς του ΠΑΣ έχει ανακοινώσει απαγόρευση οργανωμένης ή μεμονωμένης μετακίνησης ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ωστόσο θεωρείται δεδομένό ότι ορισμένοι φίλοι του ΠΑΣ θα βρεθούν έστω και χωρίς διακριτικά σήμερα στο γήπεδο της Λιβαδειάς.