Εμμένει ο Υφ. Αθλητισμού στην αναδιάρθρωση της Super League

on .

BASILEIADHS GIORGOS ATHLHTISMOY 27 3 19

• Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα και με οριστική διαφωνία στο θέμα της αναδιάρθρωσης ολοκληρώθηκε το χτεσινό ραντεβού του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους εκπροσώπους των ομάδων της Super League, ανάμεσά τους και τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργο Χριστοβασίλη.
Στην συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια περίπου δύο ωρών, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τον πλάνο που είχε συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι για την αναδιάρθρωση, χωρίς ωστόσο να γίνεται εξίσου ξεκάθαρος στο γιατί καθυστερεί και η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας στην Βουλή.
Το αίτημα των ΠΑΕ της Super League είναι να μετατεθεί η αναδιάρθρωση για τη σεζόν 2020-2021 δίχως να αλλάξει η οικονομική συμφωνία της ΕΡΤ και τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με 7 ομάδες, κάτι όμως που δεν γίνεται δεκτό από πλευράς υφυπουργείου. Μάλιστα, ο Γιώργος Βασιλειάδης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει από την πλευρά του την υπόθεση παρά τις αντιδράσεις του συνεταιρισμού, χωρίς ωστόσο να γίνεται σαφής στο πότε θα γίνει αυτό.
Η πρώτη κίνηση, η οποία κι αυτή καθυστερεί, είναι να καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού τη σχετική τροπολογία στην ΕΠΟ για διαβούλευση και ζητώντας τις παρατηρήσεις της και στη συνέχεια να την καταθέσει στην Βουλή προς ψήφιση, ώστε να είναι δεσμευτική και για την διοργανώτρια Super League.
Όσο όμως υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, θα αυξάνονται οι ελπίδες των ομάδων που δεν επιθυμούν την αναδιάρθρωση και φυσικά θα υπάρχουν σκιές για πολιτικές υποχωρήσεις και προεκλογικά... παιχνίδια κάτω από το τραπέζι.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποτρέψουν την αναδιάρθρωση, οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν συνάντηση-ακρόαση και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ως πολιτικό προϊστάμενο του Γιώργου Βασιλειάδη, προκειμένου να του ζητήσουν να παρέμβει αναβάλλοντας την αναδιάρθρωση, χωρίς να πειραχτούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ.