«Απαγορευτικό» αποτέλεσμα η ήττα για τον ΠΑΣ στη Λαμία

on .

LAMIA PAS

• Μια εκτός έδρας επιτυχία που θα του δώσει βαθμολογική ανάσα και συνάμα ψυχολογική ανάταση ενόψει του δύσκολου φινάλε του πρωταθλήματος ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή της Αποκριάς το απόγευμα (7:00 μ.μ.) την ομάδα της Λαμίας στη Φθιώτιδα.
Η ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με τη Ξάνθη στα Γιάννινα, μαζί με τις ισοπαλίες ΟΦΗ και Λεβαδειακού με Λάρισα και Λαμία αντίστοιχα, μετέτρεψαν την περασμένη 23η αγωνιστική ουσιαστικά ως...μη γενόμενη, τουλάχιστον σε βαθμολογικές διαφοροποιήσεις. Πλέον όμως τα χρονικά περιθώρια για τους Ηπειρώτες έχουν στενέψει και θα πρέπει να ψάξουν και βαθμούς μακριά από τα Γιάννινα, αν θέλουν να αποφύγουν τα μπαράζ ή ακόμα και τον απευθείας υποβιβασμό.
Εκτός από το αυριανό παιχνίδι στη Λαμία ο ΠΑΣ έχει ακόμα να ταξιδέψει σε Λιβαδειά, Ηράκλειο και Νέα Σμύρνη. Όλα ματς ζωής ή θανάτου, ντέρμπι παραμονής και οι Ηπειρώτες πρέπει να καταφέρουν ότι δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα, δηλαδή να μην επιστρέφουν ηττημένοι από τα εκτός έδρας ματς. Μόνο στη Ριζούπολη έχει καταφέρει να νικήσει ο ΠΑΣ και συνολικά μετράει 10 ήττες σε 11 εκτός έδρας παιχνίδια.
Οι απουσίες
Οι απουσίες και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για τον Γιάννη Πετράκη, αλλά η ομάδα της Ηπείρου σχεδόν σε κανένα παιχνίδι φέτος δεν έχει κατεβεί να αγωνιστεί πλήρης, επομένως πρόκειται για μια συνηθισμένη κατάσταση. Από την αυριανή μάχη στη Λαμία θα λείψει ο αρχηγός του ΠΑΣ, Αλέξης Μιχαήλ, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Ξάνθη, αλλά και οι τραυματίες Κρίζμαν, Σιόντης, Παμλίδης και Σεργκελασβίλι. Οι τρεις πρώτοι έχουν γνωστά προβλήματα τραυματισμών, ενώ ο Γεωργιανός Λάσα Σεργκελασβίλι δεν είναι για την ακρίβεια τραυματίας, αλλά προφυλάσσεται αναγκαστικά προκειμένου να μην τραυματιστεί. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Λίλα, αλλά παρόλα αυτά το πιθανότερο είναι να ταξιδέψει στη Λαμία.
Επιστροφή Αθανασιάδη
Αντίθετα, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τον Αθανασιάδη που επιστρέφει από τιμωρία 2 αγωνιστικών για συμπλήρωση 7 κίτρινων καρτών, αλλά και τον Νικολιά που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Σχετικά με τα πλάνα του Πετράκη για το αυριανό παιχνίδι, το πιθανότερο είναι να παρατάξει και πάλι τον ΠΑΣ με 3-5-2 και τριάδα στόπερ. Ο Αθανασιάδης διεκδικεί θέση στο βασικό σχήμα μαζί με τον Λέο, ως παρτενέρ του Μάνου, ενώ στην άμυνα την τριάδα θα αποτελέσουν οι Τζημόπουλος, Σκόνδρας και Κάργα. Η απουσία του Σεργκελασβίλι δημιουργεί σίγουρα πρόβλημα στο αριστερό άκρο κι αναμένεται να επιστρατευθεί εκεί ο Μπουκουβάλας και να παίξει δεξιά ο Αποστολόπουλος.
Μια πιθανή αρχική ενδεκάδα είναι η εξής: Μιχαήλ Ν., Τζημόπουλος, Κάργας, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Κάστρο, Νικολιάς, Γιάκος, Αθανασιάδης (Λέο), Μάνος.
Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Η τρίτη κατά σειρά επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη στα γραφεία της ΚΕΔ και τον επικεφαλής Μέλο Περέιρα, μπορεί να μην έφεραν ξένο διαιτητή, έφεραν τουλάχιστον έναν ορισμό διεθνούς διαιτητή.
Συγκεκριμένα, ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ με τη Λαμία στο ΔΑΚ Λαμίας.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Γιώργιος Χατζηνάκος από τη Δράμα και ο Χρήστος Τζιώτζιος από τη Θράκη, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.
Με το μυαλό στο Κύπελλο η Λαμία
Στη χτεσινή κλήρωση του Κυπέλλου που την έφερε αντιμέτωπη με την ΑΕΚ στα ημιτελικά ήταν στραμμένο το βλέμμα χτες των ανθρώπων της Λαμίας.
Η προετοιμασία της ομάδας της Φθιώτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί σήμερα, με τον τεχνικό Μάκη Χάβο να προβληματίζεται για το κέντρο και τα πρόσωπα της μεσαίας γραμμής ενόψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ.
Ο Ασούμπρε μέχρι την Πέμπτη ήταν εκτός, όπως και ο Πλιάτσικας. Ο πρώτος λογικά θα προλάβει να μπει αποστολή αλλά δύσκολα να αγωνιστεί, ενώ ο Πλιάτσικας πιθανότατα θα μείνει εκτός αποστολής.
Ο Δημούτσος, έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων έχοντας κάνει ήδη τρεις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό που είχε και θέτει υποψηφιότητα για το βασικό σχήμα. Ο Χάβος θα επιλέξει ανάμεσα στον Μπεχαράνο ή τον Δημούτσο, με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρ του Έλληνα παίκτη.
Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής στη Λιβαδειά. Μπερτόλιο, Καραμάνος και Μπαράλες θα είναι σίγουρα στο βασικό σχήμα, ενώ θέση διεκδικεί και ο Επστάιν.