Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

nhsi

Nησί – Κόνιτσα 2-0
• Για τα καλά έχει μπει φωτιά στην ουρά της βαθμολογίας της Hall of Brands A’ Ερασιτεχνικής, καθώς ο Αετός Νήσου επικράτησε με 2-0 της Πίνδου Κόνιτσας, με τη διαφορά των δυο ομάδων να πέφτει πλέον στους τέσσερις βαθμούς, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι αν τελείωνε με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα, τα μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία θα διεξάγονταν κανονικά.
Η ομάδα του Αποστόλη Τόλη τρέχει ένα απίστευτο νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, ενώ και την επόμενη αγωνιστική παίρνει το παιχνίδι άνευ αγώνα με την Μουσιωτίτσα.
Από την άλλη, η Πίνδος μετά την ισοπαλία κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα εντός έδρας, δεν κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στο Νησί, αγνοώντας τη νίκη από τον περασμένο Δεκέμβριο που νίκησε στα Πράμαντα.
Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, το προβάδισμα για τους Νησιώτες ήρθε με ένα παράδοξο τρόπο. Ο Μήτσος στο 6’ γύρισε τη μπάλα στον Χατζηρούμπη, με τον τερματοφύλακα της Πίνδου να κάνει λάθος υπολογισμό της μπάλας και αυτή να καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.
Είχε προηγηθεί το σουτ του Χαλούλου στο 3’ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 11’ σε στατική φάση για τους γηπεδούχους, ο Πολύζος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα εκατοστά πάνω από την εστία του Χατζηρούμπη. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με την Κόνιτσα να μην έχει απάντηση στο γκολ του Αετού, ούτε στο 38’. Ο Χαλούλος τροφοδότησε τον Κίτσο που σούταρε άουτ από πλάγια θέση.
Λιγοστές οι φάσεις και στο δεύτερο μέρος με το Νησί να πετυχαίνει ακόμη ένα τέρμα στο 56’, κάνοντας στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ορθή διαχείριση του αποτελέσματος.
Ο Κάτσενος τροφοδότησε τον Πολύζο και αυτός με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Χατζηρούμπη για το 2-0. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή στιγμή με τον Μπίλη για να πετύχουν τρίτο τέρμα
Αργότερα, σουτ των Μήτσου και Χαλούλου δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για την ακριτική ομάδα, με το τελικό σφύριγμα από τον διαιτητή κ. Πάνο να βρίσκει του Νησιώτες να πανηγυρίζουν αυτή τη πολύτιμη νίκη, λίγες μέρες μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στην ΑΕΜ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Διαιτησία: Πάνος Ι( Παπαλαζάρου-Τσάντας)
Νησί (Απόστολης Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Κονδύλης, Γρίβας, Κοτσίνας, Κουβάτης, Μάτσιας, Πολύζος (79’ Λούντζης) , Στογιάννης, Κάτσενος (76’ Χριστογιώργος) , Μπίλης, Γκόντζος.
Πίνδος Κόνιτσας (Κώστας Τσαλιαμάνης): Χατζηρούμπης, Βλάχος (63’ Σπανός Δ) , Ρούστα, Μήτσος, Σπανός Α (70’ Ράγγας) , Σπανός Χ, Κίτσος, Χαλούλος, Πούλιος, Δημόπουλος, Γαλανός (86’ Τσαλιαμάνης) .
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Χουλιαράδες-Πέραμα 2-0

 

• Οι Χουλιαράδες επικράτησαν με 2-0 του Περάματος σε ένα παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την αναμέτρηση, αλλά οι Χουλιαράδες είχαν την ουσία που δεν ήταν άλλη από το γκολ.
Πολλά πράγματα δεν είχε να μας προσφέρει ο αγώνας και οι φάσεις ήταν λιγοστές.
Ο Βελτσίστας στο 19’ πρόλαβε τον Μανούρη και κατάφερε να αποκρούσει την μπάλα πριν ο επιθετικός του Περάματος γίνει επικίνδυνος για την εστία του.
Στο 32’ σουτ του Κακαράντζα μπλόκαρε τη μπάλα ο Οικονόμου.
Μεγάλη ευκαιρία για το Πέραμα στο 37’ με τον Τσακανίκα να κάνει τη σέντρα ο Τάτσης την κεφαλιά και η μπάλα στο δοκάρι.
Στο 43΄ η βοηθός Γκανάτσιου ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση του Περάματος όπου έβγαιναν απέναντι από τον Βελτσίστα τρεις παίκτες.
Οι Χουλιαράδες άνοιξαν το σκορ στο 45’ σε μια φάση διαρκείας με τον Κακαράντζα με σουτ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Το ίδιο σκηνικό είχαμε και στο δεύτερο μέρος, ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 49’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γρίβα να κάνει το σουτ και τον Οικονόμου να αποκρούει τη μπάλα.
Σουτ του Μανούρη στο 77’ η μπάλα στην αγκαλιά του Βελτσίστα.
Το τελικό 2-0 έγινε στο 78’ με τον Γρίβα να βγάζει την παράλληλη σέντρα και ο Λώλης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οικονόμου.
Διαιτησία: Μπαδήμας (Αγόρας-Γκανάτσιου).
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Γεράσης (68’ Λώλης), Λάμπρου, Γρίβας (78’ Πρέμος), Τσάμος (52’ Τραγουδάρας-89’ Σκλιβανίτης).
Πέραμα: Οικονόμου Α., Τσακανίκας, Κουκοδήμος (72’ Οικονόμου Ι.), Συμεωνίδης, Λισγάρας, Ζήσης, Μανούρης, Τάσσης, Τάτσης, Φώτης, Τζάλλας.

 

Μέτσοβο- Καστρίτσα 0-0 

• Για την 21η αγωνιστική της Hall of Brands A Eρασιτεχνικής, ΠΑΣ Μέτσοβο και Αγροτικός Καστρίτσας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 0-0, φτάνοντας αμφότεροι τους 28 βαθμούς στο πρωτάθλημα σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο του Ανηλίου.
Μοναδικό μελανό σημείο στην αναμέτρηση ο τραυματισμός του Αγγέλη στο 90’ που χτύπησε στο κεφάλι ύστερα από σύγκρουση με τον Μπισέλα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες, ο ρυθμός ήταν φρενήρης, με το πάθος και τη δύναμη να περισσεύουν.
Η Καστρίτσα ήταν αυτή που είχε την εδαφική υπεροχή ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο, εκμεταλλευόμενη κενά στην άμυνα του ΠΑΣ,μη καταφέροντας ωστόσο στο διάστημα αυτό να πετυχει το γκολ. Στο 9’ ο Μπισέλας έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ σε στημένη φάση, ενώ αργότερα ο Αγγέλης είπε όχι σε δυο περιπτώσεις στον Κατζιώτη.
Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά με αξιώσεις, χάνοντας δυο καλές στιγμές σε διάστημα έξι λεπτών. Στο 20’ ο Παλαιοπάνος εκτέλεσε κόρνερ ο Κέντρος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα άουτ, ενώ στο 26’ ο Κατσίλας αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του, όταν σε πρώτο χρόνο εξουδετέρωσε την εκτέλεση φάουλ από τον Παλαιοπάνο και στη συνέχεια ο Μπαλιούσκας δεν μπόρεσε να τον νικήσει από κοντά.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε για την Καστρίτσα στο 38’, όταν ο Μπισέλας έφυγε από τα δεξιά, έσπασε τη μπάλα στον Μπάρκα που έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ με τους φιλοξενούμενους να αδυνατούν να πιστέψουν πως χάθηκε η ευκαιρία αυτή.
Στην επανάληψη, λιγοστές φάσεις με το παιχνίδι να πηγαίνει στη δύναμη. Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή στιγμή με τον Κυριάκο Τσουλιάη σε τετ α τετ με τον Κατσίλα να διώχνει τη μπάλα, ενώ σουτ του Γοδέβενου πέρασε άουτ στο 80’.
Η επίμαχη φάση διαδραματίστηκε στο 90’. Ο Μπισέλας βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα Αγγέλη με τον οποίο φάνηκε να υπάρχει σύγκρουση. Ο τερματοφύλακας Αγγέλης βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες του γιατρού του αγώνα και μετά το τέλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για καθαρά προληπτικούς λόγους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξέλιξη της φάσης, οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι υπήρχε σπρώξιμο του Κέντρου στον Μπισέλα, με τον διαιτητή Ντάρα να κρίνει ότι δεν υπάρχει παράβαση.
Με την επανέναρξη του αγώνα, η Καστρίτσα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία να πάρει το «διπλό» στις καθυστερήσεις. Ο Μπισέλας σούταρε με τον Σαραντζίου να διώχνει σε κόρνερ και με την εκτέλεσή του ο Κρανάς πήρε την κεφαλιά με τον τερματοφύλακα του Μετσόβου να διώχνει πάλι τη μπάλα.
Διαιτησία: Ντάρας ( Θανασιάς- Αλεξίου)
Μέτσοβο: Αγγέλης (90’ λ.τρ Σαραντζίου), Μπαλιούσκας, Γεωργίου, Τσουλιάης Ι,Κέντρος, Σιούτας, Σταχούλης (61’ Γοδέβενος), Τσιόστας, Τρίτος,(71’ Τσουλιάης Κ), Παλαιοπάνος, Τσουλιάης Θ.
Καστρίτσα: Κατσίλας, Ρίζος Τσιάκος, Καραγιάννης, Κρανάς, Κύρκος, Δοβανάς, Μπούκας (60’ Μπιστιόλης), Μπισέλας, Κατζιώτης, Μπάρκας.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 Ελεούσα- Κατσικά 0-0

• Όλα μηδέν ήταν στο «Θ.Λώλης» στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελεούσα και την Κατσικά με το τελικό αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει πλήρως αυτό που είδαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Μπορεί οι δύο ομάδες να ήθελαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν μπορούσαν είτε από την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου ο οποίος είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος να γίνονται παιχνίδια, είτε λόγω του εκνευρισμού που επικρατούσε και την γκρίνια προς τον διαιτητή.
Ήταν ένα από τα χειρότερα (μπορεί να πειράξει η λέξη αλλά δυστυχώς έτσι είναι) ντέρμπι που παρακολουθήσαμε φέτος στην Α’ κατηγορία με μόλις τέσσερις καλές φάσεις δύο σε κάθε ημίχρονο.
Στο 26’ ο Πέτσιος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λισγάρας στην προσπάθεια του να διώξει παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Ένα φάουλ του Νάκου στο 45’ απέκρουσε τη μπάλα ο Γιαγτζόγλου.
Η Κατσικά απείλησε στο 80’ με τον Γούλα Ν. να κάνει το σουτ η μπάλα βρήκε στο Γεωλδάση Π. και την τελευταία στιγμή ο Γεωλδάσης Γ. απέκρουσε σε κόρνερ.
Η τελευταία καλή στιγμή ήταν στο 89’ με τον Πέτσιο να εκτελεί φάουλ, ο Οικονόμου έκανε την κεφαλιά και ο Γιαγτζόγλου απέκρουσε με τα πόδια.
Διαιτησία: Στεφάνου (Γεωργίου Χ.-Σιόντης).
Ελεούσα: Γεωλδάσης Γ., Πέτσιος, Καλές, Οικονόμου, Γεωλδάσης Π., Πότσης, Τζουρμανάς (87’ Σοκορέλης), Πεπόνης, Βελτσίστας, Νάκος, Μιχαήλ (62’ Τσίκας).
Κατσικά: Γιαγτζόγλου, Νικολάου, Λισγάρας, Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου, Γούλας, Τάτσης, Αντωνίου, Μπελεβέτης (62’ Γιαννάκης), Γούλας Ν. (90’ Παππάς).

 

Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά – Μουσιωτίτσα 3 - 0 α.α.
Χουλιαράδες – Πέραμα 2 - 0
Μέτσοβο – Καστρίτσα 0 - 0
Ζωοδόχος – Κράψη 0 - 1
Θύελλα Ελεούσας – Θύελλα Κατσικάς 0 - 0
Αετός Νήσου – Κόνιτσα 2 - 0
Πράμαντα – Ανατολή 0 - 7
Μικρασιάτες – Κουτσελιό 1 -4

βαθμολογία 

1.Ανατολή 52 62 10

2.Αγρ. Αστ. Άνω Καλαμά 46 55 20
3.Θύελλα Ελεούσας 45 43 22
4.Χουλιαράδες* 39 35 20
5.Θύελλα Κατσικάς 38 34 18
6.Μικρασιάτες* 38 32 25
7.ΠΑΣ Κράψης* 37 38 23
8.Προοδ. Περάματος 33 27 27
9.Καστρίτσα 28 34 29
10.Μέτσοβο* 28 30 40
11.Πίνδος Κόνιτσας 23 21 29
12.Αετός Νήσου 19 18 29
13.Κουτσελιό 17 15 42
14.Ζωοδόχος 14 15 36
15.Πράμαντα 8 19 47
16.Μουσιωτίτσα -9 5 66
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

(16,17/03/2019)
Μουσιωτίτσα – Αετός Νήσου
Πέραμα – Αγρ. Αστ.Άνω Καλαμά
Κράψη – Θέλλα Ελεούσας
Κόνιτσα – Μέτσοβο
Ανατολή – Μικρασιάτες
Ζωοδόχος – Χουλιαράδες
Θύλλα Κατσικάς – Πράμαντα
Κουτσελιό - Καστρίτσα