Σπουδαία νίκη ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα, 71-69 επί της Δόξας Λευκάδας

on .

basket pas

• Σε ένα ματς ακατάλληλο για καρδιακούς, ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να πάρει μια μεγάλη νίκη χθες το απόγευμα στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ νικώντας με 71-69, εκ των διεκδικητών του ενός εκ των δυο εισιτηρίων που οδηγούν στην Β’ Εθνική κατηγορία ομάδα της Δόξα Λευκάδας.
Το παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω της τιμωρίας του ΠΑΣ Γιάννινα για το επεισόδια στο ματς με τον ΑΓΣΙ ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο αφού στο πρώτο δεκάλεπτο οι δυο ομάδες διακρίθηκαν ιδιαίτερα για την ευστοχία τους κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 27-24.
Το δεύτερο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από τον εκ νέου σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Πάτρα ο οποίος σε μια προσπάθειά του στην άμυνα χτύπησε ξανά στο τραυματισμένο του πόδι και δεν ξαναέπαιξε για το υπόλοιπο του αγώνα.
Οι δυο ομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο δεκάλεπτο που οι άμυνες ήταν πιο χαλαρές, έσφιξαν τις άμυνες τους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με επιμέρους σκορ 13-11 πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με οι παίκτες του Κωστόπουλου έχοντας μια διαφορά πέντε πόντων 40-35.
Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα δεν άλλαξε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κρατάει τον ρυθμό του ματς και να παίζει καλή άμυνα, ενώ επιθετικά με κύριους εκφραστές τους Μάντζιο Δ. και Γεωργίου έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενος με 10 πόντους , δίνοντας ελπίδες και στους γηπεδούχους για ανατροπή και της διαφοράς του πρώτου αγώνα που είχε λήξει με νίκη της Δόξα Λευκάδας με 12 πόντους.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνουν την μεγάλη ανατροπή μιας και μπήκαν πιο αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Οι παίκτες του Κωστόπουλου όμως με καλές άμυνες και ψυχραιμία στις βολές κατάφεραν τελικά να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 71-69.
Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Πρέντζας και Γεωργίου με 20 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Τα δεκάλεπτα: 27-24, 40-35, 59-49, 71-69
ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 15(1), Πανάρας 6(1), Τσίρμπας-Αναγνώστου 6(2), Πρέντζας 20(1), Καραγκιολίδης 4, Μάντζιος Π., Μάντζιος Δ. 14, Πάτρας 6, Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης
Δόξα Λευκάδας (Δημητριάδης): Νικολόπουλος 19 (4), Φέτσης, Κόγκας, Τσιαβές 23, Βαγενάς 8, Γεωργάκης, Μακρόπουλος 3, Αναγνωστόπουλος 10(1), Βλαχάκης, Τριχόπουλος 6(1), Ζαμπάκης, Κελαρίου