Εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή το Ευρωπαϊκό Κωπηλασίας Νέων

on .

KOPHLASIA

• «Η κωπηλασία επιστρέφει στο σπίτι της» και στην πόλη των Ιωαννίνων το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου με την διεξαγωγή στην Παμβώτιδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2019 και οι ετοιμασίες ξεκίνησαν ήδη.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα γίνουν εκπαιδευτικές δράσεις με τίτλο «Το Σπίτι της Κωπηλασίας». Οι φορείς που ανέλαβαν την υλοποίηση των δράσεων μέσω των εκπροσώπων τους, με την ευθύνη του συντονισμού της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ), παρουσία ειδικού συνεργάτη μάρκετινγκ, συναντήθηκαν για πρώτη φορά στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και συμφώνησαν πως η υλοποίηση των εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων της περιοχής.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου, η συντονίστρια του έργου του Φορέα Διαχείρισης κ. Χιωτέλλη, ο συνεργάτης της κ. Φελιάς, από τη «Σχεδία», ο Πρόεδρος Στεφ. Τζιμογιάννης μαζί με τον επιστημονικά υπεύθυνο Β. Κούτρα και η Γραμματέας του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Χαρά Δούκα. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στις δραστηριότητες την άνοιξη, θα επισκεφτούν από κοντά τις εγκαταστάσεις της Κωπηλασίας στη Λιμνοπούλα, θα συνομιλήσουν με πρωταθλητές και θα μάθουν για τον «αγωνιστικό της χώρο», δηλαδή το οικοσύστημα της Παμβώτιδας. Στο τέλος των δράσεων τα παιδιά θα κληθούν να αποτυπώσουν καλλιτεχνικά την εμπειρία τους με τη συνδρομή φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.