Με κατεβασμένα κεφάλια επέστρεψε ο ΠΑΣ από το Αγρίνιο

on .

PANAITOLIKOS PAS 25 2 19

• Σε ακόμη πιο δεινή θέση μπήκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα, τη δέκατη εκτός έδρας σε 11 ματς, αυτή τη φορά από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0, με γκολ που δέχθηκε στο 79’ από τον Άργκους.
Η ομάδα της Ηπείρου έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες με τους Νικολιά (31’, 37’) και Μάνο (44’), αλλά ήταν κατώτερη στο β’ μέρος και δέχθηκε γκολ από στατική φάση με κεφαλιά του Άργκους (79’), ενώ ο Παναιτωλικός είχε και δοκάρι με τον Μάζουρεκ.
Πλέον, η νίκη στο παιχνίδι με την Ξάνθη αποτελεί μονόδρομο, καθώς ο ΠΑΣ είναι καθηλωμένος στους 20 βαθμούς και τον πλησίασε στον ένα βαθμό ο Λεβαδειακός που κέρδισε στα Πηγάδια την Ξάνθη.

Πώς έπαιξαν
Με έκπληξη κάτω από τα γκολποστ παρέταξε ο Γιάννης Πετράκης τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο, χρησιμοποιώντας τον Μιχαήλ αντί του Βελλίδη, ενώ και στο κέντρο της άμυνας ο Κάργας έκανε ντεμπούτο αντί του Τζημόπουλου, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους Σκόνδρα και Μιχαήλ. Δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Σεργκελασβίλι και αμυντικό χαφ ο Κάστρο. Τη δεξιά πτέρυγα στα χαφ κάλυπτε ο Νικολιάς, την αριστερή ο Βιδάλ, ενώ επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μάνος και Λέο.
Στον αντίποδα ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννακόπουλο, δεξί μπακ τον Τσιγγάρα, αριστερό τον Αμαράλ, ενώ το αμυντικό κεντρικό δίδυμο αποτελούσαν οι Άργκους και Μιχάι. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Λουσέρο και Ντίας, δεξί εξτρέμ ο Μανά, αριστερό ο Ουίλιαν, σε επιτελικό ρόλο ήταν ο Μάζουρεκ και στην κορυφή της γραμμής κρούσης ο Μοράρ.

Απειλή με Μάζουρεκ
Οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και χάνοντας τη πρώτη καλή στιγμή στο 17’. Ο Μοράρ έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ο Μάζουρεκ βρήκε τη μπάλα με τακουνάκι που πέρασε παράλληλα με την εστία του ΠΑΣ.
Οι Ηπειρώτες που ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το 20’, έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Γιαννακόπουλου στο 32’.
Ο Κάργας τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Νικολιά που μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει τη μπάλα.

Ευκαιρίες με Νικολιά-Μάνο
Ο Νικολιάς ήταν ο πρωταγωνιστής και της επόμενης καλής στιγμής του ΠΑΣ στο 37’, όταν έπειτα από υποδειγματικό σπάσιμο της μπάλας του Σεργκελασβίλι, έκανε το σουτ στο ύψος της περιοχής με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ.
Η τελευταία κλασική ευκαιρία για το πρώτο μέρος ανήκε και πάλι στον ΠΑΣ, όταν ο Μπουκουβάλας στο 44’ εβγαλε τη σέντρα με τον Μάνο να σουτάρει με τη μία και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Δοκάρι με Μάζουρεκ
Με κέφια μπήκαν στην επανάληψη οι δυο ομάδες, με τον Βιδάλ στο 47’ να σουτάρει και τον Γιαννακόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μιχάι βγήκε απέναντι από τον Μιχαήλ με τον Κύπριο να διώχνει σωτήρια με το πόδι.
Στο 62’ η ομάδα του Γ. Πετράκη «καρδιοχτύπησε», όταν ο Γκούγκα έβγαλε τη σέντρα, ο Μάζουρεκ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να προσκρούει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Μιχαήλ.

Προβάδισμα με Άργκους
Στο 79’ οι Ηπειρώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Μάρκους Πάουλο έκανε το γέμισμα στην περιοχή του ΠΑΣ και ο Άργκους έστειλε με καρφωτή κεφαλιά στα δίχτυα του Μιχαήλ για το 1-0.
O ΠΑΣ δεν έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ και δεν απείλησε για την ισοφάριση, με σουτ των Ξύδα και Κάστρο να μην έχουν καμία τύχη.
Διαιτησία: Διαμαντόπουλος (Πετρόπουλος-Παλαμίδας).
Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μανά (58’ Γκούγκα), Μάζουρεκ, Ντίας, Αμαράλ, Λουσέρο (70’ Πάουλο), Τσιγγάρας, Μιχάι, Μοράρ (77’ Μπαϊρόβιτς), Άργκους, Ουίλιαν.
ΠΑΣ Γιάννινα: Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Μιχαήλ Α. (83’ Ξύδας), Σεργκελασβίλι, Κάργας, Κάστρο, Μάνος, Λέο (76’ Νάουμετς), Βιδάλ (76’ Πάντελιτς), Σκόνδρας, Νικολιάς.