Πρόσφεραν θέαμα και ξύπνησαν αναμνήσεις στο Ε.Σ. «Ζωσιμάδες»

on .

LEGENDS PERIFEREIA 20 2 19

• Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες φίλοι του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν χθες στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες» την αναμέτρηση ανάμεσα στους Επιλέκτους της Περιφέρειας Ηπείρου και στους Legends 2004, την ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου τον Ιούλιο του 2004.
Το φιλικό παιχνίδι διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Ήταν μια πρώτης τάξης- και ίσως μοναδική ευκαιρία για τα Γιάννενα και την Ήπειρο- για να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και να γνωρίσουν από κοντά οι νεότεροι και ιδίως τα παιδιά, τους Έλληνες διεθνείς που δημιούργησαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ποδόσφαιρο, κατακτώντας το Euro και προκαλώντας αίσθηση σε όλη την ποδοσφαιρική υφήλιο.
Το κεντρικό μήνυμα που είχαν στείλει οι διοργανωτές, αλλά και οι διεθνείς ενόψει του παιχνιδιού, βρήκε ευρεία απήχηση, καθώς υπήρξε αθρόα προσέλευση παιδιών χθες το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο και ταυτόχρονα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μια πραγματική ποδοσφαιρική γιορτή.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης απένειμε μετάλλιο στους ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αναμέτρηση παρακολούθησε μεταξύ άλλων και το τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης, Ταουσιάνης, Αλεξίου) και ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.

Νίκη 2-1 των Legends 2004
Για την ιστορία, οι Legends 2004 επικράτησαν των Επιλέκτων της Περιφέρειας Ηπείρου με 2-1.
Στο 9’ ο Λέντζος ανέτρεψε τον Καραγκούνη με τον διαιτητή Θάνο να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Άγγελος Μπασινάς, όπως παλιά, πάντα ψύχραιμος στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα, νίκησε τον Ντέτσικα για το 0-1. Με σφραγίδα Γιώργου Καραγκούνη έγινε το 0-2 στο 18’. Ατομική ενέργεια και υποδειγματικό τελείωμα εκτός περιοχής.
Οι παίχτες του Γιώργου Οικονόμου μείωσαν στο σκορ στο 31’. Ο Λιαπάκης ανατράπηκε από τον Κώστα Χαλκιά, ο διαιτητής Θάνος καταλόγισε το πέναλτι και ο Φώντας Γήτας ευστόχησε για το 1-2. Η ομάδα του Γιάννη Τοπαλίδη έχασε μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ στο 35’ με τον Χαριστέα να νικιέται από τον Ντέτσικα και στη συνέχεια να αστοχεί.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά το σκορ, με ευκαιρίες να δημιουργούνται εκατέρωθεν. Στο 48’ ο Κουβεντάρης είπε όχι σε σουτ του Κατσουράνη, ενώ οι Επίλεκτοι της Περιφέρειας έχασαν ευκαιρία να ισοφαρίσουν με τον Μπόλο να σουτάρει και τον Χαλκιά να αποκρούει.Οι Legends είχαν δοκάρι στο 58’ με τον Καφέ, ενώ στο 63’ σε ετοιμότητα ο Κουβεντάρης έδιωξε τη μπάλα σε σουτ του Χαριστέα και στο 78’ είχε και πάλι απάντηση σε σουτ του Γεωργιάδη ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Λάκη.
Το αγώνα διαιτήτευσε ο Δημήτρης Θάνος με βοηθούς τους Κωνταντίνο Δάλλα και Δημήτρη Γούκο και τέταρτο τον Κοσμά Χαρίση

Οι συνθέσεις
Επίλεκτοι Περιφέρειας Ηπείρου (Γιώργος Οικονόμου): Ντέτσικας, Λέντζος, Μήτσης, Βαρτζιώτης, Σέμος, Χριστοδούλου, Γκαρόζης, Λιαπάκης, Γιαννάκης, Μπούρμπος, Γήτας. Αγωνίστηκαν και οι: Κουβεντάρης, Σίμος, Νταλάκας, Καρύδης, Γεωργίου, Μπόλος, Βλάχος.
Legends 2004 (Γιάννης Τοπαλίδης): Νικοπολίδης (29’ Χαλκιάς, 52’ Κατεργιαννάκης), Σεϊταρίδης (56’ Λάκης), Φύσσας (63’ Βενετίδης), Δέλλας (41’ Γκούμας), Καψής (41’ Νταμπίζας), Καραγκούνης (41’ Γεωργιάδης), Μπασινάς, Κατσουράνης, Ζαγοράκης (36’ Τσιάρτας), Χαριστέας, Παπαδόπουλος (41’ Καφές).