ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ… ΜΕΓΙΕΡΙ

on .

PAS GIANNENA ATROMHTOS 7

Στην ανωτερότητα και την αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα του Ατρόμητου υποτάχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» και γνώρισε την ήττα με 0-2. Δύο γκολ στην αρχή των δύο ημιχρόνων από τους Κουλούρη (12') και Ουάρντα έκοψαν τα πόδια των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Ηπείρου που «κόλλησε» στους 20 βαθμούς και η αγωνία για την παραμονή παρατείνεται. Κλασικές ευκαιρίες με Μάνο στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ, δοκάρι με Κουλούρη στην επανάληψη ο Ατρόμητος που έφτασε τους 39 βαθμούς.
Δ ύο γκολ στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων από τους Κουλούρη και Ουάρντα έφεραν την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2 από τον Ατρόμητο το απόγευμα του Σαββάτου στο «Ζωσιμάδες». Παρά τις ευκαιρίες και την κατοχή της μπάλας, οι Περιστεριώτες ήταν πιο αποτελεσματικοί και εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμη πυρός που έχει στη μεσοεπιθετική γραμμή φεύγοντας με το τρίποντο από τα Γιάννινα. Στους 20 βαθμούς έμεινε ο ΠΑΣ και έχασε την ευκαιρία της βαθμολογικής αναρρίχησης μετά και τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής.
Πως έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 3-5-2 που μετατρέπονταν σε 3-4-3 σε αρκετές περιπτώσεις με τον Βιδάλ σε ρόλο τρίτου επιθετικού από δεξιά. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λίλα, Τζημόπουλο και Μιχαήλ στα στόπερ από δεξιά προς αριστερά. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Μπουκουβάλας και την αριστερή ο Νικολιάς. Αμυντικό χαφ ήταν ο Κάστρο έχοντας μπροστά του τους Γιάκο και Βιδάλ, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Αθανασιάδης και Μάνος.
Από την άλλη ο Νταμίρ Κάναντι έκανε την έκπληξη και παρέταξε τον Ατρόμητο με 3-4-3 ή 3-4-2-1 για την ακρίβεια και τοποθετώντας τον Χατζηϊσαΐα τρίτο στόπερ. Ο Μέγιερι ήταν στην εστία, με τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και Καρασαλίδη στα στόπερ. Τη δεξιά πτέρυγα κάλυπτε ο Σάκιτς και την αριστερή ο Κατράνης, ενώ στον άξονα βρέθηκαν οι Ούμπιντες και Ενσικουλού. Στα φτερά της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Ουάρντα και Μπρούνο, ενώ ο Κουλούρης ήταν στην κορυφή της γραμμής κρούσης.
Ο...συνήθης ύποπτος Κουλούρης
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στο ματς και να πιέσει τον Ατρόμητο, όμως το γρήγορο γκολ ήρθε από την ομάδα του Περιστερίου στην πρώτη της επίσκεψη στα καρε του Βελλίδη.
Ο Γιάκος στο 4' με φάουλ από πλάγια αριστερά προσπάθησε ανεπιτυχώς να αιφνιδιάσει τον Μέγιερι, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Ατρόμητος πήρε το πρώτο του στημένο στο 11' όταν ο Βιδάλ έχασε τη μπάλα και έκανε φάουλ πάνω στον Σάκιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ούμπιντες που έστειλε τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας, οι αμυντικοί «κόλλησαν», ο Βελλίδης δεν έκανε έξοδο και ο Κουλούρης ξέφυγε από τον Τζημόπουλο και με προβολή έκανε πολύ νωρίς το 0-1 για τον Ατρόμητο. Ήταν το 15ο γκολ του επιθετικού του Ατρόμητου που εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πίνακα των σκόρερ.
Κατέβασε ρολά ο Μέγιερι
Παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά, κράτησε μπάλα και προσπάθησε να απαντήσει άμεσα στο τέρμα του Κουλούρη. Στο 20' μετά από σέντρα του Νικολιά και αρχική απομάκρυνση των αμυντικών του Ατρόμητου ο Κάστρο έκανε το σουτ, όμως ο Μέγιερι με πολύ δύσκολη επέμβαση με το ένα χέρι έσωσε τον Ατρόμητο, ενώ ο Αθανασιάδης στην επαναφορά της μπάλας, αν και ολομόναχος, σούταρε με το κακό αριστερό του πόδι και σημάδεψε τα...περιστέρια.
Ένα λεπτό μετά χάθηκε ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στο 21' ο Μάνος κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά του Μπουκουβάλα και αφού ξεπέρασε τους αμυντικούς βγήκε απέναντι από τον Μέγιερι, όμως ο Ούγγρος τερματοφύλακας κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του Ατρόμητου. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου ο Ατρόμητος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Ο Μιχαήλ έκανε λάθος μετά από γέμισμα του Μέγιερι, ο Σάκιτς έκλεψε τη μπάλα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον αμαρκάριστο Κουλούρη, ο οποίος όμως έκανε κακό τελείωμα και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη. Στο 40' ο Ουάρντα, που είχε έρθει εν τω μεταξύ από δεξιά, σε μια εσωτερική αλλαγή που συνηθίζει ο Κάναντι, έκανε το δυνατό σουτ, το οποίο όμως ήταν άστοχο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 45+2' ο ΠΑΣ έχασε ακόμα μια κλασική ευκαιρία και πάλι με τον Μάνο. Ο Μιχαήλ έκανε το τάκλιν στον Ενσικουλού, ο Αθανασιάδης πήρε την μπάλα και άνοιξε στον κενό χώρο για τον Μάνο που βγήκε τετ α τετ με τον Μέγιερι, όμως ο Ούγγρος και πάλι έσωσε την ομάδα του διώχνοντας στην κλειστή γωνία. Έτσι ο ΠΑΣ πήγε στα αποδυτήρια με 0-1 πίσω στο σκορ και χωρίς να πετύχει γκολ παρά τις 3 κλασικές του ευκαιρίες.

PAS ATROMHTOS 8

Νέος αιφνιδιασμός με Ουάρντα
Οι δυο ομάδες βγήκαν για το δεύτερο μέρος δίχως αλλαγές και διαφοροποιήσεις. Οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Πετράκη μπήκαν και στην επανάληψη δυνατά, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πανηγύρισε το γκολ. Ο Ενσικουλού προειδοποίησε στο 49' με ρήγμα από δεξιά της άμυνας του ΠΑΣ αλλά δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του.
Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Χατζηϊσαΐας έκλεψε τη μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και έβγαλε ασίστ στον επερχόμενο Ουάρντα που με πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βελλίδη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2. Ο Αιγύπτιος πανηγύρισε το γκολ προσκυνώντας μπροστά στον Κάναντι και χαρίζοντας του το γκολ.
Κάπου εκεί ουσιαστικά τα πάντα τέλειωσαν καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε πλέον ένα... βουνό να ανέβει και η αναμέτρηση άρχισε να γέρνει υπέρ του Ατρόμητου. Το σουτ του Μάνου στο 52' έφυγε άουτ και στη συνέχεια ο Ατρόμητος απείλησε με ένα σουτ του Σάκιτς στο 63' μετά από πάσα του Καρασαλίδη, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε τη μπάλα.
Ο Πετράκης προσπάθησε να τονώσει επιθετικά την ομάδα και γύρισε το σύστημα από 3-5-2 σε 4-4-2 σε ρόμβο. Στο 68’ ο Πάντελιτς πήρε τη θέση του Βιδάλ και στο 72’ ο Λέο πέρασε στο ματς στη θέση του Κάστρο. Παρά το συντριπτικό ποσοστό κατοχή του ΠΑΣ (62% - 38%) δεν κατάφερε να γίνει απειλητικό για την εστία του Μέγιερι.
Αντίθετα ο Ατρόμητος είχε τις πιο επικίνδυνες στιγμές και στην πιο σημαντική από αυτές ο Κουλούρης δέχτηκε πάσα από τον Μπρούνο και σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη και στη συνέχεια έφυγε άουτ. Στο 81' ο Ούμπιντες με μακρινή μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Ενσικουλού στην περιοχή του ΠΑΣ, αλλά αυτός σούταρε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βελλίδη. Η τελευταία φάση του ΠΑΣ ήρθε στο 89' όταν ο Μάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία του Αθανασιάδη με τον Πάντελιτς, όμως το γυριστό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε και πάλι πάνω στον Μέγιερι που ήταν ο κορυφαίος του Ατρόμητου στο σαββατιάτικο παιχνίδι.
Το 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σέζου με τον ΠΑΣ γνωρίζει την ήττα και να μην μπορεί να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες μετά την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού. Ήταν ένα αποτέλεσμα-πισωγύρισμα για την ομάδα της Ηπείρου που έμεινε στους 20 βαθμούς και περιμένει το σημερινό αποτέλεσμα του ντέρμπι παραμονής ανάμεσα στον ΟΦΗ και τη Λαμία. Την ερχόμενη Δευτέρα ο ΠΑΣ έχει μπροστά του το γειτονικό ντέρμπι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, έναν από τους εννιά εναπομείναντες τελικούς για την ομάδα του Πετράκη.
* * *
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΙΚΤΩΝ
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης 5, Τζημόπουλος 5, Μιχαήλ 5, Λίλα 6, Μπουκουβάλας 4, Νικολιάς 4, Κάστρο 4 (72' Λέο), Βιδάλ 4 (68' Πάντελιτς), Γιάκος 4, Αθανασιάδης 4, Μάνος 4.
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι 8, Ρισβάνης 6, Χατζηισαΐας 7, Καρασαλίδης 6, Σάκιτς 6, Ούμπιντες 5 (90+2' Κιβρακίδης), Ενσικουλού 6 (88' Μανούσος), Κατράνης 4, Ουάρντα 7 (82' Μπουσούλατζιτς), Μπρούνο 6, Κουλούρης 7.
* * *
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Ξέραμε ότι είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που 100% δεν βρίσκεται τυχαία εκεί που βρίσκεται. Αυτή η αποστολή που είχαμε έγινε ακόμη πιο δύσκολη έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι γιατί στην ουσία ο Ατρόμητος στο πρώτο στημένο που κέρδισε, κατάφερε να πετύχει γκολ. Αυτό καταλαβαίνετε ότι δημιούργησε ένα επιπλέον άγχος και μια επιπλέον δυσκολία στην ομάδα μας. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η αντίδραση μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν σπουδαία και η προσπάθεια έκαναν οι παίκτες μας ήταν πολύ μεγάλη. Μέσα από πολύ καλό ποδόσφαιρο καταφέραμε και είχαμε τρεις καθαρές ευκαιρίες και θα μπορούσαμε αν ήμασταν πιο προσεκτικοί να δημιουργήσουμε και άλλες γιατί είχαμε κι άλλες προϋποθέσεις. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο γκολ σε αυτή την πολύ καλή αντίδραση που είχαμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο με το που μπήκε το γκολ στο 48, το πλεονέκτημα που είχε ο Ατρόμητος αυξήθηκε περισσότερο. Παίξαμε στο δυνατό τους σημείο καθώς είναι πολύ καλά οργανωμένοι αμυντικά, δεν τρώνε εύκολα γκολ γενικά και είναι πολύ γρήγοροι στην επίθεση και αυτό μας δημιούργησε μεγαλύτερες δυσκολίες. Παρόλα αυτά πάλι και στο δεύτερο ημίχρονο έγινε μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες, δυστυχώς όμως τα δεδομένα που υπήρχαν δεν ήταν ευνοϊκά για εμάς. Για εμένα το παιχνίδι κρίθηκε στο εύκολο γκολ που φάγαμε στην πρώτη ευκαιρία που έκανε ο Ατρόμητος, αλλά και στις καλές ευκαιρίες που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο που αν καταφέρναμε κάποια από αυτές να την αξιοποιήσουμε πιστεύω θα ήταν άλλο παιχνίδι στη συνέχεια».
Για την επιλογή Νικολιά σαν αριστερό μπακ-χαφ όπως και με τον Παναθηναϊκό: «Τι ευκαιρίες μας έκανε ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο; Μια ευκαιρία από μεγάλη μπάλα έκανε κακή εκτίμηση ο Μιχαήλ και ένα σουτ του Ουάρντα. Αυτή η πολύ καλή ομάδα που λέτε αυτή ήταν η αποτίμηση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος στο ανοιχτό γήπεδο μας έβαλαν γκολ στο 48’ και λογικό ήταν να κάνουν και κάποιες δύο τρεις προϋποθέσεις. Εμείς αντίθετα μέσα από το σχέδιο και την επιλογή που είχαμε νομίζω ότι ήμασταν πολύ δημιουργικοί στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας πάρα πολύ καλά».

ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ (Ατρόμητος)
«Χαιρόμαστε πολύ για τη νίκη με 2-0 εδώ στα Γιάννινα. Γνωρίζαμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή και γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε μια δυνατή ομάδα όπως είναι ο ΠΑΣ. Γνωρίζαμε ότι ο ΠΑΣ είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα στην έδρα του γιατί από τους 20 βαθμούς έχει κατακτήσει τους 17 εντός και η νίκη επί του Παναθηναϊκού την περασμένη εβδομάδα τους είχε δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νομίζω ότι είχαμε μια πολύ συμπαγή απόδοση και πετύχαμε τα γκολ σε κατάλλήλα για μας χρονικά σημεία και ήταν δίκαιη η νίκη. Γνωρίζαμε ότι τα Γιάννινα παίζουν με μεγάλες μπαλιές και καταφέραμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Ήμασταν πολύ καλοί στην τακτική και στο να κλείσουμε τους χώρους για την αντίπαλη ομάδα. Επίσης να πω ένα λόγο για τις μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑΣ, αλλά ο Μέγερι έκανε σημαντικές αποκρούσεις και μας βοήθησε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς»
Για τον πανηγυρισμό του Ουάρντα που τον προσκύνησε μετά το 0-2: «Αναγνωρίζουμε ότι ο Ουάρντα είναι συναισθηματικός παίκτης. Γνωρίζουμε ότι είχε δύσκολες στιγμές το προηγούμενο διάστημα, πέρυσι ήταν ο MVP του πρωταθλήματος, όμως φέτος δεν είχε καλό ρυθμό γιατί δεν είχε συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό θα προσπαθήσουμε εμείς στον Ατρόμητο να του δώσουμε πίσω, τον καλό αγωνιστικό ρυθμό για να βοηθήσει κι εμάς».
Για την ενέργεια του Χατζηισαΐα στο δεύτερο γκολ: «Έκανε πάρα πολύ καλά τη συγκεκριμένη φάση, απέδειξε την καλή ποιότητα που έχει. Το κάνει αυτό και στις προπονήσεις. Είναι ένας πάρα πολύ δυνατός παίκτης. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική κίνηση και χαίρομαι για αυτόν ειδικά γιατί είναι μια κίνηση από έναν κεντρικό αμυντικό που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση».
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0 - 2
Λάρισα - Ξάνθη 1 - 1
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 1 - 0
Άρης - Πανιώνιος 1 - 1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4 - 1
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ (σήμερα)
ΟΦΗ - Λαμία (σήμερα)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος 0 - 2
Λάρισα - Ξάνθη 1 - 1
Λεβαδειακός - Παναιτωλικός 1 - 0
Άρης - Πανιώνιος 1 - 1
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 4 - 1
Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ (σήμερα)
ΟΦΗ - Λαμία (σήμερα)
* * *
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(23,24,25/2/2019)
Ξάνθη - Λεβαδειακός
Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος
ΑΕΚ - Απόλλωνη Σμύρνης
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Λαμία - Λάρισα
ΠΑΟΚ - Άρης
Ολυμπιακός - ΟΦΗ
Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα