Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

erasitexiko

Κατσικά-Ανατολή 0-1

• Ήρθε για να μείνει στην κορυφή από ότι φαίνεται η ομάδα της Ανατολής η οποία πήρε το ντέρμπι 1-0 με την Κατσικά και διατήρησε την απόσταση των δύο βαθμών που την χωρίζει από τον Αγροτικό.
Το παιχνίδι δεν δρέπει δάφνες ποιότητας με τις δύο ομάδες να μην έχουν καλό ρυθμό και να δυσκολεύονται να φτάσουν μπροστά από τους δύο τερματοφύλακες.
Η Κατσικά προσπάθησε στο πρώτο μέρος έχοντας δύο καλές στιγμές με την πρώτη στο 14’ όταν ο Γούλας Γ. έκανε τη σέντρα ο Γούλας Ν. βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ με τους αμυντικούς τα Ανατολής να διώχνουν την τελευταία στιγμή.
Στο 28’ απείλησε η Ανατολή με τον Σκανδάλη να δίνει τη μπάλα στον Εμβραϊζογλου, αυτός έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή η μπάλα κατέληξε άουτ.
Η μεγάλη ευκαιρία για την Κατσικά χάθηκε στο 33’ με τον Λισγάρα να κάνει ένα γέμισμα προς την περιοχή του Διαμάντη, ο Τζίμας δεν μπόρεσε να διώξει η μπάλα έφτασε στο Γιαννάκη που θέλησε να «κρεμάσει» τον Διαμάντη που πραγματοποιούσε έξοδο με τον τερματοφύλακα της Ανατολής να κάνει εκπληκτική επέμβαση.
Ότι δεν κατάφερε η Κατσικά το έκανε στο 39’ η Ανατολή με τον Θανάση να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας να κάνει το σουτ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Φωλίνας με σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο από πλευράς ευκαιριών είχε να μας προσφέρει πολύ λίγα πράγματα. Η Ανατολή κρατούσε εύκολα αυτό το 0-1 ενώ ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.
Στο 51’ σέντρα του Φίλιου στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Χριστακόπουλος αλλά δεν έκανε την κεφαλιά όπως θα ήθελε με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Σουτ του Εμβραίζογλου στο 56’ η μπάλα λίγο άουτ.
Η Κατσικά προσπάθησε στο 60’ να απειλήσει με την εκτέλεση φάουλ του Γιαννάκη που θέλησε να αιφνιδιάσει τον Διαμάντη αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Σουτ του Σκανδάλη η μπάλα άουτ.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας-Θανασιάς).
Κατσικά: Τσακτσίρας, Νικολάου, Παππάς (70’ Μπελεβέτης) Βαρτζιώτης, Καλογερόπουλος, Παπαβασιλείου (86’ Μαρούλης), Γούλας Γ., Λισγάρας, Γιαννάκης, Γούλας Ν., Τάτσης (57’ Αντωνίου).
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος, Φίλιος, Μπίζιος, Τζίμας, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραΐζογλου (92’ Γκούμας), Θανάσης, Χριστακόπουλος (91’ Μιχαηλίδης), Φωλίνας (90’ Δημανόπουλος).

Πέραμα-Μικρασιάτες 0-3

• Μεγάλη νίκη πήρε η Α.Ε.Μ. που επικράτησε 0-3 στο «Γ. Πρίσκας» της Προοδευτικής Περάματος και διατηρείται στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα με τρεις βαθμούς από την κορυφή. Για να γίνει όμως αυτό χρειάστηκε οι γηπεδούχοι να σημαδέψουν τέσσερις φορές τα δοκάρια της εστίας του Νάκου. Το ματς ήταν «πρόβα τζενεράλε» ενόψει του ημιτελικού του κυπέλλου που έχει η Α.Ε.Μ. την προσεχή Τετάρτη κόντρα στο Νησί. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Προοδευτική μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση αλλά έδειξε άτυχη καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δυο δοκάρια! Στο 5΄ ο Ι. Τσακανίκας εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Νάκου ενώ στο 8΄ ο Τσακανίκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Νάκος έδιωξε με την μπάλα να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι της εστίας της ομάδας του. Στο 17΄ το Πέραμα είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Φώτη, του οποίου το σουτ έφυγε άουτ. Από το 20λεπτο και μετά η Α.Ε.Μ. ανέβηκε και στο 22΄ μετά από μακρινή ψηλοκρεμαστή μπαλιά ο Λάγκας πήρε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο πλασέ νίκησε τον Βάσιο κάνοντας το 0-1. Πέντε λεπτά αργότερα ο Τότσικας πέτυχε γκολ σπάνιας ομορφιάς, όταν δέχτηκε την μπάλα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το 0-2. Η ψυχρολουσία για τους παίκτες του Αντώνη Δημητρίου ήταν μεγάλη, αλλά παρ΄ όλα αυτά και πάλι είχαν μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Τάτσης έκανε το πλασέ από την μικρή περιοχή αλλά ο Νάκος έδιωξε ενστικτωδώς. Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε αμφίρροπα, με την Προοδευτική να δημιουργεί εκ νέου ευκαιρία στο 55΄ όταν ο Σταματόπουλος έκανε την κάθετη και ο Φώτης στο δεύτερο δοκάρι δεν κατάφερε να κερδίσει τον Νάκο στέλνοντας την μπάλα άουτ. Μέχρι που φτάσαμε στο 73΄ με την Α.Ε.Μ. να βγαίνει στην αντεπίθεση ο Τότσικας από δεξιά «έκοψε» την μπάλα στον Ι. Ναυρόζογλου που με πλασέ σε αφύλαχτη εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

 Δύο λεπτά αργότερα ο Φώτης με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι ενώ στο 84΄ ο Φώτης έκανε την πάσα στον Ζήση εκείνος με την σειρά του στον Τζάλλα, με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ και να στέλνει την μπάλα για τέταρτη φορά στο αντίπαλο δοκάρι.

Διαιτησία: Ντάρας (Μωυσιάδης-Σπυρογιώτης).
Πέραμα: Βάσιος, Συμεωνίδης, Τσακανίκας Β., Στόλης (46΄ Τάτσης), Λισγάρας (46΄ Σταματόπουλος), Διαμάντης, Οικονόμου (46΄ Ζήσης), Τσακανίκας Ι., Φώτης, Τάτσης (66΄ λτρ. Μπαρούτας), Τζάλλας.
Α.Ε.Μ.: Νάκος, Λάγκας, Τότσικας, Μπαλαντάνης Κ. (78΄ Παππάς), Δρόσος, Ναυρόζογλου Α., Κοτσώνης (70΄ Μπαλαντάνης Ν.), Ανανιάδης, Ναυρόζογλου Γ. (74΄ Παπαγιάννης), Δάσκαλος, Τσιέπας (63΄ Ναυρόζογλου Ι.).
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Χουλιαράδες-Κόνιτσα 4-1

• Παρά την προσπάθεια της για ένα θετικό αποτέλεσμα η Κόνιτσα γνώρισε την ήττα με 4-1 από τους Χουλιαράδες.
Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή θέλοντας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και έχασαν ευκαιρίες με τους Γρίβα (13’ 29’), και Γκόλια (42’) και στις τρεις περιπτώσεις ο Χατζηρούμπης απέκρουσε τη μπάλα.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν ο Τσάμος εκτέλεσε κόρνερ και ο Γρίβας με πλασέ έκανε το 1-0.
Η Κόνιτσα ισοφάρισε σε 1-1- στο 70’ με κεφαλιά του Πούλιου.
Οι Χουλιαράδες πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ στο 79’ με τον Λάμπρου να κάνει το σουτ η μπάλα βρήκε στον Πούλιο και κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 88΄ ο Τσακμάκης «κλείδωσε» τη νίκη για τους Χουλιαράδες κάνοντας το 3-1.
Το τελικό 4-1 έγινε στο 90’ με αυτογκόλ του Ρούστα.
Διαιτησία: Μπούμπας (Τσάντας-Χαρίσης).
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης (71’ Τραγουδάρας), Γκόλιας, Τσάμος (59’ Κακαράντζας), Γεράσης, Λάμπρους, Γρίβας (89’ Σκλιβανίτης), Λώλης (64’ Πρέμος).
Κόνιτσα: Χατζηρούμπης, Ραγγάς (83’ Σπανός Α.), Ρούστα, Σπανός Χ., Σπανός Δ., Μήτσος, Κίτσος, Χαλούλος, Πούλιος, Δημόπουλος, Γαλανός (87’ Διαμάντης).

 

 Αγροτικός Αστέρας- Πράμαντα 1-0 

• Χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά επικράτησε με 1-0 των Πραμάντων για την 17η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής και παραμένει στο κυνήγι της πρωτοπόρου Ανατολής.
Η ομάδα του Θανάση Χαρίση πέρα από το γρήγορο γκολ που πέτυχε, είχε δυο δοκάρια, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες που δεν μπόρεσε να τις μετουσιώσει σε περισσότερα γκολ. Πλέον, άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας του Παρακαλάμου στρέφουν τη προσοχή τους στο παιχνίδι Κυπέλλου με τα Σερβιανά την Τετάρτη.
Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Γεωργάκη το πάλεψε κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο, ωστόσο συνεχίζει να παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση.
Οι πρώτες επισκέψεις των γηπεδούχων στα καρέ του Λιανού με Κατσάμπα και Κυρίτση δεν είχαν αποτέλεσμα για να έρθει το 1-0 στο 17’.
Ο Παπαρούνας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα των αμυντικών των Πραμάντων, στρώθηκε στον Ηλιόπουλο που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Στο 29’ σε φάση διαρκείας ο Ταίρης αστόχησε από κοντά, ενώ στο 33’ ο Ηλίας σούταρε με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.
Στη τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Χίτζος έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή σε σουτ του Τσόκρη. Ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν μάταια ένα δεύτερο γκολ.
Στo 59’ σε πρώτο χρόνο ο Παππάς και σε δεύτερο ο Παπαρούνας δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν καλή στιγμή στο 67’.
Ο Χαρατσής βρήκε χώρο, έκανε το σουτ αναγκάζοντας τον Γρηγοριάδη να πέφτει σωστά και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα δοκάρια στο 70’ σε σουτ του Πασχάλη, ενώ στο 80’ ο Λιανός είπε όχι σε σουτ του Κατσάμπα.
Διαιτησία: Πάνος Ι(Κοσίνας- Γεωργίου Χ)
Αγροτικός Αστέρας(Χαρίσης): Γρηγοριάδης, Ηλίας, Τσόκρης, Ζότα, Τάσσος (46’ Πασχάλης), Ταίρης, Κυρίτσης(65’ Ορφανός), Ηλιόπουλος, Παππάς (60’ Μακρής), Παπαρούνας (72’ Σπαλιάρας), Κατσάμπας.
Πράμαντα(Γεωργάκης): Λιανός, Χίτζος, Μπούτζας, Ντόβας, Μαραγκός, Ζάννης, Δόσης (80’ Στεργίου), Μέγας, Τσάντας (46’ Χαρατσής), Λιόντος (79’ Μπάφας), Σταύρου (65’ Ορφανός).
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

Κεντ. Μουσιωτίτσας - Αγροτ. Καστρίτσας 0 - 3
Θύελα Κατσικάς - Α.Ο. Ανατολής 0 - 1
Προοδ. Περάματος - Α.Ε Μικρασιατών 0 - 3
Α.Ε. Χουλιαράδων - Πίνδος Κόνιτσας 4 - 1
Π.Α.Σ.ΚΡΑΨΗΣ - Π.Α.Ο.Κουτσελιού 3 - 0
Α.Ο.Ζωοδόχος - Π.Α.Σ.Μετσόβου 0 - 2
Αγροτ. Αστέρας - Α.Ε.Πραμάντων 1 - 0
Θύελλα Ελεούσας - Α.Σ.Αετός Νήσου 3 - 0

(9,10/2/2019)
Πίνδος Κόνιτσας - Κεντ. Μουσιωτίτσας
Θύελα Κατσικάς - Α.Ε. Χουλιαράδων
Α.Ο. Ανατολής - ΠΑΣ Κραψης
Αγροτ. Καστρίτσας - Προοδ. Περάματος
Π.Α.Σ. Μετσόβου - Θύελλα Ελεούσας
Π.Α.Ο Κουτσελιού - Α.Ο. Ζωοδόχος
Α.Ε. Μικρασιατών - Αγροτ. Αστέρας
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ - Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ

 

βαθμολογία

1. Ανατολή 40 48-10
2. Ελεούσα 38 36-17
3. Αγροτ. Αστέρας 38 47-17
4. Μικρασιάτες 37 28-17
5. Κατσικά 34 30-13
7. ΠΑΣ Κράψη 31 33-19
8. Χουλιαράδες 30 29-20
6. Προοδ. Περάματος 28 23-24
10. Μέτσοβο 24 27-34
9. Καστρίτσα 23 29-24
11. Πίνδος Κόνιτσας 18 17-26
12. Ζωοδόχος 13 15-32
13. Κουτσελιό 10 9-38
14. Πράμαντα 8 17-35
15. Αετός Νήσου 7 11-27
16. Μουσιωτίτσα -9 5-51