Α' Εθνική Γυναικών: Προοδευτική Περάματος – Τρίκαλα 0-5

on .

PERAMA

• Εξαρχής δύσκολη αποστολή είχε η γυναικεία ομάδα της Προοδευτικής Περάματος η οποία ηττήθηκε με το βαρύ 0-5 από την ομάδα των Τρικάλων χθες το απόγευμα στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ.
Τα κορίτσια του Βασίλη Καλτσή καίτοι ξεκίνησαν τον αγώνα πολύ καλά δεν κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν τον εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο αφού στο διάστημα αυτό δημιούργησαν δύο καλές ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ της Νικοπούλου στο 5’.
Οι φιλοξενούμενες, που σημειωτέον οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος, είχαν σε μεγάλη μέρα την Αμερικανίδα Άιερς που πέτυχε τρία γκολ και «σέρβιρε» άλλο ένα. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο ημίωρο και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Τα Τρίκαλα κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 33’, όταν η Άιερς εκτέλεσε φάουλ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, η μπάλα πήρε ύψος και στο κατέβασμά της «καρφώθηκε» στα δίχτυα της Συμεωνίδη για το 0-1. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι γηπεδούχες η ίδια παίκτρια από πολύ μακρινή απόσταση είδε τη Συμεωνίδη εκτός εστίας και με ένα ασύλληπτο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα «συστημένη» στην αριστερή γωνία για το 0-2. Ο χορός των γκολ στο πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 41’, με την Άιερς να εκτελεί κόρνερ από δεξιά και τη Γεραγόρη να προλαβαίνει στο πρώτο δοκάρι την αντίδραση των αμυντικών της Προοδευτικής και με κοντινή προβολή να διαμορφώνει το 0-3.
Στο β’ ημίχρονο το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις παίκτριες της Προοδευτικής να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία της Χαρακοπούλου. Στον αντίποδα, τα Τρίκαλα πέτυχαν δύο ακόμα γκολ, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο τελικό 0-5. Πιο συγκεκριμένα, η Άιερς και πάλι στο 70’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ πέτυχε το τρίτο προσωπικό της τέρμα και τέταρτο συνολικά για την ομάδα της, ενώ δύο λεπτά αργότερα η Νικοπούλου, στην προσπάθειά της να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλα στα δίχτυα της ομάδας της για το 0-5.
Διαιτησία: Στεφάνου (Παπαλαζάρου-Στόλη)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Β. Καλτσής): Συμεωνίδη, Γιωτίτσα, Νικοπούλου, Υφαντή (λ. τρ. 57’ Ντόκου), Αρσένη, Παπαδημητρίου, Σιούλα (70’ Μήτα), Σκούρου (λ.τρ. 75’ Ντόβα), Μιχαηλίδου, Μπάσκα, Ράπτη (66’ Νικολάου)
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γ. Λουλές): Χαρακοπούλου, Παναγιωτίδη (55’ Σακελλάρη), Γεραγόρη, Χύμα, Άιερς, Σούντερλουντ (75’ Αργύρη), Αλεξίου, Μπαρμπόσα, Βαΐτση, Γιαννούλα (69’ Τσιάρα), Σόλομον Άλι