Τα … ρέστα του παίζει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS APOLLON SHMATA

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ

• Το πλέον οριακό και κομβικό παιχνίδι αναφορικά με τον στόχο της παραμονής δίνει σήμερα το απόγευμα (5: 15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τον ουραγό της βαθμολογίας Απόλλων Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την 18η αγωνιστική της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο Ελλάδας μετά την ήττα με 2-0 από τον Πανιώνιο και πλέον επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα και στη μάχη για την σωτηρία και την παραμονή στην κατηγορία.
Τα πράγματα έχουν ζορίσει πολύ καθώς βαθμολογικά ο ΠΑΣ υποχώρησε στην 13η θέση μετά τις νίκες ΟΦΗ και Λαμίας. Ο ΟΦΗ προσπέρασε την ομάδα του Πετράκη, η οποία ισοβαθμεί πλέον με τη Λαμία στους 14 βαθμούς μετά τη νίκη της ομάδας της Φθιώτιδας επί του Παναθηναϊκού με 1-0.
Το σημερινό παιχνίδι είναι δίχως αύριο για τους Ηπειρώτες και η νίκη είναι αναμφίβολα μονόδρομος, αν θέλουν αν κυνηγήσουν με αξιώσεις τις πιθανότητες παραμονής. Οι δύο εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό ζόρισαν την κατάσταση βαθμολογικά και ψυχολογικά, αλλά δεν ήταν εντελώς εκτός προγράμματος.
Η ενδεκάδα
Ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο προσπάθησαν και εν τέλει κατάφεραν να ηρεμήσουν την ομάδα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το ευχάριστο για τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό είναι ότι μπορεί να υπολογίζει στους περισσότερους δυνατούς παίκτες. Εξαίρεση αποτελεί ο τιμωρημένος Σιόντης, ο οποίος δηλώθηκε κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής για την συμπλήρωση τεσσάρων κίτρινων καρτών.
Ακόμα κι ο Βιδάλ που αποχώρησε τραυματίας από την αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη προπονήθηκε χτες κανονικά και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πετράκη, αν και το πιθανότερο είναι να μην αγωνιστεί.
Αναφορικά με τα πλάνα του Πετράκη για το σημερινό παιχνίδι, το πιθανότερο είναι ο ΠΑΣ να μην παίξει με τριάδα στόπερ και 3-5-2, αλλά με ένα πιο επιθετικογενές 4-4-2 και πιο πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή. Σχετικά με τα μεταγραφικά αποκτήματα ο Μάνος τα πήγε καλά στη Νέα Σμύρνη και παρότι δεν σκόραρε, απείλησε άμεσα την εστία του Πανιωνίου και είναι πολύ πιθανό να παίξει βασικός. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει βασικός και ο Γεωργιανός Σεργκελασβίλι από τα αριστερά και να μετατοπιστεί δεξιά ο Μπουκουβάλας. Στα αμυντικά χαφ είναι δεδομένη η συμμετοχή του Λίλα στο βασικό σχήμα, όπως και των Νικολιά και Παμλίδη. Ερωτηματικό αποτελεί το αν ο Πετράκης θα επιλέξει τον Γιάκο ή τον Πάντελιτς για επιτελικό πίσω από το επιθετικό δίδυμο. Ο Σέρβος συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις και μάλιστα την Πέμπτη πήρε μέρος και στο δίτερμα, δείχνοντας υψηλό βαθμό ετοιμότητας.
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Νικολιάς, Παμλίδης, Γιάκος (Πάντελιτς), Μάνος, Κρίζμαν.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
Η κρισιμότητα του παιχνιδιού με τον Απόλλωνα Σμύρνης και η αναγκαιότητα της νίκης ώθησε την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα να ορίστει ουσιαστικά γενική είσοδο 10 ευρώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τόσο στη μεγάλη όσο και στην παλιά σκεπαστή, ενώ 5 ευρώ έχουν τα παιδικά εισιτήρια και στις δύο θύρες. Εξαίρεση μόνο αποτελούν τα VIP της θύρας 3 που τιμώνται στα 20 ευρώ. Τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» θα λειτουργήσουν από τις 11:00 έως την έναρξη του αγώνα.
Διαιτητής ο Ζαχαριάδης
Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης από την Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Βοηθοί του Ζαχαριάδη θα είναι ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο και ο Νικόλαος Σάββας από τις Σέρρες, ενώ τέταρτος θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλειος Τερροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.
Χωρίς Κοντοέ ο Απόλλωνας
Με αλλαγή της τελευταίας στιγμής ταξίδεψε στα Γιάννινα ο Απόλλων Σμύρνης για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ καθώς ο Κοντοές έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης και τη θέση του πήρε ο Κοντογιαννόπουλος.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έφτασε από το πρωί στην πρωτεύουσα της Ηπείρου και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προπονήθηκε το μεσημέρι στο γήπεδο του Δροσοχωρίου και ολοκλήρωσε σε ηπειρώτικο έδαφος την προετοιμασία της.
Η ομάδα της Ριζούπολης είναι ουσιαστικά υποβιβασμένη καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς, μία μόλις νίκη και τρεις ισοπαλίες. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και πίεση κόντρα στον ΠΑΣ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΣ θα βρει απέναντι του 3 πρώην παίκτες του. Ο λόγος για τον Ισπανό Φόνσι Ναδάλες, αλλά και τους Γαρουφαλιά και Στάθη.
Αναλυτικά την αποστολή του Απόλλωνα αποτελούν οι: Χουάντερσον, Βάσιτς, Κύργιας, Βαφέας, Κοντογιαννόπουλος, Στάθης, Ναδάλες, Οριουέλα, Ρώσσης, Γαρουφαλλιάς, Μπεντινέλι, Αγρόδημος, Ντ' Ούρσο, Ακόστα, Ντεφεντερίκο, Βάρκας, Ναζλίδης, Ριβέρο.