Κύπελλο τέλος για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PANIONIOS PAS KYPELLO 22 1 19

• Εκτός της συνέχειας του Κυπέλλου Ελλάδας έμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε χτες από τον Πανιώνιο με 2-0 στη Νέα Σμύρνη και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του θεσμού. Οι Ηπειρώτες πλήρωσαν το κάκιστο δεύτερο ημίχρονο και το διαιτητικό λάθος του Βρέσκα που έδωσε αυστηρό πέναλτι σε χέρι του Ευαγγέλου. Ντουρμισάι (53') και Σαραμαντάς (75') τα γκολ για τον Πανιώνιο.

Μπορεί στο πρώτο μέρος ο ΠΑΣ να ήταν σχετικά καλός χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Μάνο, Κάστρο και Βιδάλ, ωστόσο η εικόνα της ομάδας στην επανάληψη ήταν αποκαρδιωτική. Εμφανής η έλλειψη δημιουργικού χαφ και η αδυναμία απάντησης όταν το ματς στράβωσε μετά το πέναλτι του Ντουρμισάι.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον ΠΑΣ με 9 αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και άφησε στα Γιάννινα τους Τζημόπουλο, Γιάκο, Σιόντη, Νικολιά και Μπουκουβάλα. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός παρέμεινε σταθερός στο 3-5-2 και τριάδα στόπερ. Ο Μιχαήλ Ν. ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τριάδα των στόπερ αποτελούσαν οι Σκόνδρας, Ευαγγέλου και Μιχαήλ Α. Στη μεσαία γραμμή ο Κάστρο έπαιξε αμυντικό χαφ, δεξιά ο Ξύδας και αριστερά ο Βιδάλ, ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Αθανασιάδης και Μάνος.

Ευκαιρίες με Μάνο στο ξεκίνημα
Ο ΠΑΣ μπήκε πιο αποφασιστικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και ήταν καλύτερος του Πανιωνίου. Η ομάδα της Ηπείρου έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 5' όταν ο Μάνος δέχτηκε ασίστ από τον Αποστολόπουλο και βγήκε τετ α τετ με τον Μανοΐλοβιτς, όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ούτε ο Αθανασιάδης κατάφερε να σκοράρει. Μετά το πρώτο καλό τέταρτο του ΠΑΣ ο Πανιώνιος ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 16' ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων καθώς ο Ντουρμισάι έσπρωξε τον Ευαγγέλου πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ Ν. και ο διαιτητής καταλόγισε επιθετικό φάουλ. Ο Μάνος ήταν η μοναδική απειλή του ΠΑΣ στην επιθετική γραμμή και στο 18' είχε ένα ακόμα καλό σουτ που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πανιωνίου. Οι Νεοσμυρνιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ στο 23' όταν ο Κούρντι από δεξιά γύρισε στον Ντουρμισάι και αυτός έκανε το σουτ, ο Μιχαήλ Ν. απέκρουσε με τα πόδια και η μπάλα βρήκε και στο κάθετο δοκάρι πριν καταλήξει κόρνερ. Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Αρχικά στο 44' με τον Κάστρο να παίρνει ασίστ από την κεφαλιά πάσα του Ευαγγέλου, να μην καταφέρνει όμως να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα και ο Βιδάλ δεν κατάφερε να βρει στόχο με τον Σαραμαντά παραλίγο να βάλει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει.

Γκολ με αυστηρό πέναλτι
Το παιχνίδι στράβωσε για τον ΠΑΣ από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Ο διαιτητής Βρέσκας από την Πιερία καταλόγισε αυστηρό έως ανύπαρκτο πέναλτι σε χέρι του Ευαγγέλου μετά από κοντινό σουτ του Ντομίνγκες ύστερα από φάουλ του Κούρντι. Στη φάση υπάρχει αρχικά επιθετικό φάουλ πάνω στον Μιχαήλ, ενώ και το σουτ που ακολούθησε ήταν κοντινό και το χέρι του Ευαγγέλου εντελώς ακούσιο. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ντουρμισάι, ο οποίος ευστόχησε όπως και στο πρώτο ματς και έκανε το 1-0. Ο Πετράκης προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του ματς, βάζοντας στο παιχνίδι τον Κρίζμαν στη θέση του Μάνου που έκανε καλό ντεμπούτο, κυρίως στο α' μέρος, ενώ στη συνέχεια πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΣ έκανε και ο Γεωργιανός Σεργκελασβίλι αντικαθιστώντας τον αρνητικό Τσικάρσκι.

2-0 και τέλος!
Παρά τις αλλαγές ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να φανεί ούτε μια στιγμή απειλητικός προς την εστία του Πανιωνίου. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 και κλείδωσαν τη νίκη-πρόκριση. Συγκεκριμένα, στο 75' ο Μανθάτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πήγε αριστερά στον Σαραμαντά, ο οποίος εξέθεσε με ντρίπλες τον Αποστολόπουλο και με φαλτσαριστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ Ν. για το 2-0. Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού ήταν διαδικαστικά και τα νεύρα των παικτών του ΠΑΣ, ενώ δεν έλειψε και μια «εμφύλια» διαμαχή μεταξύ Αθανασιάδη και Αποστολόπουλου. Μια κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 94' έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΣ να αποχαιρετά τον θεσμό του Κυπέλλου πρόωρα.
Διαιτησία: Βρέσκας (Kρέτσιμος - Πολυχρόνης).
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Κεϊτά, Κόρμπος (86' Μπανανά), Τσιλούλης (69' Καμαρά), Μανθάτης, Κούρντι, Ντουρμισάι (90' Οικονομίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Ν., Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι (68' Σεργκελασβίλι), Μιχαήλ Α., Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Κάστρο, Ξύδας, Βιδάλ (73' Παμλίδης), Αθανασιάδης, Μάνος (65' Κρίζμαν).

Πετράκης: Αξίζαμε ένα γκολ…
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, δήλωσε πως η ομάδα του άξιζε τουλάχιστον ένα γκολ, ωστόσο δεν έκρυψε πως προτεραιότητα πλέον της ομάδας είναι το παιχνίδι του Σαββάτου στα Γιάννενα με τον Απόλλωνα.
Αναλυτικά δήλωσε τα εξής: «Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις να πετύχουμε κάποιο γκολ μέσα από την καλή εικόνα που είχαμε για να πάρουμε το αβαντάζ για την νίκη και την πρόκριση. Είχε και ο Πανιώνιος δυο καλές ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι με την εικόνα μας αξίζαμε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μας επηρέασε το γκολ που δεχθήκαμε στις αρχές του δευτέρου μέρους και ο τρόπος που ήρθε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγιναν πολλές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος ήταν πιο τυχερός, τις δυο φάσεις που έκανε τις μετέτρεψε σε γκολ και μέσα από αυτήν την διαδικασία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δικαιολογούσε αυτήν την επιθυμία».
Τέλος για τις αλλαγές που είχε χθες στη σύνθεσή του ο ΠΑΣ είπε: «Πάντα προσπαθώ να δίνω ευκαιρίες, θέλαμε να προφυλάξουμε και κάποια παιδιά γιατί ακολουθεί κι ένα σπουδαίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Το πρώτο παιχνίδι δεν μας έκατσε, βλέπουμε το επόμενο».
ΘΑΝΑΣΗΣ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ