Η ΦΕΙ το τοπικό ντέρμπι, 3-2 την Ελπίδα Ιωαννίνων

on .

BOLEI MPALA FILE

• Νικηφόρα ξεκίνησε τη χρονιά η Φ.Ε. Ιωαννίνων, επικρατώντας της συμπολίτισσας και πρωτοπόρου στη βαθμολογία Ελπίδας με 3-2 σετ.
Η Ελπίδα μπήκε καλύτερα στο ματς και με όπλο το καλό σερβίς δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή της Φ.Ε.Ι. με το πρώτο σετ να τελειώνει 25-18.
Στο δεύτερο σετ η Φ.Ε.Ι. ξεκίνησε διορθώνοντας τα λάθη στην υποδοχή και με καλές επιθέσεις προηγήθηκε ακόμη και με 8 πόντους διαφορά. Η Ελπίδα γρήγορα μάζεψε την διαφορά αλλά οι κοπέλες της ΦΕΙ με καθαρό μυαλό πήραν το σετ με 25-22, ισοφαρίζοντας το ματς σε 1-1.
Στο τρίτο σετ οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο. Η ΦΕΙ παρόλο που προηγήθηκε με 20-17 δεν κατάφερε να κρατήσει την διαφορά και ισοφαρίστηκε πρώτα 21-21 και έπειτα 24-24. Τελικά το σετ πήγε στη ΦΕΙ 26-24.
Στο τέταρτο σετ, η Ελπίδα ήταν καλύτερη καθ’ όλη την διάρκειά του και επικράτησε εύκολα 25-17 φέρνοντας το ματς στο tie break.
Έως το μέσον του πέμπτου σετ οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι. Στο 8-8 η ΦΕΙ με ένα ξέσπασμα πήρε κεφάλι τριών πόντων (12-9) και τελικά πήραν το πέμπτο και τελευταίο σετ με 15-11 και μαζί τη νίκη στο γιαννιώτικο ντέρμπι.
ΦΕΙ (Καλογήρου Δ.): Τζαβάρα, Λατίφι, Τζανετέα, Πίφτη, Σεβαστιάδου, Αργυροπούλου, Δριγκοπούλου (λίμπερο), Κωνσταντινίδου, Καλογήρου, Κουρτομανίτη.
Ελπίδα (Μπράγια Μ.): Λώλη, Σταύρου, Κορντούν, Μητσοπούλου, Μπράγια, Σταύρου Χ., Γνωστοπούλου (λίμπερο), Σταύρου Κ., Αποστόλου, Κανάρη, Αραμπατζή, Ποντίκη.