Ο ΠΑΣ με την… άδεια του χιονιά αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο!

on .

PAS PANIONIOS SHMATA

• Μετά από αδράνεια 20 ημερών λόγω της αποχής των διαιτητών και των διακοπών των Χριστουγέννων ο ΠΑΣ Γιάννινα επιστρέφει σήμερα στην αγωνιστική δράση, αντιμετωπίζοντας τον Πανιώνιο στο «Ζωσιμάδες» για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, σε ένα παιχνίδι που η διεξαγωγή του θα αποφασιστεί την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.
Ο αγωνιστικός χώρος του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων δεν καθαρίστηκε ούτε χτες, με αποτέλεσμα να είναι ακόμα καλυμμένος με χιόνι, το οποίο σε πολλά σημεία έχει παγώσει, κάτι που το καθιστά φυσικά ακατάλληλο για αγώνα ποδοσφαίρου. Πέραν του αγωνιστικού χώρου, υπάρχει παγωμένο χιόνι και στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους φιλάθλους, σε περίπτωση διεξαγωγής του παιχνιδιού.
Χτες το μεσημέρι υπάλληλοι του ΠΕΑΚΙ μαζί με τον γραμματέα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα Αλέκο Πότση βρέθηκαν στο γήπεδο και επιχειρήθηκε ένας αρχικός καθαρισμός με σκούπες, ωστόσο σήμερα το πρωί αναμένεται να μπει ο εργολάβος με το εκχιονιστικό μηχάνημα. Όπως ανέφερε ο "Π.Λ" και στο χτεσινό του ρεπορτάζ, οι οδηγίες του γεωπόνου είναι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον αποχιονισμό του αγωνιστικού χώρου προκειμένου να μην καταστραφεί ο χλοοτάπητας.
Στη χτεσινή της ενημέρωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανέφερε ότι ο αγωνιστικός χώρος θα καθαριστεί σήμερα το πρωί από τον κατασκευαστή του χλοοτάπητα και ότι εκτός απροόπτου το παιχνίδι θα γίνει κανονικά. Βέβαια οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη πόλη και ο ολικός παγετός δεν είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια και από ότι φαίνεται χρειάζεται υπερπροσπάθεια, που δεν έγινε τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει το παιχνίδι.
Αποκλειστικός υπεύθυνος για το αν θα γίνει ή όχι η αναμέτρηση είναι ο διαιτητής που θα κάνει τον έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο και αυτός θα κρίνει την καταλληλότητά του για αγώνα ποδοσφαίρου.

Αλλαγή διαιτητή
Παρότι αρχικά χτες είχε οριστεί ο Εμμανουήλ Σκουλάς για διαιτητής του σημερινού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο, τελικά υπήρξε αλλαγή και τη θέση του πήρε ο Βασίλης Φωτιάς από την Πέλλα. Η ΚΕΔ της ΕΠΟ προχώρησε σε αυτή την αλλαγή καθώς ο Θεσσαλός ρέφερι δήλωσε κώλυμα λόγω ασθένειας και τον αντικατέστησε με τον Φωτιά από την Πέλλα, ενώ βοηθοί παρέμειναν η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική και ο Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος από την Κορινθία. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Φώτης Ντάουλας από τη Δυτική Αττική και παρατηρητής διαιτησίας ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Τρίτη ημέρα σε κλειστό γήπεδο
Όσο το ΠΕΑΚΙ Ανατολής είναι χιονισμένο και παγωμένο, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα θα προπονείται αναγκαστικά μακριά από το προπονητικό του κέντρο. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η χτεσινή προπόνηση έγινε στο κλειστό πλαστικό γήπεδο στις εγκαταστάσεις του Soccer World Ioannina και ολοκληρώθηκε η μετ'εμποδίων προετοιμασία των Ηπειρωτών για το σημερινό παιχνίδι.
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε ανάλυση τακτικής για το σημερινό παιχνίδι, αλλά και δοκιμή σχήματος. Πριν την έναρξη της προπόνησης πάντως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ ευχήθηκαν στον προπονητή Γιάννη Πετράκη, τον βοηθό του Γιάννη Ταουσιάνη, αλλά και τον προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκο, οι οποίοι χτες είχαν την ονομαστική τους εορτή. Από τους παίκτες την τιμητική του είχε χτες ο εορτάζοντας επιθετικός Γιάννης Λουκίνας.

Με ΑΕΚ τη Δευτέρα ο ΠΑΣ
Μπορεί η Super League στο πρόσφατο Δ.Σ. να αποφάσισε με ψήφους 13-3 να γίνει πρώτα η 15η αγωνιστική μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και όχι η 16η, ωστόσο το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ ανέτρεψε χτες το απόγευμα την απόφαση της διοργανώτριας αρχής, δεχόμενο την προσφυγή του Ολυμπιακού.
Η ομάδα του Πειραιά είχε προσφύγει εναντίον της απόφασης της Super League να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με την 15η αγωνιστική η οποία είχε αναβληθεί και όχι με την 16η όπως έπρεπε να ξεκινήσει με βάση τον κανονισμό.
Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ φέρνει αλλαγή και στο πρόγραμμα του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς η ομάδα της Ηπείρου θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου εντός έδρας την ΑΕΚ και όχι τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Πλέον, αυτό που απομένει είναι να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία διαξεγωγής για την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, που είχε αναβληθεί και η οποία λογικά θα διεξαχθεί εμβόλιμα.