«Λουκέτο» στο πρωτάθλημα λόγω αποχής των διαιτητών

on .

MPALA LOYKETO

• Με το παιχνίδι Κυπέλλου απέναντι στον Ηρακλή ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2018 ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς το σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η 15η αγωνιστική.
Η επίθεση που δέχθηκε έξω από την οικεία του ο διεθνής Λαρισαίος διαιτητής Θανάσης Τζήλος στάθηκε η αιτία της αποχής των διαιτητών από τις υποχρεώσεις τους.
Η αρχική απόφαση των διαιτητών για αποχή δεν άλλαξε παρά το γεγονός ότι η ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος και ο Μίλο Περέιρα ήταν αντίθετοι σε αυτή την απόφαση και τους παρότρυναν να σφυρίξουν τα παιχνίδια και να γίνει συνάντηση στις 4 Ιανουαρίου.
Ο διαιτητής Τάσος Παπαπέτρου εκπροσώπησε χθες το πρωί τους 75 διαιτητές στην ΕΠΟ και κατέστησε σαφές ότι η απόφαση είναι οριστική, με την ΕΠΟ αργότερα να επιβεβαιώνει το γεγονός και να «κλειδώνει» η αναβολή της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια αρχή έχει επιπλέον «πονοκέφαλο» με την αναβολή, καθώς υπάρχουν οι ρήτρες με Nova και ΕΡΤ, κανάλια που καλύπτουν τους αγώνες του πρωταθλήματος.
Αυτή η εξέλιξη θα έχει σίγουρα επιπτώσεις στην αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα των ομάδων, οι οποίες αναμένεται να αγωνιστούν ξανά το τριήμερο 12/14 Ιανουαρίου για τη προγραμματισμένη 16η αγωνιστική, ένα μήνα δηλαδή μετά τις τελευταίες τους αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Πρακτικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως βρίσκεται στον αέρα η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα και είναι άγνωστο το πότε θα διεξαχθεί, ενώ εάν δεν συνεχιστεί η αποχή των διαιτητών, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι για το 2019 το διάστημα 8-10 Ιανουαρίου με όποια ομάδα κληρωθεί στο Κύπελλο, ενώ για το πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει στα Γιάννινα την ΑΕΚ τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Η Επιστολή των Διαιτητών
«Οι Διαιτητές κ βοηθοί της 1ης Κατηγορίας μετά την άνανδρη επίθεση κατά του συναδέλφου τους Θανάση Τζήλου εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους αλλά και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί μετά από τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις κατά προσώπων που υπηρετούν τη διαιτησία.
Ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στον άξιο συνάδελφό μας απέχουμε από τις αγωνιστικές δραστηριότητες μέχρι νεωτέρας. Ευχόμαστε στον συνάδελφο περαστικά, είμαστε όλοι δίπλα του και απέναντι σε όσους προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν.
Διαιτητές κ' βοηθοί 1ης Κατηγορίας».

Σήμερα η Κλήρωση του Κυπέλλου
Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ θα διεξαχθεί η Κλήρωση της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε δεύτερος στον πρώτο όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κληρωθεί με ομάδα που αναδείχθηκε πρώτη στον όμιλό της, εκτός φυσικά από τον Ατρόμητο που μετείχε στον όμιλο των Ηπειρωτών.
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΣ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και Πανιώνιος.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι εντός έδρας για τη φάση των 16 στα Γιάννινα το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 22-24 του ίδιου μήνα.