Εύκολη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα (80-62) απέναντι στον Μαντουλίδη

on .

PAS VIKOS

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Πάτρα ο ΠΑΣ Γιάννινα πρόσθεσε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα στην συλλογή του και φιγουράρει στην κορυφή του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.
Η ομάδα του Κωστόπουλου παρόλο που είδε από νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο τον Καραγκιολίδη να αποχωρεί με πόνους στη μέση και τον Τσίρμπα-Αναγνώστου να παίζει με ελαφρύ διάστρεμμα, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από την νεανική ομάδα του Μαντουλίδη επικρατώντας με 80-62.
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς και ευστοχώντας στις δυο πρώτες κατοχές πήραν κεφάλι στο σκορ. Οι Γιαννιώτες αντέδρασαν και με αιχμή του δόρατος τον Βασίλη Πάτρα γρήγορα πήραν κεφάλι στο σκορ και έφτασαν την διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου στους 12 πόντους.
Οι παίκτες του Μαντουλίδη έσφιξαν την άμυνά τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και με γρήγορες επιθέσεις με κύριο εκφραστή τους τον 17χρονο (!) Νικολαΐδη μείωσαν την διαφορά στο ημίχρονο στους 8 πόντους.
Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Κωστόπουλου με καλή κυκλοφορία στην επίθεση βγάζοντας συνεχώς ελεύθερα σουτ ανέβασαν την διαφορά ξανά πάνω από τους δέκα πόντους.
Την ίδια εικόνα είχαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Κωστόπουλου προσηλωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο και παρόλο που ο Πανάρας ήταν καλά κλεισμένους από τους παίκτες του Μαντουλίδη, έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι των Θεσσαλονικέων.
Από τους νικητές, πρωταγωνιστής ήταν ο Βασίλης Πάτρας που παρόλο που έπαιζε τραυματισμένος με πρόβλημα στο αριστερό του χέρι έβαλε 33 πόντους! Τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Γεωργίου και Τσίρμπας-Αναγνώστου με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νικολαΐδης με 19 πόντους και ο Καλόγηρος με 13.
Την ερχόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στον Βόλο όπου θα αντιμετωπίσει τον τοπικό Ολυμπιακό στο τελευταίο παιχνίδι για το 2018.
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 43-35, 61-49,80-62
ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γεωργίου 12(2), Πανάρας 8(1), Τσίρμπας-Αναγνώστου 10(2), Πρέντζας, Νασούλας, Καραγκιολίδης, Μάντζιος Π. 1, Μάντζιος Δ. 11, Πάτρας 33(4), Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης 5(1).
Μαντουλίδης (Νικολαΐδης): Μαλανδρής 6, Νικολαΐδης 19(1), Τάκης 7(1), Κεραμάρης, Μπέλλος 9(1), Γκαντίδης, Λαγός, Ρεφατλάρι 3, Ψαθάς, Ντίαθ 2, Φόρογλου 3(1), Καλόγηρος 13.

Πέρασε με νίκη από την Μελίκη ο ΑΓΣΙ

Μια ανάσα από την κορυφή παρέμεινε ο ΑΓΣΙ, επικρατώντας της Μελίκης εκτός έδρας με 61-76.
Οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν τη νίκη. Οι Ημαθιώτες ξεκίνησαν δυνατά το ματς και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο όμως οι Γιαννιώτες αντέδρασαν και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 32-36.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ σιγά-σιγά έχτισε μια διαφορά άνω των δέκα πόντων. Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και με ένα επιθετικό κρεσέντο έφτασε εύκολα στο τελικό 61-76. Την επόμενη αγωνιστική ο ΑΓΣΙ υποδέχεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο τον Α.Ο. Καλαμπάκας.
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 32-36, 45-54, 61-76