«Καυτή» αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιου

on .

PAS PANIONIOS

- ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ

• Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για το 2018 δίνει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο "Ζωσιμάδες" για την 14η αγωνιστική της Super League, σε μια ακόμα καθοριστική και οριακή αναμέτρηση για τους Ηπειρώτες.
Στο προηγούμενο παιχνίδι στην Τρίπολη ο ΠΑΣ έκανε κατά γενική ομολογία το καλύτερο φετινό του παιχνίδι, τουλάχιστον μέχρι το 60', αλλά στο τέλος ηττήθηκε από τον Αστέρα. Στο σημείο που βρίσκεται η ομάδα της Ηπείρου δεν την ενδιαφέρουν όμως οι εντυπώσεις και οι καλές εμφανίσεις παρά μόνο οι βαθμοί και τα αποτελέσματα που θα την "ξεκολλήσουν" από την επικίνδυνη ζώνη και θα εξασφαλίσουν την παραμονή.
Με αυτό στο μυαλό όλων, ο ΠΑΣ υποδέχεται σήμερα τον Πανιώνιο στην προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ισοβαθμεί στην 12η θέση και τους 11 βαθμούς με τους ΟΦΗ και Λαμία, ενώ η ομάδα της Νέα Σμύρνης είναι στην 8η θέση με 18 βαθμούς μαζί με τον Παναιτωλικό.
Τις τελευταίες αγωνιστικές το πλάνο του Πετράκη έχει διαφοροποιηθεί και πλέον προτιμά να αιφνιδιάζει τους πάντες καθώς δεν ανακοινώνονται οι αποστολές, ενώ ανακατεύει διαρκώς την τράπουλα και στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Χωρίς Βελλίδη
Το δεδομένο είναι ότι ο ΠΑΣ δεν θα έχει κάτω από τα δοκάρια του τον Βελλίδη, αλλά τον Νεόφυτο Μιχαήλ. Ο Καστοριανός πορτιέρο συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και δηλώθηκε σε αυτό το παιχνίδι να εκτίσει την ποινή του. Τη θέση του θα πάρει ο Κύπριος γκολκίπερ που θα κάνει ντεμπούτο σε ματς πρωταθλήματος μετά τις δύο συμμετοχές που έχει σε ματς Κυπέλλου. Αντίθετα, θα επιστρέψει ο Λίλα που εξέτισε στην Τρίπολη την ποινή του και είναι στη διάθεση του Ρεθυμνιώτη τεχνικού και πιθανότατα θα βρεθεί στο βασικό σχήμα.
Το διπλό της προπόνησης της Πέμπτης διακόπηκε απότομα λόγω της ακαταλλότητας του αγωνιστικού χώρου από το κρύο και την παγωνιά που επέφερε τον τραυματισμό των Ξύδα και Ντόλοβατς. Χτες πάντως και οι δύο συμμετείχαν κανονικά στην προπόνηση και βρίσκονται στη διάθεση του Πετράκη, αν και το πιθανότερο είναι να μην χρησιμοποιηθούν.
Εκτός από τον τιμωρημένο Βελλίδη σίγουροι απόντες θα είναι και οι τραυματίες Λέο και Περιστερίδης, ενώ οι 18αδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν τη σέντρα του παιχνιδιού με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.
Σχετικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, το πιθανότερο είναι να παρατάξει τον ΠΑΣ με 4-4-2 και δίδυμο στην επίθεση τους Κρίζμαν και Αθανασιάδη. Μια πιθανή αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι εξής: Μιχαήλ Ν., Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Νικολιάς, Γιάκος, Παμλίδης, Αθανασιάδης, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Παπαπέτρου
O διεθνής Τάσος Παπαπέτρου ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι οι Κούλα Χασάν από την Ξάνθη και ο Κωνσταντίνος Νικολαίδης από την Μακεδονία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από την Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ιωάννης Σπυρόπουλος από την Φθιώτιδα.
Με απουσίες ο Πανιώνιος
Με προπόνηση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ολοκληρώθηκε χτες η προετοιμασία του Πανιωνίου για το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα.
Ο Μάντζιος δεν υπολογίζει τους Ουμάρ Καμαρά, Κεϊτά και Μπανανάενώ εκτός παραμένει ο εδώ και καιρό τραυματίας Γιώργος Μανθάτης.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης, ανακοινώθηκε η αποστολή του Πανιωνίου, η οποία ταξίδεψε το απόγευμα για την πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Αναλυτικά την αποστολή του Πανιωνίου αποτελούν οι: Κότνικ, Μανοΐλοβιτς, Παπαγεωργίου, Ρέντζας, Κούρντι, Σαραμαντάς, Κότσιτς, Ντομίνγκεζ, Ντε Ταντέο, Σταυρόπουλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Άλμπεργκ, Τσιλούλης, Σιντί Αλί, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.