ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

on .

K19 PAS LAMIA 4 11 18

Κ19: Ατύ«Χ»ησε στο τέλος ο ΠΑΣ, 1-1 με την Λαμία

Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Υποδομών της Κ19, ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχθηκε την αντίστοιχη ομάδα της Λαμίας, με την φιλοξενούμενη ομάδα να «κλέβει»' στο τέλος του παιχνιδιού τον βαθμό της ισοπαλίας, ισοφαρίζοντας στο 89΄ σε 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.
Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.
Το ξεκίνημα βρήκε την ομάδα της Λαμίας να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας και μια καλή στιγμή στο 14΄, όταν και ο Βλαχομήτρος βρήκε τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ανήκαν στον ΠΑΣ, ο οποίος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 42΄ όταν αρχικά ο Λιάσος πάσαρε στον Μπούμπα, εκείνος είδε ωραία τον ακάλυπτο Καραμποΐκη, ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έχοντας το προβάδισμα, μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, χάνοντας αρκετές καλές στιγμές. Στο 67΄ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Βενετικίδη, όταν ο Κουδούνας έκανε την σέντρα και ο Φουσέκης πήρε την κεφαλιά στοχεύοντας το κάθετο δοκάρι. Στο 82΄ ο ΠΑΣ έχασε νέα ευκαιρία να ''κλειδώσει'' το ματς, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου, ο Βασιλάκης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ και στο 85΄ οι «μπλε» δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, όταν από την σέντρα του Νάνου, ο Πήλιος με προβολή έστειλε και πάλι την μπάλα αουτ.
Κι ενώ ο ΠΑΣ πίεζε για το δεύτερο τέρμα, οι φιλοξενούμενοι στο 89΄ εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και ισοφάρισαν με τον Φουσέκη σε 1-1, πανηγυρίζοντας έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό.
Διαιτησία: Πολυχρονίου (Σιδερίδης - Τριανταφυλλίδης).
ΠΑΣ Γιάννινα (Μάριος Παναγιώτου): Βενετικίδης, Κάγια, Τάτσης, Γώγος, Βασιλάκης, Λιάσος, Μπούμπας, Νάουμετς (83΄Νάνος), Καραμποΐκης (58΄λ.τρ. Λιάπης), Παπαδόπουλος (71΄Θεοχάρης), Πήλιος.
Λαμία (Λάκης Παπανικολάου): Σόμογλου, Κουδούνας, Ψωρογιάννης (71΄ Βλαχάκης), Κασάπας, Μητσόπουλος, Καραγιάννης, Καρβέλης, Αλτάνης, Βλαχομήτρος (58΄ λ. τρ. Φουσέκης), Λαμπρόπουλος, Τανγκαλάκης.

* * * 

K17 PAS KSANTH 4 11 18

Κ17: ΠΑΣ - Ξάνθη 4-1

Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση οι μικροί του Νίκου Μπαδήμα κατατρόπωσαν την Ξάνθη επικρατώντας 4-1.
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τους φιλοξενούμενους αφού ο ΠΑΣ προηγήθηκε 2-0 με τους Λώλη και Λέκκα να κάνουν «όργια» μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το 1-0 έγινε στο 3’ με τον Κλεισούρα να βγάζει τη σέντρα από δεξιά και ο Λέκκας με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Ακόμη καλύτερο σε εκτέλεση ήταν το 2-0 στο 10’ με τον Λώλη να βγάζει καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Λέκκα και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της Ξάνθης.
Ο ΠΑΣ στο 18’ θα μπορούσε να κάνει το 3-0 όμως ο Λέκκας «χάλασε» την κεφαλιά που ερχόταν να κάνει ο Κλεισούρας. Νέα ευκαιρία με τον Λέκκα στο 48’ που από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Η Ξάνθη μείωσε σε 2-1 στο 50’ με σουτ του Κοτόπουλου. Η αντίδραση του ΠΑΣ ήταν άμεση και στο 55’ ο Κλεισούρας εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζιάβρος με κεφαλιά έκανε το 3-1. Ο ΠΑΣ στο 60’ έμεινε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε ο Πεπόνης. Παρότι ήταν με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο και τις ευκαιρίες και στο 78’ ο Κανούτας έδωσε την μπαλιά στον Λέκκα και αυτός πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Ξάνθης κάνοντας το 4-1 και πετυχαίνοντας χατ-τρικ.
Ακολούθησαν δύο καλές ευκαιρίες για την Ξάνθη με τον Τσιπούρα όμως ο Βακαλόπουλος είχε πολύ καλές επεμβάσεις και τις δύο φορές.
Διαιτησία: Μπούμπας (Τσάντας - Πάνος Σ.).
ΠΑΣ Γιάννινα: Βακαλόπουλος, Πεπόνης, Ντούκας (82’ Πόγιας), Ζιάβρος, Ντόντης, Παππάς, Κλεισούρας (68’ Κανούτας-86’ λ.τρ. Τασούλας), Γροσδάνης, Λέκκας, Ζώνιος (62’ Μάκης), Λώλης (40’ λ.τρ. Πλατιάς).
Ξάνθη: Καρά Ισμαήλ, Δήμος, Τσιεγγελίδης, Μανίσογλου (72’ Ισαακίδης), Νιαζηφόγλου, Κωσταρέλης (80’ Μποζοΐδης), Μολώνης, Αλή (70’ Δημητριάδης), Γκαρνέτας (38’ Τσιπούρας), Κοτόπουλος, Τσιτσεκίδης (60’ Τοροσιάν).

* * * 

K15 PAS KSANTH 4 11 18

Κ15: ΠΑΣ - Ξάνθη 0-1

Μια ακόμη ήττα γνώρισε η Κ15 του ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1 από την Ξάνθη σε ένα ματς που ο ΠΑΣ δεν είχε την απόδοση των προηγούμενων αγώνων και δίκαια γνώρισε την ήττα.
Ο ΠΑΣ στο 16’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Σιώζιο να κάνει το σουτ και την μπάλα να φεύγει άουτ. Η Ξάνθη απάντησε στο 18’ με τον Αναστασιάδη να κάνει το σουτ και την μπάλα να βρίσκει στο εξωτερικό μέρος των δικτύων του Συμεωνίδη. Στο 22’ μακρινό φάουλ του Αναστασιάδη η μπάλα έσκασε στο έδαφος βρήκε στο πρόσωπο του Συμεωνίδη και οι αμυντικοί την έδιωξαν. Δοκάρι για την Ξάνθη στο 33’ σε σουτ του Πατήρα. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους η Ξάνθη πέτυχε το γκολ με τον Παρατσίδη να εκμεταλλεύεται λάθος της άμυνας και με πλασέ έκανε το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στο 54΄ο Σκαργιώτης μετά από εκτέλεση κόρνερ έκανε την κεφαλιά και μπλόκαρε τη μπάλα ο Τσομπανίδης. Στο 58’ σουτ του Μετετζίδη απέκρουσε τη μπάλα ο Συμεωνίδης, αυτή έφτασε στο Ιωσηφίδη που έκανε νέο σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Διαιτησία: Νέος (Αγόρας - Γεωργίου Β.).
ΠΑΣ Γιάννινα: Συμεωνίδης, Αδαμίδης, Αντωνόπουλος (68’ Ναούμης), Λεοντίδης (41’ Μήτσης), Τερροβίτης, Τσέλιος, Ζαρκαλής, Σκουτελιάς (62’ Βλαχογιώργος), Σάλο (33’ Τζοβάρας), Φερεντίνος, Σιώζιος (36’ Σκαργιώτης).
Ξάνθη: Τσομπανίδης, Δημητριάδης, Γιουρούκ, Κουτσός, Καραγιάννίδης (70’ Μαρκουσιάν), Μετετζίδης (82’ Μπλιούμης), Παρατσίδης, Αναστασιάδης, Ανθουλάκης (70’ Κουτσογιάννης), Πατήρας, Ιωσηφίδης (59’ Χότσκα).