«Απαγορεύεται» απώλεια βαθμών με τη Λαμία

on .

PAS LAMIA

• Αν και το πρωτάθλημα διανύει μόλις την ένατη στροφή του, ο ΠΑΣ Γιάννινα δίνει αύριο το απόγευμα ( 5:15 μ.μ.) ένα οριακό και κρίσιμο παιχνίδι, υποδεχόμενος τη Λαμία στο "Ζωσιμάδες" για την 9η αγωνιστική της Super League.
Η ομάδα της Ηπείρου προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Παναιτωλικό και Ξάνθη και βρίσκεται καθηλωμένη στην 12η θέση με 6 βαθμούς μαζί με τον ΟΦΗ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό η νίκη είναι μονόδρομος για τους Ηπειρώτες κόντρα στη Λαμία που πήρε τη νίκη την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Λεβαδειακό και ανέβηκε στους 9 βαθμούς.
Ο Γιάννης Πετράκης δεν θα έχει στη διάθεση του και πάλι τον Μπουκουβάλα και τους γνωστούς τραυματίες Λέο, Περιστερίδη και Παπαϊωάννου, αλλά μάλλον και τον Κρίζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε χτες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στο κανονικό πρόγραμμα και το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός για τον αγώνα με τους Λαμιώτες.
Αντίθετα, στη διάθεση του Πετράκη θα είναι ο αρχηγός Αλέξης Μιχαήλ, που εξέτισε στο Κύπελλο την ποινή για την αποβολή του στη Ξάνθη. Λογικά στην άμυνα θα επιστρέψει το δίδυμο Τζημόπουλος-Μιχαήλ, όπως και ο Βελλίδης κάτω από τα δοκάρια.
Σήμερα το πρωί θα γίνει η τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια ο Πετράκης θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αυριανό αγώνα στο "Ζωσιμάδες".
Σχετικά με τον καταρτισμό της ενδεκάδας, ενδεχομένως να υπάρξουν μία ή δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Ξάνθη. Ο Βιδάλ πιθανόν να πάρει τη θέση του Ντόλοβατς στο αρχικό σχήμα, ενώ θέση διεκδικεί και ο Γιάκος. Στην επίθεση το πιθανότερο είναι να παίξει το δίδυμο Μυστακίδης-Αθανασιάδης.
Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία.
Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Γεώργιος Χατζηνάκος από τη Δράμα και ο Χρήστος Τζιότζιος από τη Θράκη ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης από τη Δράμα. Πρόκειται για τον Κοτσάνη που έκανε τις..κοτσάνες στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και σίγουρα η επιστροφή του σε ματς του ΠΑΣ, έστω και σαν τέταρτος διαιτητής, είναι μια λανθασμένη κίνηση από την ΚΕΔ.
Με κόσμο η Λαμία
Τη συμπαράσταση των φίλων της θα έχει η Λαμία στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Οι οργανωμένοι Λαμιώτες οπαδοί, οι "Φαντομάδες" ανακοίνωσαν εκδρομή για την πρωτεύουσα της Ηπείρου μετά τη συμφωνία που υπήρξε μετάξύ των δύο ομάδων και θα ανοίξει το πέταλο της θύρας 7.
Αναφορικά με τα πλάνα του Μάκη Χάβου, θεωρείται βέβαιο πως θα απουσιάσει ο Μπλάζιτς λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο και κάτα πάσα πιθανότητα τη θέση του θα πάρει ο Γιάννης Σκόνδρας, αδερφός του Τόλη που αγωνίζεται στον ΠΑΣ.
Σχετικά με τις υπόλοιπες θέσης στο βασικό σχήμα, δεν αναμένονται πολλές διαφοροποιήσεις.  Ο Σαράνοβ θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, με τον Βασιλαντωνόπουλο δεξιά και τον Βάντερσον αριστερά. Στο κέντρο της άμυνας πιθανότατα θα παραμείνουν οι Πλιάτσικας και Αντέτζο, με τον Δημούτσο να πλαισιώνει τον Σκόνδρα στα χαφ. Στις πτέρυγες οι Καραμάνος και Επστάιν, με τον Μπερτόλιο «δεκάρι» και τον Μπαράλες στην κορυφή.
Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με ΟΦΗ
Το πρόγραμμα ως το τέλος του πρώτου γύρου ανακοίνωσε χτες η Super League, με τον ΠΑΣ να έχει ακόμα μπροστά του 3 ματς Σαββάτου και ένα Κυριακής, παραμονή Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, οι Ηπειρώτες θα υποδεχτούν τον ΟΦΗ το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 19:30, θα αντιμετωπίσουν τον Αστέρα στην Τρίπολη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 17:15 και τον Πανιώνιο στο "Ζωσιμάδες" το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, επίσης στις 17:15.
Το μοναδικό κυριακάτικο παιχνίδι θα είναι η αυλαία του πρώτου γύρου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 19:30.