Άμυνα και Μανούχος «έπνιξαν» τον ΠΑΣ στα Πηγάδια

on .

KSANTH PAS 29 10 18

• Την τέταρτη σερί ήττα και συνολικά την έκτη του στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε από τη Ξάνθη με 2-1 στα Πηγάδια, σε ένα ματς που κυριάρχησε η κάκιστη διαιτησία του πρωτάρη και άπειρου διαιτητή Μανούχου από την Αργολίδα.
Οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν στο σκορ με την κεφαλιά του Μυστακίδη (21') και είχαν και δοκάρι με τον Αθανασιάδη (19'), ωστόσο προδόθηκαν στην επανάληψη από τις αμυντικές αδυναμίες τους, αλλά και τα διαιτητικά λάθη του ρέφερι από την Αργολίδα, ο οποίος «ανάγκασε» τον Πετράκη να κάνει λόγο για αλλοίωση αποτελέσματος. Η Ξάνθη ισοφάρισε αρχικά με τον Μπρίτο (64') και ολοκλήρωσε την ανατροπή με γκολ του «κακού δαίμονα» του ΠΑΣ Γέντρισεκ (77'). Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν οι δύο ομάδες το ματς οι δύο ματς λόγω αποβολών των Μιχαήλ και Ντουρίτσκοβιτς.

Πώς έπαιξαν
Ο Γιάννης Πετράκης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και σε σχηματισμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-2. Ο Βελλίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Αποστολόπουλος και αριστερό ο Τσικάρσκι, με τους Μιχαήλ και Τζημόπουλο στο κέντρο της άμυνας.
Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο ήταν οι Λίλα και Σιόντης, δεξιά στα χαφ ο Νικολιάς και αριστερά ο Ντόλοβατς, με τους Μυστακίδη και Αθανασιάδη να αποτελούν το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε τη Ξάνθη με το κλασικό 4-2-3-1. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Μπαξεβανίδης, Σιλά, Λισγάρα και Κασάδο, Ντε Λούκας και Κοβάσεβιτς ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Μελισσόπουλο και Μπρίτο στα άκρα, ενώ ο Ντουρίτσκοβιτς ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γέντρισεκ.

Χαμένο πέναλτι η Ξάνθη
Πιο ζωηρή μπήκε η Ξάνθη στον αγώνα και στο 6’ κέρδισε πέναλτι όταν ο διαιτητής Μανούχος σε μονομαχία του Αποστολόπουλου με τον Μπρίτο ανακάλυψε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γέντρισεκ στο 7' αλλά έστειλε τη μπάλα αδύναμα στο κέντρο της εστίας, με αποτέλεσμα ο Βελλίδης να διώξει με τα πόδια και να σώσει τον ΠΑΣ από το γκολ.
Η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και στο 11’ η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα «κοιμήθηκε» και ο Γέντρισεκ μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς, έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
Στο 19’ οι Ηπειρώτες έφτασαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ αλλά στάθηκαν άτυχοι. Ο Μυστακίδης με ωραία προσπάθεια από αριστερά έκανε την συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Αθανασιάδη, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Γκολ ο Μυστακίδης!
Το δοκάρι του Αθανασιάδη ήταν πρώτη προειδοποιητική βολή καθώς μετά από δυο λεπτά οι Γιαννιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο ΠΑΣ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, η μπάλα πήγε αριστερά στον Ντόλοβατς, ο οποίος με ωραία σέντρα «σημάδεψε» το κεφάλι του Μυστακίδη και αυτός με κεφαλιά νίκησε τους αμυντικούς της Ξάνθης για το 0-1! Ήταν το πρώτο γκολ του Μυστακίδη με τη φανέλα της ομάδας της Ηπείρου, τέρμα που πανηγυρίστηκε τόσο από τον ίδιο όσο και από τους ηρωϊκούς φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο πέταλο του γηπέδου της Ξάνθης.
Στο 29’ ο Μυστακίδης, από τα δεξιά αυτή την φορά, έκανε την σέντρα αλλά ο Αθανασιάδης δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή για το 0-2, ενώ το σουτ του επερχόμενου Ντόλοβατς από το ύψος του πέναλτι κόντραρε πάνω στα σώματα των αμυνομένων.
Στο 43’ ο Νικολιάς ελίχθηκε ωραία από τα δεξιά και με μια σέντρα-σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς ο οποίος έδιωξε με υπερένταση την μπάλα σε κόρνερ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για την ομάδα της Ξάνθης με τον Ράσταβατς να προσπαθεί να τονώσει την επιθετική του γραμμή ρίχνοντας στο ματς τον Κάστρο στην θέση του Μελισσόπουλου.
Το μοτίβο συνέχισε να είναι το ίδιο με τον ΠΑΣ να κλέβει μπάλες και να γίνεται επικίνδυνος στην κόντρα. Στο 50’ σέντρα του Μυστακίδη απομάκρυναν οι αμυντικοί της Ξάνθης, η μπάλα έφτασε στον Νικολιά ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ισοφάρισε η Ξάνθη
Η Ξάνθη προσπάθησε να εντείνει την πίεσή της στα καρέ του ΠΑΣ και… συνεπικουρούμενη από τον διαιτητή Μανούχο ο οποίος με συνεχή φάουλ έκλεινε τους Ηπειρώτες στα καρέ τους. Σε μια από αυτές τις στημένες φάσεις, ο Ντουρίτσκοβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο τοίχος, πήρε το ριμπάουντ και έβγαλε την σέντρα στο δεύτερο δοκάρι του Βελλίδη όπου ο Μπρίτο με κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Στο γκολ της ισοφάρισης ο πορτιέρο του ΠΑΣ έκανε άστοχη έξοδο, όμως συνολική ευθύνη φέρει και η άμυνα καθώς δεν κάλυψε ούτε ο Αποστολόπουλος ούτε κανείς άλλος και ο Μπρίτο πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 67’ ο Βελλίδης έκανε την επέμβαση του αγώνα, όταν σε καλοζυγισμένο σουτ του Κοβάτσεβιτς εκτινάχθηκε στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του διώχνοντας την μπάλα κόρνερ.
Το παιχνίδι από το 65’ και μετά απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με δυνατές μονομαχίες κι αρκετή ένταση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεσή του βάζοντας στη θέση του κουρασμένου Μυστακίδη τον Ξύδα.
Ολική ανατροπή
Στο 77’ η Ξάνθη έκανε την ολική ανατροπή με τον κακό «δαίμονα» του ΠΑΣ τον Σλοβάκο Γέντρισεκ.
Ο Μπαξεβανίδης έκανε το 1-2 με τον Ντουρίτσκοβιτς, έβγαλε την παράλληλη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και ο επερχόμενος Γέντρισεκ με σουτ έκανε την ολική ανατροπή.
Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει και πάλι το ματς στα ίσα.
Ο Νικολιάς από αριστερά έκανε την σέντρα ο Αθανασιάδης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ζίβκοβιτς είπε «όχι» στον επιθετικό του ΠΑΣ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ με μια εντυπωσιακή επέμβαση.
Ο Γιάννης Πετράκης προσπάθησε να τονώσει δημιουργικά την ομάδα του ρίχνοντας στο ματς τους Βιδάλ και Γιάκο στις θέσεις των Ντόλοβατς και Σιόντη αντίστοιχα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντουρίτσκοβιτς της Ξάνθης δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα 4 λεπτά αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 95’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο αρχηγός του ΠΑΣ Αλέξης Μιχαήλ για φάουλ στον Κίκε.
Το τελευταίο σφύριγμα του Μανούχου βρήκε την ομάδα του Γιάννη Πετράκη καθηλωμένη στους 6 βαθμούς και την 13η θέση. Οι Γιαννιώτες εμφανίστηκαν εμφανώς καλύτεροι σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις, παρόλ’ αυτά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Δηλώσεις Πετράκη
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε στην καλή εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του και ότι αυτοί θα έπρεπε με βάση την εμφάνισή τους να είναι οι νικητές. Παράλληλα δεν παρέλειψε να κάνει -για πρώτη φορά στην πενταετή θητεία του στον πάγκο του ΠΑΣ- παράπονα για την διαιτησία του Ευάγγελου Μανούχου κάνοντας λόγω για αλλοίωση αποτελέσματος.

Οι συνθέσεις
ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς 7, Μπαξεβανίδης 6, Λισγάρας 5, Κασάδο 5, Σιλά 5, Ντε Λούκας 5, Κοβάτσεβιτς 5, Μελισσόπουλος 5, Ντουρίτσκοβιτς 6, Μπρίτο 6, Γέντρισεκ 6.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης 6, Αποστολόπουλος 5, Μιχαήλ 5, Τζημόπουλος 5, Τσικάρσκι 4, Νικολιάς 6, Σιόντης 5, Λίλα 5, Ντόλοβατς 5, Μυστακίδης 6, Αθανασιάδης 6.
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λάρισα - ΟΦΗ 0-0
Λαμία - Λεβαδειακός 3-2
Πανιώνιος - Ατρόμητος 2-2
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπ. 1-1
ΑΕΚ - Άρης 4-0
Ξάνθη - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Ολυμπιακός - Απόλλων Σμ. 1-0
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-0
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΠΑΟΚ*** 22 14-2
2. Ατρόμητος 20 13-5
3. ΑΕΚ 16 17-3
4. Ολυμπιακός 16 11-4
5. Ξάνθη 15 9-4
6. Παναθηναϊκός** 13 14-4
7. Παναιτωλικός 12 11-9
8. Άρης 12 10-8
9. Λαμία 9 9-13
10. Πανιώνιος 8 7-11
11. Λάρισα 7 4-10
12. ΟΦΗ 6 6-14
13. ΠΑΣ Γιάννινα 6 5-15
14. Αστέρας Τρίπολης 5 7-11
15. Λεβαδειακός 3 5-15
16. Απόλλων Σμύρνης 0 1-12
* Έχουν ένα ματς λιγότερο
** Ξεκίνησε με -6
*** Ξεκίνησε με -2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(3, 4, 5/11/2018)
Ατρόμητος Αθ. - ΠΑΟΚ
Πανιώνιος - Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Λεβαδειακός - Λάρισα
ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία
Άρης - Ολυμπιακός
ΟΦΗ - Απόλλων Σμ.
Αστέρας Τρίπ. - Ξάνθη