Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

on .

ELEOUSA KRAPSH

Ελεούσα - Κράψη 2-1

• Είκοσι λεπτά πίεσης και καλού ποδοσφαίρου ήταν αρκετά για την Ελεούσα να κάνει την ολική ανατροπή του σκορ στο ντέρμπι με την Κράψη και να πάρει τη νίκη με 2-1 μένοντας παράλληλα μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Εξ’ αρχής ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους γηπεδούχους αφού εκτός του ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια καλή ομάδα (το έδειξε άλλωστε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), είχαν και τις απουσίες τριών βασικών τους παικτών που έδειξαν ότι τους είχαν επηρεάσει αρκετά.
Η Κράψη στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή η που είχε τον έλεγχο του αγώνα και τις ευκαιρίες, άνοιξε το σκορ και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.
Μόλις στο 2’ ο Νάκος έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Σταυρόπουλου.
Ο Σταμούλης απείλησε στο 7’ με μια καλή εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο 12’ ο Κατσούδας έξω από την περιοχή του Γεωλδάση έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ.
Στο 24’ η Ελεούσα έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Νάκο να εκτελεί φάουλ, απέκρουσε ο Σταυρόπουλος η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
Η υπεροχή της Κράψης καρποφόρησε στο 28’ όταν ο Σταμούλης εκτέλεσε κόρνερ, έδιωξαν τη μπάλα οι αμυντικοί αυτή έφτασε στον Ζαμπέτα που έκανε το σουτ στην πορεία της βρέθηκε ο Σήτος και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Γεωλδάση κάνοντας το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος η είσοδος του Βελτσίστα έδωσε μια επιθετική πνοή και η Ελεούσα είχε ένα 20λεπτο που πίεσε έκανε την ανατροπή στο σκορ, όμως στο τελευταίο τέταρτο η Κράψη πίεσε για να πετύχει την ισοφάριση, έχασε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να βάλει το πολυπόθητο γκολ που θα τις έδινε έστω τον ένα βαθμό.
Μεγάλη ευκαιρία για τη Θύελλα στο 54’ με τον Κωνσταντινίδη να κάνει τη σέντρα και ο Νάκος με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 66’ ο Νάκος έκανε τη σέντρα ο Βελτσίστας το σουτ η μπάλα βρήκε σε λακκούβα μπροστά από τον Σταυρόπουλο αιφνιδιάζοντας τον και κατέληξε στα δίχτυα και έτσι η Ελεούσα ισοφάρισε 1-1.
Πριν συνέλθουν από την ισοφάριση οι παίκτες της Κράψης δέχθηκαν και το δεύτερο γκολ στο 67’ με τον Γεωλδάση να κάνει το βολέ, ο Βελτσίστας πήρε την κεφαλιά έβγαλε τον Νάκο απέναντι από τον Σταυρόπουλο και αυτός με σουτ έκανε το 2-1.
Στο 75’ εκτέλεση φάουλ του Σταμούλη διώχνει τη μπάλα ο Γεωλδάσης.
Ο Ζαμπέτας στο 81’ έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή έγινε στο 90’ και ήταν για την Κράψη με τον Σήτο να κάνει τη σέντρα, ο Σταμούλης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Λιόντος-Πάνος Σ.)
Ελεούσα: Γεωλδάσης, Γιώτης (62’ Σοκορέλης), Καλές, Πότσης, Πέτσιος, Τζουρμανάς, Πεπόνης, Κωνσταντινίδης, Αγγέλης (46’ Βελτσίστας), Νάκος, Τσίκας (87’ Παπαιωάννου).
Κράψη: Σταυρόπουλος, Κουκλίδης (82’ Λυπίτκας), Καρατζιάς, Φαρμάκης, Σταμούλης, Κατσάνος, Βύζας (70’ Τσάμος), Κατσούδας (68’ Αλεξίου), Σήτος, Παράσχης, Ζαμπέτας.

XOULIARADES

Χουλιαράδες - Ζωοδόχος 1-0

• Έστω και δύσκολα οι Χουλιαράδες πήραν τη νίκη με 1-0 από τη Ζωοδόχο. Από την άλλη πλευρά η Ζωοδόχος σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Βασίλη Σιαφάκα από τη μέρα που έχει αναλάβει την ομάδα να μην έχει ακόμη θετικό αποτέλεσμα και παραμένει στις χαμηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 2’ με τον Κρανά να εκτελεί κόρνερ και ο Γκόλιας με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρατζένη.
Στο 19’ ο Λάμπρου έκανε το σουτ με τον Καρατζένη να αποκρούει τη μπάλα, ενώ την ίδια τύχη είχε και στο 43’ το σουτ του Κακαράντζα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζωοδόχος ανέβασε την απόδοσή της και στο 53’ μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα Βελτσίστα ο Αναστασιάδης προσπάθησε να τον «κρεμάσει» αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο Παπαγεωργίου στο 80’ προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.
Στο 93’ ο Λώλης έκανε κούρσα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή βγήκε απέναντι από τον Καρατζένη έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της Ζωοδόχου απέκρουσε τη μπάλα.
Διαιτησία: Τασιούλας (Χαρίσης-Γεωργίου Β.).
Χουλιαράδες: Βελτσίστας, Τσακμάκης, Κρανάς, Τσουμάνης, Μιχάλης, Γκόλιας, Κακαράντζας, Γούλας (75' Οικονόμου), Γεράσης (90' Πρέμος),Γρίβας (70' Λώλης), Λάμπρου (91' Τσακανέλης).
Ζωοδόχος: Καρατζένης, Ανδρέου, Ρούσης, Βλάχος (81' Τσιότσικας), Ντούμας, Παππάς, Μιλάι, Ραγιάς, Σιώτας, Ντόντης (67' Παπαγεωργίου), Αναστασιάδης (53' Γιόγιακας).

Μικρασιάτες - Ανατολή 1-2

• Ένα προσφυγικό ντέρμπι με τρία γκολ, τρία δοκάρια, πάθος και ένταση έγινε στο γήπεδο «Αγιά Σοφιά», με την Ανατολή να παίρνει τη νίκη με 1-2 επί της ΑΕΜ χάρη σε γκολ του Κλιτσινάρη στις καθυστερήσεις.
Η Ανατολή μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σχέση με την ΑΕΜ.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη άνοιξε το σκορ στο 15’ όταν ο Χριστακόπουλος βρέθηκε από δεξιά και έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Θανάση που από το ύψος του πέναλτι με διαγώνιο σουτ πέρασε την μπάλα από τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα Νάκο στέλνοντας την στα δίχτυα για το 0-1.
Οι Μικρασιάτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα στο 16’ όταν ο Ναυρόζογλου Α. εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας Διαμάντης προσπάθησε να αποκρούσει μετά από κεφαλιά του Ανανιάδη, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια και ο ίδιος προσέκρουσε στο δοκάρι και τραυματίστηκε.
Από το εικοσάλεπτο και μετά η ΑΕΜ ισορρόπησε και προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσα από στημένες φάσεις, δηλαδή εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.
Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ανήκε στην Ανατολή που έχασε δυο καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.
Μεγαλύτερη ήταν η ευκαιρία του 43’ όταν μετά από λάθος του Ντάφλου, ο Θανάσης πάσαρε στον Φωλίνα αυτό βγήκε απέναντι από τον Νάκο Θ. έκανε το πλασέ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΜ να αποκρούει σωτήρια πέφτοντας με το χέρι. Έτσι διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 0-1 και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να παλέψει στην επανάληψη.
Ο 17χρονος πορτιέρο της ΑΕΜ έκανε εκπληκτική επέμβαση και στο 56’ όταν ο Εμβραΐζογλου έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Θανάσης με προβολή στη μικρή περιοχή, προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα όμως ο Νάκος Θ. απέκρουσε εντυπωσιακά.
Στο 53’ ο Χριστακόπουλος εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
Δεύτερο δοκάρι για τους Μικρασιάτες στο 61’ όταν ο Ναυρόζογλου Α. εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Διαμάντης έχοντας και κόντρα τον ήλιο απέκρουσε τη μπάλα στέλνοντας τη να χτυπήσει στο δοκάρι και να καταλήξει κόρνερ.
Ο Θανάσης στο 64’ έκανε το σουτ απέκρουσε τη μπάλα ο Νάκος, ενώ τρία λεπτά αργότερα στο 67’ και πάλι ο Νάκος με γρήγορη έξοδο ανέκοψε επικίνδυνη αντεπίθεση της Ανατολής.
Η ΑΕΜ έφτασε στην ισοφάριση στο 83’ όταν ο Παπαγιάννης βγήκε απέναντι από τον Διαμάντη έκανε το πλασέ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στην επιστροφή της χτύπησε επάνω στο στήθος του Φίλιου, ο οποίος την έστειλε άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.
Το 1-1 όμως δεν έμελλε να ήταν το τελικό σκορ αφού στο 93’ ο Κλιτσινάρης με «φωτοβολίδα» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νάκου Θ. κάνοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς ακριβώς στην εκπνοή της αναμέτρησης και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Διαιτησία: Τάσης (Κόλλιας-Σπυρογιώτης).
Μικρασιάτες: Νάκος Θ., Ντάφλος (80’ Λάγκας), Τότσικας, Μπαλαντάνης Κ., Ναυρόζογλου Α., Ανανιάδης, Μπαλαντάνης Ν., Ναβρούζογλου (62’ Παπαγιάννης), Ναυρόζογλου Γ., Ναυρόζογλου Ι., Κοτσώνης (73’ Βασιλειάδης).
Ανατολή: Διαμάντης, Δήμος, Φίλιος, Γκαρτζονίκας, Τζίμας, Κλιτσινάρης, Σκανδάλης, Εμβραίζογλου, Θανάσης, Φωλίνας, Χριστακόπουλος.

AGROTIKOS PERAMA

Αγροτικός - Πέραμα 1-2

• Την πρώτη του ήττα στις φετινές αγωνιστικές του υποχρεώσεις γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά από την Προοδευτική Περάματος με σκορ 1-2.
Ο Αγροτικός ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν ασύνδετη ομάδα, μένοντας μακριά από το καλό αγωνιστικό του πρόσωπο, δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλευτούν και να φτάσουν στο τρίποντο της νίκης.
Με το καλημέρα της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 3’, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ.
Ο Τάτσης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λισγάρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή του Γρηγοριάδη για το 0-1. Oι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στη φάση αυτή ότι δεν υπήρχε κόρνερ.
Στο 5’ ο Ηλιόπουλος πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Βάσιου.
Τα λεπτά κυλούσαν στο ματς χωρίς οι δυο ομάδες να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο, με τον Αγροτικό να αδυνατεί να φανεί απειλητικός και τον προπονητή Θανάση Χαρίση να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ορφανό για να δώσει περισσότερο τόνο στην γραμμή κρούσης.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Προοδευτική.
Στο 46’ ο Φώτης ανατράπηκε από τον Ζότα με τον διαιτητή κ, Μπούμπα να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Ζήσης το εκτέλεσε για το 0-2, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη της ομάδας του Αντώνη Δημητρίου.
Στο 51’ ο Ορφανός έκανε το σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάσιου.
Στο 63’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Μανούρη που έστειλε εξ επαφής τη μπάλα άουτ, ενώ στο 73’ ο Βάσιος απέκρουσε τη μπάλα σε κεφαλιά του Μακρή.
Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση του ματς όταν ο Ορφανός εκτέλεσε φάουλ η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι, στρώθηκε ξανά στον επιθετικό του Αγροτικού που έκανε το σουτ στέλνοντας τη μπάλα στην εστία, αυτή χτύπησε στον Λισγάρα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίχτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Διαμάντης για μαρκάρισμα στον Ηλία.
Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους.
Στο 92’ ο Φαρμάκης έστειλε με σουτ τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βάσιου, με αρκετούς από τους γηπεδούχους να θεωρούν ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή.
Διαιτησία: Μπούμπας (Διαμάντης - Πάνος Σ.)
Αγροτικός Αστέρας (Θανάσης Χαρίσης): Γρηγοριαδης, Ηλίας, Ζότα, Πανίδης, Τάσσος, Ταίρης (36’ Ορφανός), Μακρής, Φαρμάκης, Ηλιόπουλος, Παπαρούνας, Καράβας (46’ Τσόκρης).
Προοδευτική Περάματος (Αντώνης Δημητρίου): Βάσιος, Συμεωνίδης, Τσακανίκας, Στόλης, Λισγάρας, Ζήσης, Σταματόπουλος (60’ Κουκοδήμος), Τσακανίκας (85’ Ντόβας), Τάτσης, Φώτης (76’ Διαμάντης), Μάης.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Νησί - Μουσιωτίτσα 3-0

• Την πρώτη του νίκη στο Πρωτάθλημα της Hall of Brands A ερασιτεχνικής κατηγορίας, κατάφερε να πανηγυρίσει ο Αετός Νήσου, ο οποίος επικράτησε με 3-0 του Κένταυρου Μουσιωτίτσας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και ξεκόλλησε από τον 1 βαθμό που είχε έως τώρα, αφήνοντας ωστόσο, χωρίς βαθμούς για ακόμη μια αγωνιστική, τους φιλοξενούμενους.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι δεν ήταν καλό, με το πρώτο μέρος να είναι σχεδόν αδιάφορο, τα καλύτερα διαστήματα ήταν τα τελευταία λεπτά των ημιχρόνων, όπου και είδαμε στο πρώτο κάποιες ευκαιρίες και στο δεύτερο τα γκολ.
Το ξεκίνημα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς ρυθμό και ευκαιρίες, ενώ η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 32΄, με το σουτ του Αλεξίου να μπλοκάρεται χωρίς δυσκολία από τον Τσαμητρόπουλο.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να απειλήσουν, έχοντας δύο καλές στιγμές προς το τέλος του πρώτου μέρους, συγκεκριμένα στο 35΄, με τους Κοτσίνα και Γκόντζο να συνεργάζονται ωραία, και το σουτ του δεύτερου να περνά άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αλεξίου, και στο 40΄ με την κεφαλιά του Λάππα από μπαλιά του Στασινού, να καταλήγει ελάχιστα αουτ.
Το ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν αρκετά δραστήριο, και αμφότερες οι ομάδες έχασαν από μια καλή ευκαιρία, συγκεκριμένα στο 47΄ το σουτ του Μάτσια Χ., πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αλεξίου, ενώ στο 48΄το πολύ καλό χτύπημα φάουλ του Αλεξίου, ο Τσαμητρόπουλος απέκρουσε όπως όπως με γροθιές.
Η συνέχεια κύλησε χωρίς ευκαιρίες καις το 64΄ο Αλεξίου αναγκάστηκε σε διπλή απόκρουση, λέγοντας «όχι»' στα σουτ των Γκόντζου και Λάππα, όταν ο Μπίλης πάσαρε στον Γκόντζο κι εκείνος από την μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μουσιωτίτσας, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, στην επαναφορά ο Λάππας επιχείρησε νέο σουτ, το οποίο και εξουδετέρωσε και πάλι ο Αλεξίου πέφτοντας.
Το σκορ άνοιξε στο 72΄, όταν ο Πρέντας έδωσε στον Μπίλη κι εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Γρίβα.
Στο 79΄ ο Μπίλης διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του με πλασέ, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 84΄ ο Χριστογιώργος από κοντά, έπειτα από ασίστ του Γρίβα.
Οι «νησιώτες» παραλίγο να πετύχουν και τέταρτο γκολ στις καθυστερήσεις, με το δυνατό σουτ του Κονδύλη, αρκετά μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή, να αποκρούεται από τον Αλεξίου.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Κάσσος – Τασιούλα Ο.)
Αετός Νήσου (Σάκης Κουβεντάρης): Τσαμητρόπουλος, Γρίβας, Στασινός (68΄ Κονδύλης), Κοτσίνας, Κάτσενος, Στογιάννης, Μάτσιας Χ., Μάτσιας Αλ., Γκόντζος (77΄ Χριστογιώργος), Μπίλης (83΄Σπαθάρης), Λάππας (65΄Πρέντζας).
Κένταυρος Μουσιωτίτσας (Χρήστος Αντωνίου): Αλεξίου, Αποστολάκης (56΄Γιαννούλης), Κοσμάς, Κίτσος, Τσαντούλης, Δόσης, Αντωνίου (82΄Κατσάνος), Παππάς, Καραπαπάς, Αλεξίου Ι., Ναούμης.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

* * * 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αγροτ. Αστέρας-Πέραμα 1-2
Μέτσοβο-Πίνδος Κόνιτσας 1-0
Μικρασιάτες-Ανατολή 1-2
Χουλιαράδες-Ζωοδόχος 1-0
Ελεούσα-ΠΑΣ Κράψης 2-1
Αετός Νήσου-Μουσιωτίτσα 3-0
Πράμαντα-Κατσικά 1-4
Καστρίτσα-Κουτσελιό 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ελεούσα 17 19-9
2. ΠΑΣ Κράψης 14 13-6
3. Κατσικά 14 14-6
4. Χουλιαράδες 14 10-3
5. Αγροτ. Αστέρας 14 20-9
6. Μικρασιάτες 12 8-7
7. Καστρίτσα 11 15-9
8. Πέραμα 11 7-9
9. Ανατολή 10 13-7
10. Πίνδος Κόνιτσας 9 7-7
11. Μέτσοβο 8 11-14
12. Κουτσελιό 6 5-12
13. Πράμαντα 5 9-17
14. Ζωοδόχος 4 4-16
15. Αετός Νήσου 4 5-10
16. Μουσιωτίτσα 0 5-24
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(8η - 3, 4/11/2018)
Πέραμα-Αετός Νήσου
Μουσιωτίτσα-Μέτσοβο
Κατσικά-Μικρασιάτες
Πίνδος Κόνιτσας-Κουτσελιό
Αγροτ. Αστέρας-Χουλιαράδες
Ζωοδόχος-Ελεούσα
Ανατολή-Καστρίτσα
ΠΑΣ Κράψης-Πράμαντα