Μονόδρομος η νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PANAITOLIKOS

- ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ Σ. ΜΥΡΙΟΥΝΗ

• Τον μόλις δεύτερο επίσημο φετινό αγώνα στην έδρα του δίνει σήμερα το απόγευμα ( 6: 15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο "Ζωσιμάδες" για την 7η αγωνιστική της Super League.
Μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Άρη και τα ανεπίσημα φιλικά με Καραϊσκάκη Άρτας και Κέρκυρα, οι ιδιομορφίες του προγράμματος έφεραν τους Ηπειρώτες να παίζουν το δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος στα τέλη Οκτώβρη!
Η ομάδα της Ηπείρου έβγαλε ένα βαρύ πρόγραμμα των 6 πρώτων αγωνιστικών με 6 βαθμούς. Ούτε ιδιαίτερα καλή, ούτε όμως και άσχημη συγκομιδή βαθμών, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιξε εκτός έδρας με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Από εδώ και μπρος το πρόγραμμα "στρώνει" για τον ΠΑΣ καθώς έχει πολλά παιχνίδια στην έδρα του με αντιπάλους στα μέτρα του, αρχής γενομένης από το σημερινό με τον Παναιτωλικό.
Τώρα είναι λοιπόν που ο ΠΑΣ πρέπει να μαζέψει βαθμούς για να ανέβει στην βαθμολογία. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη φέτος καλείται να είναι πιο αποτελεσματική στην έδρα της σε σχέση με πέρυσι που εμφάνισε την "κατάρα" των ισοπαλιών με πολλές μικρομεσαίες ομάδες. Ο Κρητικός προπονητής δεν θα έχει σήμερα στη διάθεσή του τον τραυματία Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι του, σε αντίθεση με τον Αθανασιάδη ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον σημερινό αγώνα με τους Αγρινιώτες ολοκληρώθηκε χτες με πρωιή προπόνηση, η οποία περιελάμβανε ανάλυση του σημερινού παιχνιδιού και στη συνέχεια ασκήσεις τακτικής και κίνησης στον αγωνιστικό χώρο,
Στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή του ΠΑΣ για τη σημερινή αναμέτρηση. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Βελλίδης, Μιχαήλ Ν., Μιχαήλ Α., Τζημόπουλος, Λίλα, Σκόνδρας, Σιόντης, Κακούμπα, Αποστολόπουλος, Νικολιάς, Κάστρο, Κούζικ, Βιδάλ, Γιάκος, Μυστακίδης, Κρίζμαν, Ξύδας, Αθανασιάδης.
Πέραν του Μπουκουβάλα, εκτός αποστολής έμειναν οι γνωστοί τραυματίες Λέο, Περιστερίδης και Παπαϊωάννου, αλλά και οι Λουκίνας, Ντόλοβατς, Ευαγγέλου, Παμλίδης, Τσικάρσκι, Βενετικίδης, Γώγος, Λιάσος, Παπαδόπουλος και Νάουμετς. Συνολικά δηλαδή 14 ποδοσφαιριστές.
Αναφορικά με τα πλάνα του Γιάννη Πετράκη, το πιθανότερο είναι ότι ο Ρεθυμνιώτης προπονητής δεν θα αλλάξει σύστημα και θα παρατάξει τον ΠΑΣ με 3-5-2. Τα πλάνα του για το βασικό σχήμα περιλαμβάνουν τριάδα στόπερ τους Μιχαήλ, Σκόνδρα και Τζημόπουλο, ενώ την δεξιά πτέρυγα θα καλύψει ο Νικολιάς, απόντος του Μπουκουβάλα, αλλά και του προερχόμενου από τραυματισμό Αποστολόπουλου. Θέση στο βασικό σχήμα θα πάρει και ο Γιάκος μαζί με τον Κούζικ.
Η πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Νικολιάς, Κακούμπα, Λίλα, Γιάκος, Κούζικ, Ξύδας, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Φωτιάς
Ο σημερινός διαιτητής θα σφυρίξει για πρώτη φορά παιχνίδι Super League και τούτο καθώς η ΚΕΔ επέλεξε έναν ακόμα πρωτάρη διαιτητή σε παιχνίδι του ΠΑΣ. Πρόκειται για τον Βασίλη Φωτιά από την Πέλλα, ο οποίος είχε κοπεί από τα τεστ που έγιναν το καλοκαίρι στο Καρπενήσι, ωστόσο πέρασε με τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε η ΚΕΔ.
Βοηθοί του Φωτιά θα είναι Γιάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Βασίλης Νικολακάκης από το Ηράκλειο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Φαντόπουλος από την Αθήνα.
Χωρίς Έρικσον και Μιχάι ο Παναιτωλικός
Με 20 παίκτες αλλά χωρίς τους Μιχάι και Έρικσον ταξίδεψε στα Γιάννινα ο Παναιτωλικός για το σημερινό παιχνίδι. Η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας με 8 βαμούς, έχοντας όμως σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα συγκριτικά με τον ΠΑΣ.
Ο Μιχάι εγχειρίστηκε πρόσφατα και θα λείψει περίπου 2 μήνες από τους Αγρινιώτες, ενώ ο Σουηδός μέσος Έρικσον δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και έμεινε εκτός του σημερινού αγώνα. Η προετοιμασία του Παναιτωλικού ολοκληρώθηκε χτες το πρωί και στη συνέχεια ο προπονητής Τραϊανός Δέλλας ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κυριακίδης, Γιαννακόπουλος, Χαντάκιας, Μαλής, Άργκους, Λιάβας, Τσοκάνης, Βασιλούδης, Πάουλο, Μαρινάκης, Τσιγγάρας, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Ρότσα, Λουσέρο, Καμαρά, Ντίας, Αγρόδημος, Μανά, Μοράρ.