Προπονήθηκε και διεκδικεί θέση στην 11αδα ο Στ. Αθανασιάδης

on .

PROPONHSH PAS 17 10 18

• Δύο ακόμα ποδοσφαιριστές επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις του ΠΑΣ Γιάννινα και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη ενόψει του σαββατιάτικου παιχνιδιού με τον Παναιτωλικό στο "Ζωσιμάδες".
Ο λόγος για τους Στέφανο Αθανασιάδη και Μίτε Τσικάρσκι. Ο Αθανασιάδης μπήκε ξανά χτες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο 30χρονος Έλληνας επιθετικός έχει κάταγμα σε δάχτυλο του χεριού του, αλλά του τοποθετήθηκε ειδικός επίδεσμος και μπορεί να αγωνιστεί κανονικά σε αντίθεση με τον Μπουκουβάλα. Ο Σκοπιανός Τσικάρσκι επέστρεψε στα Γιάννινα μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του. Ο διεθνής παίκτης του ΠΑΣ δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Αρμενία στην βαριά ήττα των Σκοπίων με 4-0. Όντας ξεκούραστος ο Τσικάρσκι υπολογίζεται κανονικά από τον Γιάννη Πετράκη για το ματς του Σαββάτου.
Μοναδικοί απόντες από την προπόνηση οι Περιστερίδης, Λέο και Παπαϊωάννου, ενώ ο Μπουκουβάλας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Δηλαδή ασκήσεις με τη μπάλα και όχι σε κίνηση καθώς θα μείνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες λόγω του κατάγματος στο χέρι που αποκόμισε στο φιλικό με την Κέρκυρα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις με τη μπάλα σε μικρούς χώρους, αλλά και οικογενειακό δίτερμα με το τεχνικό επιτελείο να κάνει ανάλυση της τακτικής που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
Η επόμενη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:00 στο Πανηπειρωτικό, την καθιερωμένη δηλαδή ώρα που γίνονται πλέον οι προπονήσεις του ΠΑΣ.

Διαιτητής ο Φωτιάς
Σε....πειραματόζωο της ΚΕΔ και του Περέιρα εξελίσσεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κάθε νέος διαιτητής της Super League σφυρίζει πρώτα ματς της ομάδας της Ηπείρου.
Η ΚΕΔ λοιπόν επέλεξε έναν ακόμα πρωτάρη διαιτητή σε παιχνίδι του ΠΑΣ και έτσι την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό ορίστηκε να διευθύνει ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα. Ευχή όλων να περάσει απαρατήρητος και να μην γίνουν τα ανάλογα λογοπαίγνια όπως με τον διαιτητή Κοτσάνη που δεν καταλόγισε το οφθαλμοφανές πέναλτι πάνω στον Ξύδα στο Περιστέρι
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε κοπεί από τα τεστ που έγιναν το καλοκαίρι στο Καρπενήσι, ωστόσο πέρασε με τη δεύτερη ευκαιρία που έδωσε η ΚΕΔ.
Βοηθοί του Φωτιά θα είναι Γιάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Βασίλης Νικολακάκης από το Ηράκλειο, ενώ τέταρτος θα είναι ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικόλαος Φαντόπουλος από την Αθήνα.

Αθωώθηκε ο Χριστοβασίλης
Αθωωτική για τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη ήταν η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή Κοτσάνη και τον μη καταλογισμό δύο πέναλτι στο Περιστέρι.
Ο συνήθως πράος και μειλίχιος πρόεδρος του ΠΑΣ βγήκε από τα ρούχα του από τη διαιτησία του Κοτσάνη, αλλά αθωώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή, προφανώς και λόγου του ότι δεν έχει ξαναδώσει δικαιώματα με διαμαρτυρίες.

Οπαδοί Παναιτωλικού εναντίον ΠΑΣ
Την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα βλέπουν οι οπαδοί του Παναιτωλικού ως υπαίτια της μη χορήγησης εισιτηρίων στους φιλοξενούμενους του σαββατιάτικου αγώνα και εξέδωσαν ανακοίνωση με σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για χουντικές αποφάσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Την ώρα που σε όλη την χώρα γίνονται συμβιβασμοί, παραμερίζονται οπαδικές διαφορές και γίνονται σημαντικές προσπάθειες για το αυτονόητο, να επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών από πόλη σε πόλη κι από γήπεδο σε γήπεδο ήρθαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τον παραλογισμό.
Η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα αρνείται να δώσει εισιτήρια στους οπαδούς του Παναιτωλικού. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι που παραβρεθήκαμε στην πόλη των Ιωαννίνων δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό πρόβλημα.
Στον δεύτερο γύρο η ΠΑΕ Παναιτωλικός συμφώνησε να δώσει εισιτήρια και παρά την απαγόρευση της αστυνομίας εκδώσαμε ανακοίνωση καλώντας τους οπαδούς των Ιωαννίνων αφήνοντάς τους την θύρα φιλοξενουμένων ανοιχτή και κενή.
Η συγκεκριμένη πολιτική τους από ότι μάθαμε αφορά και τσουβαλιάζει ΟΛΟΥΣ τους οπαδούς και οφείλεται σε περσινή κατάληψη του γηπέδου και της πόλης τους από φιλοξενούμενους οπαδούς.
Δεν διαφέρει σε τίποτα δηλαδή από τις χουντικές αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης που εμείς τουλάχιστον σαν οπαδοί πολεμάμε όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις.
Αντίθετα, οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα ανήμποροι να διαφυλάξουν την δύναμη της έδρας τους προτιμούν να συναινούν και να κρύβονται πίσω από αυτή την εξευτελιστική απόφαση.
Θύρα 6 Warriors est.1981».