Γκολ και θέαμα οι κορασίδες, συνέτριψαν 7-1 το Καζακστάν!

on .

KORASIDES ELLADA KAZAKSTAN 15 10 18

• Η Εθνική Ελλάδος Κορασίδων προκρίθηκε και μαθηματικά στην Εlit Round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U17 που θα γίνει το καλοκαίρι του 2019, καθώς επικράτησε με το… «εκκωφαντικό» 7-1 του Καζακστάν στο παιχνίδι που έγινε χθες το μεσημέρι στο «Ζωσιμάδες».
Για ένα ακόμη παιχνίδι τις εντυπώσεις έκλεψε η Χρυσάνθη Βοΐλα της Προοδευτικής Περάματος που πέτυχε δυο από τα γκολ της Εθνικής αλλά έχοντας συμμετοχή και σε ένα ακόμη.
Η Εθνική μας πήρε το προβάδισμα στο 13’ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τη Χρύσα Βοΐλα με τη μπάλα να πηγαίνει ψηλοκρεμαστά στα δίχτυα της Οραζμπένκοβα για το 1-0. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι φιλοξενούμενες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή της Αρτικμπάι από την Παναγιωτοπούλου. Στο 34’ η Μπούροβα ήταν εύστοχη από την άσπρη βούλα για το 1-1.
Η Εθνική μας ανέκτησε το προβάδισμά της στο 41’ όταν η Βοΐλα εκτέλεσε κόρνερ και η Παπαθεοδώρου με κεφαλιά νίκησε την Οραζμπέκοβα για το 2-1.
Με ακόμη ένα τέρμα από την Χρυσάνθη Βοΐλα, η Εθνική μας πέτυχε το 3-1 στο 57’, διώχνοντας οριστικά το άγχος και ουσιαστικά σφραγίζοντας τη νίκη. Η παίχτρια της Προοδευτικής Περάματος στόπαρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με ένα εκπληκτικό τελείωμα νίκησε την αντίπαλη τερματοφύλακα.
Οι παίκτριες του Αντώνη Πριόνα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 στο 65’. Η Ακριβάκη έσπασε τη μπάλα στη περιοχή στην Πρίφτη και αυτή με πλασέ νίκησε την τερματοφύλακα του Καζακστάν. Το 5-1 έγινε στο 74’ με ιδανικό πλασέ της Παπαθεοδώρου, ενώ στο 77’ η Πρίφτη έκανε με πλασέ το 6-1.
Το τελικό 7-1 διαμορφώθηκε στο 7-1 με υπέροχο ψηλοκρεμαστό σουτ από την Τσαραντάνη.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ελβετία και η Βόρειος Ιρλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στο γήπεδο της Κρανούλας. Έτσι, μετά από δυο αγωνιστικές η Ελλάδα έχει 6 βαθμούς, 4 η Ελβετία, 1 βαθμό η Β. Ιρλανδία και 0 το Καζακστάν. Την Πέμπτη, η Ελλάδα θα παίξει με την Ελβετία στο γήπεδο της Κρανούλας στις 12 το μεσημέρι, ενώ στους Ζωσιμάδες θα παίξουν η Βόρειος Ιρλανδία με το Καζακστάν την ίδια ώρα.
Διαιτησία: Βέρα Οπείκινα (Ρωσία). Βοηθοί: Ιούλια Πέτροβα (Ρωσία) και Ελένα Γιοβάνοβιτς (Σερβία).
Ελλάδα (Αντώνης Πριόνας): Παναγιωτοπούλου, Γρηγοριάδη, Τσουκαλά, Ξανθή, Παπαθεοδώρου (75’ Μπαξεβάνου), Βοριά (65’ Επανομίτη), Βοΐλα (70’ Τσαραντάνη), Ράκου (74’ Ευθυμίου), Πρίφτη, Ακριβάκη (78’ Παπαγεωργίου), Βασιλακάκου.
Καζακστάν (Ορίνμπασαρ Νταουρενμπέκοβα): Οραζμπένκοβα (81’ Τουλμεμπάγεβα), Αλτινμπέτοβα, Γερασίμοβα, Αρτικμπάι (82’ Σαλμονχαμπέτοβα), Ταζμέτ (22’ Καμζέ), Κομπζάνοβα, Ισμαΐλοβα, Σουλά­κο­βα (61’ Μαχαμάτοβα), Μπούροβα, Κενζετάι, Ιβάνοβα.
NIKΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ