Ο ΠΑΣ Γιάννινα - ΒΙΚΟΣ κέρδισε τον ΑΓΣΙ 84-67 στο ντέρμπι της πρεμιέρας

on .

AGSI PAS

• Με μια πειστική εμφάνιση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ Γιάννινα ΒΙΚΟΣ πήρε το πρώτο τοπικό ντέρμπι της χρονιάς από τον ΑΓΣΙ με 84-67.
Στο κατάμεστο Νέο Κλειστό γυμναστήριο της πόλης στο ΠΕΑΚΙ, η ομάδα του Κωστόπουλου πήρε πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ τη νίκη απέναντι στη νεανική και ενθουσιώδη ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ ξεκίνησε «φουριόζος» και με 3 στα 3 τρίποντα στις πρώτες 4 επιθέσεις πήρε νωρίς κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Τσουκανέλη εκτός από ευστοχία έβγαζαν και ένταση στην άμυνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εμφανίζεται εγκλωβισμένος και να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Κάποιες επιθετικές εξάρσεις των Γεωργίου και Πανάρα, ιδιαίτερα προς το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου κράτησαν τον ΠΑΣ Γιάννινα κοντά στο σκορ, με το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει τον ΑΓΣΙ προηγούμενο με 26-21.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε από νωρίς να μαζέψει την διαφορά και τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο. Η είσοδος του Καραγκιολίδη προσέδωσε περισσότερη ένταση αμυντικά στην ομάδα του Κωστόπουλου και με καλές άμυνες ο ΠΑΣ μάζεψε την διαφορά. Από την άλλη ο ΑΓΣΙ, με προσήλωση στο επιθετικό του πλάνο αλλά και σφιχτή άμυνα δυσκόλεψε τους παίκτες του ΠΑΣ. Το ημίχρονο έληξε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 40-40.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν πραγματικά καταιγιστικός. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα αλλά και… εκνευριστική ευστοχία έξω από την γραμμή του τρίποντου έχτισε πολύ γρήγορα μια διαφορά που κυμαίνονταν στους 12-15 πόντους. Μπροστάρηδες σε αυτήν την αντεπίθεση είχε τους Πανάρα, Καραγκιολίδη και Γεωργίου οι οποίοι πήραν και το βάρος της επίθεσης στο τρίτο δεκάλεπτο.
Από την άλλη πλευρά ο ΑΓΣΙ εμφανίστηκε κουρασμένος μη μπορώντας να ακολουθήσει τον φρενήρη επιθετικό ρυθμό των φιλοξενουμένων. Τα πράγματα για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη έγιναν πιο δύσκολα μετά και την αποβολή με πέμπτο φάουλ του καλύτερου παίκτη του ΑΓΣΙ Χρύση. Το δεκάλεπτο τελείωσε με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγείται με 51-63.
Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, η ομάδα του Θωμά Κωστόπουλου, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα και χρησιμοποιώντας σχεδόν όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του, κατάφερε να διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας που είχε αποκτήσει στο τρίτο δεκάλεπτο, παίζοντας κατά διαστήματα και όμορφο μπάσκετ.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Γεωργίου και Πανάρας με 21 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του Καραγκιολίδη κυρίως στην άμυνα. Από τον ΑΓΣΙ ξεχώρισαν οι Μάκης και Θυμνιός με 18 και 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 26-21, 40-40, 51-63, 67-84.
ΑΓΣΙ (Σ. Τσουκανέλης): Καννής 10 (2), Ζαμπέτης 2, Σαχπατζίδης, Μπαζάκας, Αντωνίου, Πουρνάρας 9, Χρύσης 4 (1), Μάκης 18 (3), Παπανικολάου, Θυμνιός 17, Φίλιος 5, Θώδης 2
ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Κωστόπουλος): Γεωργίου 21, Πανάρας 19 (3), Μουζακίτης, Τσίρμπας 7 (1), Πρέντζας 7 (1), Καραγκιολίδης 11 (1), Μάντζιος Π. 2, Μάντζιος Δ. 9, Πάτρας 6, Πανταζής, Πιστιόλης, Γιωτάκης 2.

* * *
Την ερχόμενη Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα Βίκος υποδέχεται την Μελίκη η οποία προέρχεται από νίκη απέναντι στη Νικόπολη Πρέβεζας, ενώ ο ΑΓΣΙ ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη όπου θα αντιμετωπίσει τον Εύαθλο Πολυκάστρου.

Τα αποτελέσματα (1η αγωνιστική):
ΑΟ Καλαμπάκας-Δόξα Λευκάδας 63-69
ΓΑΣ Μελίκης-Νικόπολη Πρέβεζας 88-76
ΑΓΣ Ιωαννίνων- Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα 67-84
Τιτάνες Παλαμά-Εύαθλος Πολυκάστρου 84-77
Πρωτέας Γρεβενών-Μαντουλίδης 90-86
Ίκαροι Τρικάλων-Ολυμπιακός Βόλου 85-66
Ρεπό: ΑΟΚ Βέροιας

Επόμενη αγωνιστική (2η, 21/10)
Δόξα Λευκάδας-ΑΟΚ Βέροιας
Νικόπολη Πρέβεζας-ΑΟ Καλαμπάκας
ΠΑΣ Γιάννινα-ΓΑΣ Μελίκης
Εύαθλος Πολυκάστρου-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Μαντουλίδης-Τιτάνες Παλαμά
Ολυμπιακός Βόλου-Πρωτέας Γρεβενών
Ρεπό: Ικαροι Τρικάλων