Γονάτισε πάλι στο φινάλε ο Θρίαμβος, 1-0 ήττα από το Σούλι Παραμυθιάς

on .

SOULI SERBIANA

• Η γκίνια στις πρώτες αγωνιστικές συνεχίστηκε για τον Θρίαμβο Σερβιανών, καθώς μετά την ήττα στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Καναλάκι με γκολ που δέχθηκε στα τελευταία λεπτά, το σκηνικό επαναλήφθηκε χθες στη Παραμυθιά.
Εκεί που έδειχνε η ομάδα του Αλέκου Τάτση ότι θα αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Παραμυθιά, δέχθηκε τέρμα στο 87’ από τον Κωστάκη, με αποτέλεσμα να φύγει με άδεια χέρια από αυτή την αναμέτρηση.
Από την άλλη, η ομάδα του Λευτέρη Βέρμπη πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας 7 βαθμούς σε τρεις αγώνες.
Στο γήπεδο της Παραμυθιάς επικρατούσε μια όμορφη ατμόσφαιρα, με τους φίλους των γηπεδούχων να εμψυχώνουν την ομάδα τους με συνθήματα και ανάβοντας πυρσούς. Αρκετοί ήταν οι φίλοι των Σερβιανών στο γήπεδο, αλλά και αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου που ταξίδεψαν από τα Γιάννενα να δουν το παιχνίδι, εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και στη Σούπερ Λιγκ.
Στο πρώτο εικοσάλεπτο η ομάδα του Σουλίου Παραμυθιάς είχε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπαθώντας κυρίως από στατικές φάσεις να απειλήσει την εστία του Αρχοντάκη με την ομάδα του Αλέκου Τάτση να διαφυλάσσει με επιτυχία τα μετόπισθεν και μετά το ημίωρο να κλείνει διαδρόμους και να ανεβάζει στροφές στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 6’ ο Κύργιος εκτέλεσε φάουλ με τον Αρχοντάκη να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ στο 11’ οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν φάουλ με τον Τσουμάνη, ο Γεωργάκης πήρε την κεφαλιά με τον Αρχοντάκη σταθερά και πάλι να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 13’ σε γύρισμα της μπάλας από τον Γεωργάκη ο Κωστάκης έκανε το πλασέ αλλά ήταν εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα του Θριάμβου. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή για τα Σερβιανά ήρθε από στατική φάση στο 34’ με τον Πάκο να εκτελεί φάουλ στη γραμμή της περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο αριστερό δοκάρι της εστίας του Βλάχου. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι δυο ομάδες δεν είχαν κάτι άλλο να παρουσιάσουν με εξαίρεση ένα σουτ του Αλεξίου για τα Σερβιανά που δεν ανησύχησε τον Βλάχο.
Στα πρώτο τέταρτο της επανάληψης οι δυο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι στο χώρο του κέντρου, αδυνατώντας να πετύχουν κάτι στο δημιουργικό κομμάτι.
Για να φτάσουμε στη φάση του 61ου λεπτού, όταν και χάθηκε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για τα Σερβιανά. Ο Κωσταμένας έβγαλε μπαλιά στον Μάριο Μπλέτσα που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Βλάχο έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα του Σουλίου. Στο 63’ οι γηπεδούχοι είχαν απάντηση στην ευκαιρία του Θριάμβου, όταν ο Τσουμάνης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Παρχαρίδης πήρε την κεφαλιά με τον Αρχοντάκη να αποκρούει ασταθώς και στη συνέχεια να διώχνει η άμυνα της ομάδας του Αλέκου Τάτση. Ο Τσουμάνης Δ. των γηπεδούχων φάνηκε απειλητικός στο 69’ όταν βρέθηκε αφύλακτος στη περιοχή έκανε το σουτ με τον Αρχοντάκη να κατεβάζει ρολά, αποσοβώντας τον κίνδυνο.
Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αισθητά, στο παιχνίδι είχε πολλές διακοπές και όλα έδειχναν ότι οι δυο ομάδες θα έμεναν σε μια στείρα λευκή ισοπαλία. Όμως, στο 87’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στο γκολ που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Παρχαρίδης έβγαλε παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, ο Κωστάκης βρέθηκε στη τροχιά της μπάλας και νίκησε με πλασέ τον Αρχοντάκη για το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς από πλευράς γηπεδούχων.
Το Σούλι ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μπουκουβάλα για αντιαθλητικό χτύπημα στον Αλεξίου.
Διαιτησία: Β. Πολυχρονίου (Γρ. Πρεσπάρης – Χρ. Σιδερίδης) Καστοριάς
Σούλι Παραμυθιάς (Ελευθέριος Βέρμπης): Βλάχος, Μπέλλος, Κωστάκης (92’ Κώτσιας), Διαμάντης, Μαλάτος, Κύργιος, Μπουκουβάλας. Γεωργάκης, Νούγιας (59’ Ντόκος), Τσουμάνης, Παρχαρίδης.
Θρίαμβος Σερβιανών (Αλέκος Τάτσης): Αρχοντάκης, Μπάλλας, Πάκος (82’ Κομπίλας), Μανιώτης, Δρόσος, Μουζακίτης, Τσιαφίτσας (87’ Ριστάνης), Κωσταμένας (74’ Τσουμάνης), Μπλέτσας, Ηλίας, Αλεξίου.

Δηλώσεις Αλέκου Τάτση
«Για άλλο ένα παιχνίδι σήμερα δυστυχώς θα φύγουμε πικραμένοι από το γήπεδο, αφού για άλλη μια φορά δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Την πρώτη αγωνιστική δεχθήκαμε γκολ στο 93’ και σήμερα το δεχθήκαμε στο 89’ και τι μπορείς να πεις όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει δύο φορές συνεχόμενες. Παίζαμε με μια ομάδα που ξέραμε ότι προέρχεται από δύο θετικά αποτελέσματα, γνωρίζαμε τις απουσίες που είχε, όπως είχαμε και εμείς, αλλά δεν θα σταθώ σε αυτό το κομμάτι. Τα παιδιά αγωνίστηκαν καλά μέσα στο παιχνίδι και νομίζω ότι την πιο κλασική ευκαιρία την κάναμε εμείς με τον Μπλέτσα. Το αποτέλεσμα το οποίο θέλαμε ήταν η ισοπαλία, αλλά δυστυχώς αυτά υπάρχουν και αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και θα σταθώ στη φάση του γκολ όπου δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν διώξαμε τη μπάλα ώστε να τελειώσουμε τη φάση. Στόχος μας ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα είτε αυτό ήταν η ισοπαλία, είτε η νίκη, γνωρίζαμε ότι η Παραμυθιά είναι μια πολύ καλή ομάδα που είχε ψυχολογία και για αυτό ήρθαμε να παίξουμε αμυντικά και να βγούμε στην κόντρα. Προσπαθήσαμε αλλά δεν το καταφέραμε 100%, έχουμε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, αλλά νομίζω ότι μέχρι το 65΄το παιχνίδι πήγαινε καλά για εμάς. Από εκεί και πέρα το Σούλι μας πίεσε, προσπάθησα με κάποιες αλλαγές να κρατήσω το αποτέλεσμα, αλλά δεν μας βγήκε. Χωρίς να θέλω να μειώσω τη νίκη της Παραμυθιάς πιστεύω ότι πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση, μπορεί να είναι η αρχή του πρωταθλήματος, αλλά όπως λένε κάθε αρχή και δύσκολη».
Για το αν πιστεύει ότι υπάρχει θέμα εμπειρίας και αν αυτό μπορεί να διορθωθεί στη συνέχεια ώστε να πετύχει η ομάδα τον στόχο της: «Θεωρώ ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εμπειρία και τα παιδιά δεν την έχουν. Πιστεύω όμως αν ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στα τελευταία λεπτά του αγώνα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Σαφώς έπαιξε ρόλο και η εμπειρία αλλά αυτή βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια, όσο πιο πολλά παιχνίδια έχουν τόσο πιο έμπειροι θα γίνουν σε αυτή την κατηγορία. Στόχος μας όμως δεν είναι να βελτιώσουμε αυτό, αλλά να παίρνουμε βαθμούς μέσα στο γήπεδο, από τη στιγμή που δεν το καταφέραμε για εμάς είναι άσχημο και είμαι πολύ δυσαρεστημένος και στενοχωρημένος γιατί είναι το δεύτερο παιχνίδι που χάνουμε στο τέλος και είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά».
Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει κάτι στην ομάδα: «Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη, γιατί αν δεν χάναμε στο Καναλάκι και σήμερα θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η ψυχολογία μας, γιατί αν δεν έχεις ψυχολογία είναι τα πράγματα πολύ δύσκολα. Θα πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά, να αλλάξει η ψυχολογία τους για να προχωρήσουμε παρακάτω».
* * *
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σούλι Παραμυθιάς-Σερβιανά 1-0
Μακεδονικός Φούφα-Θεσπρωτός 2-1
Φλωριάδα-Λευκίμη 0-2
Αχέρων Καναλακίου-Τηλυκράτης Λευκάδας 1-1
Μακεδονικός Σιάτιστας-Κρόνος Αργυράδων 0-0
Ναυπακτιακός Αστέρας-Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας 2-1
Ρεπό: Γρεβενά Αεράτα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Σούλι Παραμυθιάς 7 7-1
2. Ναυπακτιακός Αστέρας 7 5-3
3. Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας 6 4-2
4. Τηλυκράτης Λευκάδας 5 3-2
5. Μακεδονικός Φούφα 5 5-4
6. Αχέρων Καναλακίου 5 3-2
7. Λευκίμη* 4 4-2
8. Κρόνος Αργυράδων 3 1-1
9. Μακεδονικός Σιάτιστας 2 1-2
10. Θεσπρωτός 1 1-3
11. Σερβιανά 1 0-2
12. Φλωριάδα* 0 0-3
13. Γρεβενά Αεράτα* 0 0-7
* Έχουν ένα ματς λιγότερο

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(21/10/2018)
ΑΟ Φλωριάδας – Μακεδονικός Φούφας
Θεσπρωτός – Αχέρων Καναλακίου
ΑΕ Λευκίμμης – Γρεβενά Αεράτα
Τηλυκράτης Λευκάδας – Μακεδονικός Σιάτιστας
Κρόνος Αργυράδων – Σούλι Παραμυθιάς
Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Θρίαμβος Σερβιανών
Ρεπό: Ναυπακτιακός