Σε τροχιά πρόκρισης η Εθνική Ελλάδος

on .

GYNAIKES

• Στην πόλη μας διεξάγεται από 12 έως την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, ο τρίτος προκριματικός όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κορασίδων με την συμμετοχή της Ελλάδας, της Βόρειας Ιρλανδίας, του Καζακστάν και της Ελβετίας.
Η Εθνική Ελλάδος, κέρδισε την Παρασκευή την Βόρεια Ιρλανδία ενώ με νίκη σήμερα απέναντι στην αδύναμη ομάδα του Καζακστάν εξασφαλίζει την πρόκριση για την τελική φάση.

Ξεκίνημα με το δεξί
Το τουρνουά ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με την Εθνική μας να παίζει στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» με αντίπαλο την Βόρεια Ιρλανδία, μπροστά σε περίπου 200 θεατές, από τους οποίους αρκετοί μαθητές από σχολεία της περιοχής, εμψυχώνοντας με συνθήματα την Εθνική μας ομάδα.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την ελληνική ομάδα να έχει τη πρώτη καλή στιγμή στο 5’, όταν από σέντρα που έγινε από δεξιά οι αμυντικοί της Βόρειας Ιρλανδίας έδιωξαν ενστικτωδώς, η Πρίφτη πήρε το ριμπάουντ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της εστίας της Κλίφορντ.
Στο 8’ το σουτ που έκανε η Παχάκη δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά στο 12’ η Εθνική Κορασίδων πήρε κεφάλι στο σκορ.
Η Παχάκη έκλεψε τη μπάλα από τις αντίπαλες παίχτριες, βρέθηκε απέναντι από την τερματοφύλακα Κλίφορντ και την πλάσαρε εύστοχα για το 0-1.
Η απάντηση των τυπικά γηπεδούχων ήρθε στο 22’, με την Μακ Γκάλνες να πλασάρει εύστοχα την Παναγιωτοπούλου για το 1-1.
Για περίπου δέκα λεπτά, ο ρυθμός πάγωσε με τις παίχτριες του Αντώνη Πριόνα να γίνονται απειλητικές στο 38’. Η αρχηγός της Εθνικής Κορασίδων Πρίφτη έπιασε μονοκόμματο σουτ από το ύψος της περιοχής με τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Κλίφορντ.
Καλή στιγμή είχε η Εθνική μας λίγο στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του πρώτου ημιχρόνου. Η Παχάκη έκανε σέντρα από δεξιά, η Κλίφορντ έκανε λάθος έξοδο με την Πρίφτη να μην το εκμεταλλεύεται και να μπλοκάρει στη συνέχεια η τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων με διπλή προσπάθεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Εθνική Κορασίδων της Ελλάδος ανέκτησε σταδιακά τα ηνία του αγώνα και ήταν εμφανώς καλύτερη από τις αντίπαλες.
Στο 55’ η Εθνική μας πήρε ξανά θέση οδηγού στο παιχνίδι, όταν η Μαρκούτση έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε στην Φίνεγκαν που έστειλε τη μπάλα αθελά της στα διχτυα της ομάδας της για το 1-2.
Στο 62’ η Εθνική μας λίγο έλειψε να πετύχει και άλλο τέρμα, όταν η Παχάκη έκανε το σουτ με τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της εστίας της Κλίφορντ.
Στο 65’ η Πρίφτη τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά την Παχάκη που βγήκε απέναντι από την Κλίφορντ αλλά το σουτ ήταν αδύναμο.
Η Εθνική μας σφράγισε τη νίκη στο 66’, όταν η Χρύσα Βοΐλα της Προοδευτικής Περάματος με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.
Η μόνη αξιόλογη τελική προσπάθεια ως το φινάλε εκατέρωθεν ήρθε από τη Βόρειο Ιρλανδία στο 90’, όταν η Οκέιζι βγήκε τετ α τετ αλλά τη σταμάτησαν τελευταία στιγμή η Βοριά με τη τερματοφύλακα να μπλοκάρει.
Στο τέλος του παιχνιδιού, οι παίχτριες αποθεώθηκαν από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Εθνικού Σταδίου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το μεσημέρι στις 12 όπου στο ίδιο γήπεδο θα αντιμετωπίσουν το Καζακστάν, με στόχο να κλειδώσουν τη πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Κορασίδων που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.
Τον αγώνα διεύθυνε η Βέρα Οπεκίνα από την Ρωσία, με βοηθούς τις Πέτροβα (Ρωσία) και Αγιούσο (Iσπανία).
Βόρειος Ιρλανδία: Κλίφορντ, Μόντελθ, Κάμερον, Φίνεγκαν, Τζίλμορ, Μπιτλ, (75’ Οκέιζι), Μάξουελ (62’ Ντόντσον), Φίτζλμονς, Μακ γκάλνες, Άντριους, Χάου.
Ελλάδα: Παναγιωτοπούλου, Τσουκαλά, Ξανθή, Γεωργιάδου (46’ Παπαθεοδώρου), , Παχάκη (90’ Ευθυμίου), Μαρκούτσα, Βοριά, Βοίλα (78’ Ράκου) Πρίφτη, Ακριβάκη, Βασιλακάκου.

* * *
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής που έγινε στο γήπεδο της Κρανούλας, η Ελβετία επικράτησε με το ευρύ 5-0 του Καζακστάν.
Σήμερα στις 3 μ.μ. στο γήπεδο της Κρανούλας θα γίνει το άλλο παιχνίδι του Ομίλου της Εθνικής ανάμεσα στην Ελβετία και την Βόρεια Ιρλανδία.
Τέλος την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η τελευταία αγωνιστική του τουρνουά με την Εθνική Ελλάδας να είναι τυπικά γηπεδούχος στο γήπεδο της Κρανούλας απέναντι στην Ελβετία, ενώ επίσης στις 12 στο Εθνικό μας Στάδιο θα διεξαχθεί το παιχνίδι Καζακστάν-Βόρεια Ιρλανδία.