ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΣ!

on .

ATHANASIADHS

Η φιλική «τεσσάρα» επί του Καραϊσκάκη και ο ερχομός του Κλάους Αθανασιάδη, ανέβασαν την πεσμένη ψυχολογία του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ξεκινάει σήμερα την προετοιμασία του ενόψει της Σαββατιάτικης αναμέτρησης με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη. Χθες οι παίκτες του ΠΑΣ είχαν ρεπό, όχι όμως και ο νεοαποκτηθείς Στ. Αθανασιάδης ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του γυμναστή του ΠΑΣ Β. Αλεξίου.
Μ ετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε ισάριθμες ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά και την πώληση του βασικού του σέντερ φορ Πέδρο Κόντε, το τελείωμα της εβδομάδας που μας πέρασε άφησε μια νότα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα.
Λίγο η νίκη αλλά πολύ περισσότερο η καλή και μεστή εμφάνιση της ομάδας την Παρασκευή το απόγευμα με αντίπαλο τον Καραϊσκάκη Άρτας και λίγο η ανακοίνωση της μεταγραφής του Στέφανου Αθανασιάδη κάπως εξισορρόπησε την «μαυρίλα» και την απαισιοδοξία των τελευταίων δυο εβδομάδων.

Εύκολη νίκη – καλή εμφάνιση
Μόνο αψήφιστα δεν πήραν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ την φιλική αναμέτρηση της Παρασκευής και σε σύγκριση με όλα τα φιλικά προετοιμασίας οι Ηπειρώτες έκαναν την καλύτερη τους εμφάνιση. Ο αγώνας έγινε στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» και ήταν η πρώτη φορά φέτος που οι παίκτες της ομάδας είχαν την δυνατότητα να αγωνιστούν στη φυσική έδρα της ομάδας, ενώ για τα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα ήταν η πρώτη φορά που πατούσαν το χόρτο των «Ζωσιμάδων».
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πετράκης δοκίμασε τριάδα στην άμυνα με τους Σιόντη, Τζημόπουλο και Μιχαήλ, κάτι που ενδεχομένως να δούμε και στο επίσημο ματς με τον Απόλλωνα το Σάββατο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, θέλοντας να ενισχύσει την ομάδα αμυντικά καθώς στα ματς με ΑΕΚ και Ολυμπιακό φάνηκε πολύ ευάλωτη σε αυτό το κομμάτι.
Για την ιστορία οι Γιαννιώτες μπήκαν πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ καθώς μόλις στο 3’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιδάλ, ο Μιχαήλ πήρε την κεφαλιά και ο Τζημόπουλος με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, ενώ ο Γιάκος είχε δοκάρι στο 40’ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το 2-0 για τους Γιαννιώτες ήρθε στο 51’ με πλασέ του Γιάκου κάνοντας το 2-0. Στο 63’ ο Λουκίνας πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, σκοράροντας μάλιστα εναντίον της πρώην του ομάδας, όταν δέχτηκε την ασίστ του Ξύδα αυτή τη φορά από αριστερά και έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 68’ ο Ξύδας που μετατράπηκε σε σκόρερ από ασίστερ. Ο νεαρός Χιώτης επιθετικός ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά από περίτεχνη ενέργεια του Βιδάλ και στρώσιμο του Λουκίνα με πλασέ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας των Ιωαννίνων.

Το καλύτερο για το τέλος
Μια εβδομάδα πριν την λήξη διορίας μεταγραφών ελευθέρων παικτών, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόκτηση του Στέφανου Αθανασιάδη και για τα επόμενο δυο χρόνια ο βορειοελλαδίτης «στράικερ» θα φορά την φανέλα με το νούμερο εννιά του ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναμφίβολα, από πλευράς ονόματος, πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές που έχει κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γ. Χριστοβασίλης, αν και η αγωνιστική αξία του καθενός κρίνεται μέσα στο γήπεδο. Έρχεται σε μια καλή «ποδοσφαιρικά» ηλικία καθώς δεν έχει κλείσει ακόμα τα 30 του χρόνια αν και η τελευταία διετία δεν ήταν η καλύτερή του. Ο Αθανασιάδης έχει 208 συμμετοχές στη Super League και 71 γκολ, 6 συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League με 2 γκολ, 41 συμμετοχές στο Europa League με 14 γκολ, 37 στο κύπελλο Ελλάδος με 16 γκολ και 12 συμμετοχές στην ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας χωρίς να έχει σκοράρει. Ο Κλάους πάντως, κάθε άλλο παρά «ξένος» θα νιώθει στην ομάδα καθώς ήδη στο παρελθόν έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον Μιχαήλ (Πανσερραϊκός) και τον Μυστακίδη (ΠΑΟΚ), ενώ διατηρεί και πολύ καλές σχέσεις και με τον Μάρκο Βελλίδη.
Η οικογένεια Χριστοβασίλη για να ντύσει τον Αθανασιάδη στα «κυανόλευκα» έκανε την οικονομική υπέρβαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το συμβόλαιό του κυμαίνεται πέριξ των 150.000 ευρώ, ακριβότερο και από τον προκάτοχο της φανέλας με τον νούμερο εννιά Πέδρο Κόντε.

Ξεκίνησε ήδη ατομικό!
Πάντως ο Αθανασιάδης φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να δικαιώσει όλους όσους του εμπιστεύτηκαν μια θέση στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα αρχίζοντας ήδη από χθες τις ατομικές προπονήσεις υπό την επίβλεψη του γυμναστή του ΠΑΣ Βασίλη Αλεξίου. Ο Αθανασιάδης προπονούταν ατομικά το καλοκαίρι και σίγουρα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο μέχρι να μπει σε πλήρη ρυθμό, ενώ θα υποβληθεί και στα σχετικά εργομετρικά, ώστε να διαπιστωθεί σε πόσο καλή φυσική κατάσταση είναι. Πάντως δεν θα αργήσει να μπει στις προπονήσεις με τους υπόλοιπους και να υπολογίζεται έστω και για μερικά λεπτά στα προσεχή ματς.

Σάββατο με Άρη και ΠΑΟ
Στο μεταξύ η Super League ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 4ης, 5ης και 6ης αγωνιστικής, με τον ΠΑΣ να αγωνίζεται δύο φορές Σάββατο και μία Κυριακή.
Συγκεκριμένα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 20:30 τον Άρη, σε ένα ματς στο «Ζωσιμάδες» αν έχει παραδοθεί μέχρι τότε από τον ανάδοχο εργολάβο.
Για την 5η αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, ενώ την 6η και πάλι στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αυτή τη φορά στο Περιστέρι. Το ματς με τον Ατρόμητο ορίστηκε για την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 19:00.

Στην τελική ευθεία οι εργασίες
Στο μεταξύ προς την τελική τους ευθεία οδεύουν οι εργασίες για την αλλαγή ταρτάν στο Εθνικό μας Στάδιο, γεγονός που θα επιτρέψει την διεξαγωγή του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρη στις 22 Σεπτεμβρίου. Με σύμμαχο βεβαίως και τον καιρό, μιας και αυτή την εβδομάδα δεν προβλέπονται βροχές και θεωρητικά οι εργασίες μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της πρώτης στρώσης του ελαστικού τάπητα και μένει η τοποθέτηση του μπλε συνθετικού τάπητα και η διαγράμμισή του. Υπενθυμίζεται ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει ζητήσει και ήδη πάρει παράταση ενός μηνός η οποία ολοκληρώνεται στις 3 Οκτωβρίου, αλλά απ’ ότι είδαμε και κατά την διάρκεια του φιλικού με τον Καραϊσκάκη» το πέρας των εργασιών μπορεί να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα.

Δεν έπαιξαν Λίλα-Τσικάρσκι
Οι δυο διεθνείς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα αν και κλήθηκαν από τα εθνικά τους συγκροτήματα δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο. Η Εθνική Αλβανίας υποδέχθηκε στο Ελμπασάν το Ισραήλ, κερδίζοντάς το με 1-0 για την 1η αγωνιστική του Nations League, με τον Άντι Λίλα να μην παίρνει χρόνο συμμετοχής από τον Κριστιάν Πανούτσι, ενώ σήμερα οι γείτονές μας ταξιδεύουν στην Σκωτία.
Ο έτερος διεθνής του ΠΑΣ Γιάννινα Μίτε Τσικάρσκι, έμεινε και αυτός στον πάγκο στο νικηφόρο αγώνα των Σκοπίων απέναντι στο Γιβραλτάρ όπως και στο χθεσινοβραδινό ματς με αντίπαλο την Αρμενία.

Ανανέωσε μέχρι το 2020 ο Βιδάλ
Στην επέκταση του συμβολαίου του Ιγκόρ Βιδάλ προχώρησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Βραζιλιάνος θα είναι κάτοικος Ιωαννίνων μέχρι το καλοκαίρι του 2020.
Ο Βραζιλιάνος μέσος έχει αναβαθμιστεί τη φετινή χρονιά και ο Γιάννης Πετράκης πιστεύει στις δυνατότητές του για αυτό τον λόγο και εισηγήθηκε θετικά την ανανέωση του συμβολαίου του.
Ο Βιδάλ έγινε o 8ος ποδοσφαιριστής που ανανέωσε την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο μετά τους Σκόνδρα, Τζημόπουλο, Αποστολόπουλο, Μπουκουβάλα, Περιστερίδη, Μιχαήλ και Νικολιά.
* * *
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ
• Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο Πετράκης εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την διάθεση και την εικόνα των παικτών του, ιδιαίτερα εκείνων που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στις δυο πρώτες αγωνιστικές, ενώ δεν έκρυψε και την χαρά του για τον ερχομό του Αθανασιάδη στην ομάδα του.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Το πιο σημαντικό ήταν να αποκτήσουμε το ρυθμό που μας λείπει γιατί υπάρχει και η διακοπή του πρωταθλήματος, ήταν να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του πρωταθλήματος και να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Παίξαμε με μια ομάδα Β’ Εθνικής με φιλοδοξία, είμαι ευχαριστημένος από τη προσπάθεια των παικτών. Νομίζω ήταν ένα σημαντικό φιλικό για μας για να δούμε αυτά που είπα».
Για την αλλαγή του συστήματος στο φιλικό: «Παίξαμε με αυτόν τον σχηματισμό σήμερα, την επόμενη εβδομάδα μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι άλλο, εξαρτάται και από τον αντίπαλο και το σχηματισμό που παίζει και μέσα από αυτό προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα».
Για την απόκτηση του Αθανασιάδη: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό, είναι πολύ σημαντική μεταγραφή. Έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και έχουμε πολύ μεγάλο σεβασμό. Μετά την κουβέντα που κάναμε έδειξε ότι έχει την όρεξη να φτάσει στο επίπεδο που του αρμόζει, νομίζω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει τις προϋποθέσεις, το περιβάλλον και τις καλές συνθήκες να τον βοηθήσει σε αυτό. Εύχομαι μέσα από τη διαδικασία αυτή να υπάρχει όφελος για τον ίδιο και την ομάδα».
Για το αν ήταν η τελευταία μεταγραφή: «Νομίζω ότι ήδη είμαστε πολλοί, δε θα χρειαστούμε αυτή τη στιγμή κάτι άλλο. Θα το αφήσουμε το πράγμα να πάει και βλέπουμε στη πορεία αν χρειαστούμε κάτι άλλο τον Δεκέμβριο».