ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ - Α ΦΑΣΗ

on .

ANARGYROI KLHMATIA

Ανάργυροι - Κληματιά 1-2

• Η Κληματιά ήταν η ομάδα που πήρε την πρόκριση στη δεύτερη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών επικρατώντας 1-2 των Αναργύρων.
Η αφόρητη ζέστη και η κόπωση από την προετοιμασία ήταν ανασταλτικός παράγοντας στο να αποδώσουν οι δύο ομάδες καλό ποδόσφαιρο.
Ωστόσο εκτός από τα τρία γκολ υπήρχαν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον Αλέξη Κώστα της Κληματιάς να χάνει τα άχαστα ευτυχώς όμως δεν στοίχησαν στην ομάδα του.
Στο πρώτο μέρος η Κληματιά άνοιξε το σκορ στο 18’ με τον Βλαχόπουλο για να ισοφαρίσουν οι Ανάργυροι σε 1-1 στο 45’ με κεφαλιά του Φώτη.
Στο δεύτερο μέρος η Κληματιά ήταν πιο επικίνδυνη και στο 58’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Κώστα ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κορδιά αλλά πλάσαρε άουτ.
Οι Ανάργυροι στο 59’ είχαν ένα δυνατό σουτ του Σίνδρου με τον τερματοφύλακα να αποκρούει τη μπάλα.
Στο 61’ ο Βλάχος έκανε τη σέντρα αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Κώστα που ήταν έτοιμος να την βάλει στα δίχτυα απέκρουσαν οι αμυντικοί.
Νέα ευκαιρία για την Κληματιά στο 72’ με τον Κώστα να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κορδιά όμως έκανε ένα αδύναμο πλασέ και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.
Το 1-2 έγινε στο 78’ με καταπληκτικό σουτ του Γκουγιάννου έξω από τη μεγάλη περιοχή που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κορδιά.
Οι Ανάργυροι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και στο 82’ ο Φώτης εκτέλεσε φάουλ όμως ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 87’ ο Σίνδρος εκτέλεσε φάουλ, ο Τούσης έκανε την κεφαλιά και σωτήρια ο Μπαλατσός απέκρουσε τη μπάλα.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Θανασιάς-Σιόντης).
Ανάργυροι: Κορδιάς, Καπελλάκης, Καλές, Τούσης, Πότσης, Μπότσης, Κόκκινος, Σίνδρος, Φώτης Χ., Φώτης Φ., Σιάννας (56’ Χήτας).
Κληματιά: Μπαλατσός, Στεργίου, Κίτσος, Μπαλατσός Α., Τσακανίκας, Δήμας, Γκροπάσι, Βλαχόπουλος, Μαρκούλας (87’ Γκέλης), Γκουγιάννος, Κώστας (80’ Σταυρόπουλος).

Κρύα - Λαψίστα 2-0

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι η Κρύα με δύο τέρματα που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε 2-0 της Λαψίστας και πέρασε στη δεύτερη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.
Τόσο η Κρύα, όσο και η Λαψίστα είχαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και στο να κάνουν δημιουργικό παιχνίδι.
Στο 13’ εκτέλεση φάουλ του Ζιάκα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια τη μπάλα ο Περιστέρης.
Η Κρύα στο 37΄ απείλησε όταν ο Γιώτης έκανε τη σέντρα ο Μάντζαρης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.
Στο 39’ ο Μπότσιος βρέθηκε σε καλή θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.
Η Κρύα ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο μέρος και στο 53’ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Τζώρτζη.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 74’ με τον Λαδιά, ενώ στο 80’ ο Γιώτης με κεφαλιά σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση της Κρύας.
Διαιτησία: Μπαδήμας (Γκέλης-Μπουμπουγιάννης Ξ.)
Κρύα: Περιστέρης, Πανταζής, Γιώτης, Μπαμπούλιας Α., Παργινός, Τζώρτζης, Κατράνας, Σίμος (72’ Λαδιάς), Μάντζαρης (86’ Ντόβας), Λεοντίου (85’ Κοσμάς), Μηλιώτης (45’ Δούβλης Ο.)
Λαψίστα: Κότικας, Νάσιος Χ., Μαμακής Γ., Γαρδίκος, Νάσιος Χ., Καρβούνης, Βλάχος, Μιχάλης, Μπότσιος, Ζιάκας, Τίκος.βούνης, Βλάχος, Μιχάλης, Μπότσιος, Ζιάκας, Τίκος.

PROTOPAPPA ELEOUSA

Πρωτόπαππα - Ελεούσα 1-6

 • Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα πέρασε στην Β' φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΗΠ η Ελεούσα καθώς επικράτησε άνετα στο Νεοχώρι της Πρωτόπαππας με 1-6.

Από τη μια η ομάδα της Πρωτόπαππας νεοφώτιστη στην Β΄ κατηγορία και με καινούριο προπονητή τoν Νίκο Ξενοπανάγο, είχε το μισό… ρόστερ ελλείψεις, από την άλλη ο Πέτρος Κοντοδήμας και η Ελεούσα είδε το παιχνίδι σαν ένα ματς προετοιμασίας. Η ομάδα της Πρωτόπαππάς σίγουρα θα παρουσιαστεί πιο έτοιμη στο πρωτάθλημα καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσουν όλες οι μεταγραφές που είναι στα «σκαριά».
Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι η Θύελλα έβαλε μπρος τις μηχανές από την έναρξη του παιχνιδιού, και μάλιστα πέτυχε χατ-τρικ ένας μέσος, ο Θωμάς Πότσης. Στο 3΄ λοιπόν, ο Γιώτης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βελτσίστας άφησε τη μπάλα και ο Πότσης από κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 0-1. Η Ελεούσα είχε 2-3 καλές ευκαιρίες με τον Δημήτρη Βελτσίστα και έφτασε ξανά στο γκολ στο 30΄ όταν ο Καλές έβγαλε σέντρα στον Πότση και εκείνος απέναντι από τον Βασιλείου πλάσαρε σωστά κάνοντας το 0-2.
Στο 35΄ ο Τζουρνάκας έκανε το σουτ ο Βασιλείου έδιωξε προσωρινά και στην επαναφορά ο Πότσης έκανε το 0-3.
Στην επανάληψη η ομάδα του Πέτρου Κοντοδήμα έριξε τους ρυθμούς ωστόσο πέτυχε ακόμα τρία γκολ. Στο 57΄ ο Βύρων Καλές έκανε τη σέντρα σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Βασιλείου διαμορφώνοντας το 0-4.
Στο 71΄ μετά από σέντρα ο Βελτσίστας από κοντά διαμόρφωσε το 0-5, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Πότσης συνδυάστηκε ωραία με τον Βελτσίστα και εκείνος διαμόρφωσε με πλασέ το 0-6.
Τέλος, το γκολ της τιμής για την Πρωτόπαππα μπήκε στο 77΄ όταν ο Θειόπουλος εκτέλεσε φάουλ ο Γεωλδάσης έδιωξε και ο Πράσσος με κεφαλιά διαμορφωσε το τελικό 1-6. Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά βγήκε ο Τζιμογιάννης εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς να αντικατασταθεί καθώς δεν υπήρχαν αλλαγές στον πάγκο του Αετού.
Διαιτησία: Πάνος (Αλεξίου, Τσάντας)
Αετός Πρωτόπαππας (Νίκος Ξενοπανάγος): Βασιλείου, Παρασκευάς, Πράσσος, Κώτσης, Παπαπαύλος, Αποστολάκης, Σιώπης Χ., Κάππης, Σιώπης Η., Τζιμογιάννης, Θειόπουλος.
Θύελλα Ελεούσας (Πέτρος Κοντοδήμας): Γεωλδάσης, Γιώτης (56΄ Τσίκας), Πότσης Γ., Οικονόμου, Γεωλδάσης Π. (56΄ Σπυρόπουλος), Τζουρνάκας, Πεπόνης (65΄ Αγγέλης), Κωνσταντινιδης, Βελτσίστας, Πότσης Θ., Καλές (65΄ Τζιάλλας).

Χαροκόπι - Κουτσελιό 4-3 πεν. (2-2 κ.α.-παρ.)

Ένα γειτονικό ντέρμπι που έσπαγε καρδιές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αυτό ανάμεσα στον Αετό Χαροκοπίου και τον ΠΑΟ Κουτσελιού, με τους γηπεδούχους να προκρίνονται στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Ένα γειτονικό ντέρμπι που έσπαγε καρδιές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αυτό ανάμεσα στον Αετό Χαροκοπίου και τον ΠΑΟ Κουτσελιού, με τους γηπεδούχους να προκρίνονται στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.Προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Κουτσελιού προηγήθηκε χάρη σε ένα γκολ ποίημα του Άρη Δάσκαλου.  Στη συνέχεια, το Χαροκόπι έχασε πέναλτι με τον Τάτση που έστειλε τη μπάλα άουτ.  Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Αετός ισοφάρισε σε 1-1 με τον Τάτση. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σταμούλης με πλασέ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους.Στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, το Κουτσελιό έμεινε με παίχτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Μάγκου και στη συνέχεια ο Τάτσης  Χ. εκτέλεσε φάουλ απευθείας η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαλαούρα για το 2-2. Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, το Κουτσελιό κέρδισε πέναλτι με τον Αναγνωστόπουλο. Το εκτέλεσε ο Γιάννης Δάσκαλος στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση, οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρία με τον Νούση.Στη παράταση δεν άλλαξε κάτι και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη ρώσικη ρουλέτα με την ομάδα του Χαροκοπίου να είναι πιο ψύχραιμη και να κερδίζει με 4-3 και μαζί πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.Διαιτησία: Νέος (Γιώτης - Πάνος Σ.)Χαροκόπι: Νούτσος, Κούτλας, Κώστας (Τάτσης Β.), Κωνσταντής, Αντωνίου Θ, Κωστάκης Δ, Αντωνίου Β (Κωστάκης Σ.), Τάτσης  (Χαμπίπης), Πεστάνης, Τσιλίκης, Νούσης.Κουτσελιό: Μπαλαούρας, Σιώζιος (70’ Μητρογιάννης), Δάσκαλος Α, Κακαράντζας Α, Κακαράντζας Μ, Δάσκαλος Ι, Σταμούλης (60’ Καμπότας), Αλεξίου (88’ Γκεσούλης), Ντούτσης (55’ Ντούτσης), Μάγκος, Αναγνωστόπουλος.

ZOODOXOS AGIA MARINA

Ζωοδόχος - Αγία Μαρίνα 5-4 πέναλτι (3-3 κ.α.-παρ.)

• Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στο γήπεδο της Ζωοδόχου όπου η τοπική ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 1-3 από την Αγία Μαρίνα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι με 5-4.
Η Αγία Μαρίνα στο πρώτο ημίχρονο έδειξε πολύ καλά στοιχεία, έχοντας την υπεροχή και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 0-2.
Μόλις στο 1’ ο Ζώτος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντότη.
Η Αγία Μαρίνα έφτασε κοντά στο γκολ στο 9΄με τον Παπαρούνα να κάνει το πλασέ όμως πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή έδιωξε ο Αναστασιάδης.
Στο 15’ σέντρα του Ιωαννίδη δεν μπόρεσε ο Τσίκας προ κενής εστίας να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19’ με τον Χωραβάτη να κάνει τη σέντρα και ο Παππάς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάτζιου.
Το 0-2 έγινε στο 21’ με τον Πασχάλη να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε στα πόδια του Τσιότσικα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάτζιου.
Η Ζωοδόχος μείωσε 1-2 στο 38’ με εκτέλεση φάουλ του Ραγιά.
Στο 44’ ο Γιαννέτας με πλασέ έκανε το 1-3.
Στο δεύτερο μέρος η Ζωοδόχος κατάφερε με πολύ καλή απόδοση να μειώσει αρχικά το σκορ σε 2-3 στο 53’ με καταπληκτικό σουτ του Τσίου.
Η Αγία Μαρίνα έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-4 όταν στο 55’ ο Παπαρούνας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Βλάχο το εκτέλεσε ο Παππάς αλλά ο Μπάτζιος απέκρουσε τη μπάλα.
Στο 64’ ο Κολιός ισοφάρισε σε 3-3.
Οι δύο ομάδες πήγαν στην διαδικασία των πέναλτι μιας και στην παράταση δεν είχαμε κάτι αξιόλογο.
Τα πέναλτι: Πασχάλης 0-1, Μαργιόλας 1-1, Λικάι απέκρουσε ο Μπάτζιος, Κολιός 2-1, Χωραβάτης 2-2, Αναστασιάδης μπλόκαρε ο Ζώτος, Παππάς 2-3, Παπαδάμος 3-3, Παπαρούνας 3-4, Βλάχος 4-4, Χωραβάτης άουτ, Ανδρέου 4-5.
Διαιτησία: Τασιούλας (Πάνος Σ.-Σπυρογιώτης).
Ζωοδόχος: Μπάτζιος, Ρούσης, Τσίος (67’ Ανδρέου), Βλάχος, Τσιότσικας, Κυπριανός (46’ Παπαδάμος), Ντόντης, Ραγιάς (75’ Γιόγιακας), Σιώτας (58’ Κολιός), Μαργιόλας, Αναστασιάδης.
Αγία Μαρίνα: Ζώτος, Ιωαννίδης, Χωραβάτης Π., Παππάς, Κολόσης (89’ Παπανικολάου), Πασχάλης, Τσίκας (115’ Πατακιούτας), Χωραβάτης Β., Οικονόμου(81’ Γεωργούλης), Παπαρούνας, Γιαννέτας (69’Λικάι).