«Επιχείρηση» ανασύνταξης ηθικού ενόψει Ολυμπιακού

on .

KONTE PEDRO

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Δευτέρας και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Γιάννης Πετράκης προσπαθεί να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του μετά την άσχημη πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με πολλούς εκτός έδρας αγώνες.
Εκτός προπονήσεων εξακολουθεί να βρίσκεται ο Γιώργος Παμλίδης, ο οποίος δεν υπολογίζεται ούτε για το παιχνίδι με τους "ερυθρόλευκους", ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά.

Στην Μπανίγιας ο Κόντε
Παρελθόν και επίσημα αποτελεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Πέδρο Κόντε καθώς υπέγραψε στην Μπανίγιας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και έλαβε τέλος το μεταγραφικό σίριαλ του φετινού καλοκαιριού.
Ο Κόντε υπέγραψε κλειστό συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και με τις απολαβές του να φτάνουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα γεμίσει τα ταμεία του με τη ρήτρα αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή που ήταν κοντά 900.000 ευρώ.
Ο 30χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα το καλοκαίρι του 2016 και συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας της Ηπείρου. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους επιθετικούς, αν όχι ο καλύτερος, που είχε ο ΠΑΣ τα τελευταία 20 χρόνια. 14 γκολ πέρυσι στο πρωτάθλημα, 6 στο κύπελλο και συνολικά 33 γκολ για τον Ισπανό στις δύο χρονιές που έμεινε στα Γιάννινα.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
Ο ίδιος ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έστειλε το δικό του αποχαιρετιστήριο και συγκινητικό μήνημα στον προς την ομάδα και τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα ευχαριστώντας τους για όλα όσα έζησε στον ΠΑΣ λέγοντας ότι θα τους κρατάει για πάντα στην καρδιά του.
Αναλυτικά ο Ισπανός ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω, ότι από τώρα και στο εξής θα είμαι νέος παίκτης της Μπανίγιας. Περιμένω τη νέα μου πρόκληση και θα κάνω ό, τι είναι δυνατό για να προσφέρω στη νέα μου ομάδα.
Με την ευκαιρία θέλω να πω αντίο σε μια ομάδα και μια πόλη που με έκαναν πολύ ευτυχισμένο κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών, τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ευχαριστώ τη διοίκηση για τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε. Ευχαριστώ το προπονητικό επιτελείο, τόσο τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, επιτρέποντάς μου να αναδειχτώ αγώνα με τον αγώνα όσο και ολόκληρο το προπονητικό τιμ που με βοήθησαν να εξελίσσομαι συνεχώς. Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα που με αγκάλιασαν από το πρώτο λεπτό κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών. Ευχαριστώ επίσης όλους εκείνους χάρη στους οποίους έγινε εφικτό να είμαστε μία ομάδα, ήταν εκείνοι που μέρα με τη μέρα ήταν εκεί σε καλές και όχι τόσο καλές στιγμές, αλλά που πάντα κατάφερναν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις με χαμόγελο, ήταν εκείνοι οι 22 φίλοι που με έκαναν να μεγαλώσω ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. Θέλω να πω αντίο σε μια πόλη, σε μια ομάδα και μερικούς οπαδούς ένα ΜΕΓΑΛΟ «ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» και δεν θα τους πω αντίο για πάντα, αλλά θα σας ξαναδώ σύντομα. Απλά θέλω να ξέρετε ότι θα σας κρατάω στην καρδιά μου».

Φιλικό με ΠΑΕ Καραϊσκάκης
Το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας προσπαθούν να καλύψουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ. Για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκε ένα φιλικό με τον Καραϊσκάκη Άρτας την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Αβέβαιος παραμένει ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα, αν και η ΠΑΕ επιθυμεί να γίνει το φιλικό στο "Ζωσιμάδες", αν και εφόσον αυτό είναι έτοιμο για να δοθεί προς χρήση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει τα εξής: Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει τη διοργάνωση φιλικού αγώνα με την Π.Α.Ε. Καραϊσκάκης Άρτας, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18:00.
Ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα θα ανακοινωθεί εκείνες τις ημέρες μιας και υπάρχει η επιθυμία της ομάδας να καταφέρει να παίξει στο Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες”.