Σε αναμετρήσεις των 45’ ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει αύριο  στο ΠΕΑΚΙ Τρίκαλα και Παναχαϊκή

on .

PAS SHMA

• Διαφορετικά περίμενε ο Γιάννης Πετράκης τα δύο φιλικά με Παναχαϊκή και Τρίκαλα και διαφορετικά του βγαίνουν: Αφενός «συμπτύσσονται» σε ένα απόγευμα και αφετέρου δεν θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει αρκετούς ποδοσφαιριστές, καθώς τα προβλήματα τραυματισμών κοντεύουν να αποδεκατίσουν τη γιαννιώτικη ομάδα, πριν καλά- καλά αρχίσει το πρωτάθλημα.
Εκ των πραγμάτων στις αυριανές αναμετρήσεις με Τρίκαλα και Παναχαϊκή, ο Γιάννης Πετράκης θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές, με τα νέα αποκτήματα να τραβούν την προσοχή των φιλάθλων.
Χθες η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων που θα διεξαχθούν στο ΠΕΑΚΙ, όπως προέκυψε μετά από κλήρωση που απαίτησαν οι δύο φιλοξενούμενες ομάδες. Αυτό έχει ως εξής:
17:45 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ
18:45 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
19:45 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑ­ΧΑΪ­ΚΗ

Θλάση στον προσαγωγό ο Βιδάλ
Όπως και χθες έγραψε ο «Π.Λ.» το φιλικό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο «στοίχισε» ακριβά από πλευράς τραυματισμών στον ΠΑΣ, καθώς τέθηκαν εκτός προπονήσεων ο Κώστας Περιστερίδης και ο Ιγκορ Βιδάλ. Ο πρώτος θα μείνει αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης κι αυτό οδηγεί σε σκέψεις την ΠΑΕ για την απόκτηση ενός έμπειρου τερματοφύλακα.
Ο Βιδάλ υπέστη θλάση στον προσαγωγό και θα μείνει εκτός προπονήδεων για δύο περίπου εβδομάδες, γεγονός που από τώρα καθιστά αβέβαιη τη συμμετοχή του στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Επαγγελματίας ο Παπαϊωάννου
Χθες πάντως ο ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοίνωσε την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον νεαρό τερματοφύλακα Γιώργο Παπαϊωάννου, που είναι γεννημένος στις 30 Ιουνίου 1998 και έχει ύψος 1,90 μ. Ο Παπαϊωάννου θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 30 και γινεται ο τέταρτος επαγγελματίας τερματοφύλακας του ΠΑΣ.

Αλλαγές στα φιλικά
Οι πολλοί τραυματισμοί ανάγκασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα να αναπροσαρμόσει το πλάνο των φιλικών του παιχνιδιών και έτσι η φιλική αναμέτρηση με τον ΝΠΣ Βόλος ακυρώθηκε.
Μπορεί ο προγραμματισμός στην αρχή της σεζόν να ήταν για εννιά φιλικά παιχνίδια με απώτερο στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της ομάδας ενόψει του πρωταθλήματος, ωστόσο φαίνεται ότι ο αριθμός θα συρρικνωθεί ουσιαστικά στα 7 ματς. Κι αυτό γιατί τα δύο με Τρίκαλα και Παναχαϊκή ενώθηκαν σε δύο 45λεπτα, ενώ το παιχνίδι με το Ν.Π.Σ. Βόλου που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Παρασκευή ματαιώθηκε.
Πρόβλημα, όμως φαίνεται να προκύπτει και για τη φιλική αναμέτρηση με τον Άρη που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 18 Αυγούστου. Η Διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης εξέφρασε την επιθυμία το παιχνίδι να διεξαχθεί είτε σε άλλο γήπεδο της συμπρωτεύουσας, ή ακόμη και στα Γιάννενα, ούτως ώστε να προστατευτεί ο χλοοτάπητας στο γήπεδο "Kλεάνθης Βικελίδης" προκειμένου να είναι έτοιμος στον πρώτο εντός έδρας αγώνα των κίτρινων με την επιστροφή τους στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από τέσσερα χρόνια.