Προβλημάτισε και ηττήθηκε ξανά (2-1) από τον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PANAITOLIKOS PAS 8 8 2018

• Δεύτερη φιλική αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και δεύτερη ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Χθες στο Αγρίνιο πραγματοποίησε μια ακόμη μέτρια εμφάνιση, με πολλά κενά στην άμυνά του και έχασε απόλυτα δίκαια με σκορ 2-1. Και τα δύο γκολ οι γηπεδούχοι, που έδειξαν να είναι πιο έτοιμοι, τα πέτυχαν στο β΄ ημίχρονο, αν και είχαν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και στο α΄ ημίχρονο.
Ελαφρυντικό για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αποτελεί ασφαλώς η απουσία πολλών ποδοσφαιριστών λόγω τραυματισμών, καθώς ούτε λίγο- ούτε πολύ στα Γιάννενα είχαν μείνει έντεκα ποδοσφαιριστές και χρειάστηκε για άλλη μια φορά ειδικά στην άμυνα να καταφύγει σε λύσεις ανάγκης, χρησιμοποιώντας στο αρχικό σχήμα ως δεξιό οπισθοφύλακα τον Σκόνδρα. Εμφανές ήταν ωστόσο και το πρόβλημα δημιουργίας φάσεων, που έγινε ιδιαίτερα αισθητό και από την απουσία του Κόντε.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι με τις εξής συνθέσεις: Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Έρικσον, Λιάβας, Μανά, Ντίας, Ουϊλιαν, Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Χαντάκιας
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Σκόνδρας Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Τσικάρσκι, Τσικάρσκι, Σιόντης, Βιδάλ (39 Κούζικ) Νικολιάς. Γιάκος, Λουκίνας, Κριζμάν.
Ως προς τη διάταξη ο Γιάννης Πετράκης για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε το σχήμα 4-4-2 και ο Τραϊνός Δέλλας το 4-1-4-1.
Ο Παναιτωλικός μετά την πάροδο του α΄ δεκαλέπτου πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. απείλησε αρκετές φορές την εστία του Βελλίδη, με πλέον χαρακτηριστική κεφαλιά του Ουίλιαν στο 9΄ που έφυγε μόλις άουτ.
Στο 37΄ τραυματίστηκε ο Βιδάλ και τη θέση του πήρε ο Ουκρανός Κούζικ.

Β’ Ημίχρονο με γκολ
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τον Παναιτωλικό: Ο Ουίλιαν με σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 65΄ ο Δέλλας πραγματοποίησε επτά αλλαγές, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους γηπεδούχους τέσσερα λεπτά αργότερα να πετύχει το 2-0 με κοντινό σουτ του νεοεισελθόντα Βακράκο, που πέρασε τη μπάλα στην κλειστή γωνία του Περιστερίδη που από το 61΄ είχε πάρει τη θέση του Βελλίδη. Στο ίδιο λεπτό ο Ξύδας είχε αντικαταστήσει τον Λουκίνα. Στο 72΄ ο Ντόλαβατς πήρε τη θέση του Κρίζμαν και στο 78΄ ο Λιάσος του Γιάκου. Ο ΠΑΣ στο τελευταίο 20λεπτο έδειξε σημεία βελτίωσης κυρίως χάρη στην κινητικότητα του Κούζικ και στο 81΄ κατάφερε να μειώσει με κεφαλιά του νεαρού Λιάσου, μετά από κόρνερ του Ουκρανού.
Στις καθυστερήσεις στη θέση του Νικολιά, πέρασε ο νεαρός Πήλιος.
Συμπερασματικά: Ο ΠΑΣ χρειάζεται ακόμη δουλειά, ωστόσο για να αξιολογηθεί σωστά το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα, θα πρέπει να τεθούν στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη όλοι οι παίκτες που χθες για διάφορους λόγους (κυρίως από τραυματισμούς) απουσίαζαν. Θυμίζουμε ότι στα Γιάννενα είχαν μείνει οι: Κόντε, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Κακούμπα, Κάστρο, Παμλίδης, Λέο, Βενετικίδης, Παπαϊωάννου και Μπετρά (που δεν υπολογίζεται και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν για τον ΠΑΣ).

Δηλώσεις Πετράκη
Μετά το παιχνίδι ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης, ανάμεσα στα άλλα, είπε πώς: «Είχαμε μια προβληματική εικόνα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο α΄ ημίχρονο. Κάναμε και κάποια λάθη στην αμυντική λειτουργία. Όταν λειτουργείς καλά αμυντικά σου δίνεται ευκαιρία για επίθεση, κάτι που εμείς δεν είχαμε στο α΄ μέρος. Γενικά τα φιλικά παιχνίδια είναι για δοκιμές, για να βλέπουμε τα λάθη μας, να τα διορθώνουμε και να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει». Τέλος όσον αφορά στη διάταξη του 4-4-2 που επέλεξε και στο χθεσινό παιχνίδι ο Γιάννης Πετράκης είπε ότι κάθε επιλογή εξαρτάται από τις συγκυρίες και από ποιους ποδοσφαιριστές έχει στη διάθεσή του.