Δεύτερο τεστ σήμερα (5.15 μ.μ.) του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία

on .

KASTIGIO

Πολύ κοντά στην απόκτηση επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Κόντε στην γραμμή κρούσης, αν ο Ισπανός πουληθεί, βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Η μία από τις δύο μεταγραφές που ανέφερε ο Γιάννης Πετράκης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του φιλικόύ με τη Λάρισα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο 27χρονος επιθετικός από την Ονδούρα, Ρουμπίγιο Καστίγιο.
Ο Ρουμπίγιο Καστίγιο αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα για τις τελικές διαπραγματεύσεις και την υπογραφή του συμβολαίου του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, αν όλα πάνε καλά, ο παίκτης θα ενσωματωθεί κατευθείαν με την αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι.
Η διαφαινόμενη μεταγραφή του Ρουμπίγιο δείχνει ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται κοντά στην πώληση του Πέδρο Κόντε. Ο Ισπανός επιθετικός είχε συναντηθεί προ ημερών στην Αθήνα με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, επέστρεψε στα Ιωάννινα και ήταν κανονικά στην αποστολή της ομάδας στο Καρπενήσι, όμως φαίνεται ότι οι εξελίξεις στο θέμα της μεταγραφής του θα είναι άμεσες.
Το όνομα του Ρουμπίγιο Καστίγιο είχε ακουστεί και προ ημερών για τον ΠΑΣ, ωστόσο η καθυστέρηση της μεταγραφή του Κόντε είχε φέρει πίσω το deal. Πλέον, φαίνεται πως τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους και ο Κόντε έφερε στον ΠΑΣ την πολυπόθητη πρόταση.
Ο ίδιος ο παίκτης μάλιστα μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του και εμφανίστηκε σίγουρος για τη συμφωνία του με τον ΠΑΣ και το ευρωπαϊκό όνειρο που ξεκινάει για αυτόν.
Ο Καστίγιο είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην πατρίδα του την Ονδούρα με αρκετές εκδηλώσεις λατρείας από τους φίλους της ομάδας του της Μοτάγκουα. Μάλιστα είναι ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Ονδούρας με 23 γκολ σε 40 συμμετοχές με την Μοτάγκουα, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.
Ο Καστίγιο είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ονδούρας και έχει πετύχει 4 τέρματα σε 10 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Συνολικά πρόκειται για γκολτζή επιθετικό που έχει πετύχει 108 γκολ σε 247 παιχνίδι που έχει αγωνιστεί.
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επικείμενη συμφωνία του Ρουμπίγιο Καστίγιο με τον ΠΑΣ είναι για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Δεύτερο τεστ με τη Λαμία
Το δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει την ομάδα της Λαμίας στο βοηθητικό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
Η ομάδα του Γιάννη Πετράκης ξεκίνησε νικηφόρα τα φιλικά τεστ, επικρατώντας 1-0 της Λάρισας την Τρίτη, με τον Ρεθυμνιώτη τεχνικό να δοκιμάζει δύο διαφορετικές ενδεκάδες και με τον ΠΑΣ να παίζει σε 4-4-2.
Το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας συνεχίζεται για τον ΠΑΣ στο Καρπενήσι, με τους παίκτες να έχουν την ευκαιρία ανάμεσα στην πρωινή και την απογευματινή προπόνηση να κάνουν βόλτες στην πόλη της Ευρυτανίας.
Για το σημερινό φιλικό δεν υπολογίζονται οι Λέο και Παμλίδης, οι οποίοι συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα, ενώ χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρουν και πάλι σχεδόν όλοι οι παίκτες που βρίσκονται στο Καρπενήσι.
Η Λαμία διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, το AVARIS, όμως παρότι βρίσκεται στο Καρπενήσι από τις 9 Ιουλίου, το σημερινό θα είναι το πρώτο της φιλικό τεστ.
Προπονητής του ΠΑΣ Λαμίας είναι και φέτος ο Μπάμπης Τεννές, ο οποίος "κατασκόπευσε" τον ΠΑΣ στο φιλικό με την ΑΕΛ. Ο Έλληνας τεχνικός έκανε δηλώσεις ότι περιμένει ακόμα 1-2 μεταγραφές, ενώ ο Ακόστα οδεύει προς τη Λάρισα.
Πάντως σήμερα ο Τεννές θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, όπως οι Μπερτόλιο, Δημούτσος, Πλιάτσικας, Επστάιν, ο Σέρβος τερματοφύλακας Σαράνοφ, αλλά και τον πρώην παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα Βάντερσον Σκαρντοβέλι.