Πάνω από 2.300 Έλληνες και ξένοι αθλητές στο Zagori Mountain Running

on .

ZAGORI RUNNING

• Πάνω από 2.300 σημαντικοί Έλληνες και ξένοι αθλητές, θα δώσουν το «παρών» στην 8η συνεχόμενη διοργάνωση του μεγαλύτερου ορεινού αγώνα τρεξίματος στην Ελλάδα, το Zagori Mountain Running.
Στις 20 με 22 Ιουλίου ο μοναδικός τόπος του Ζαγορίου θα υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους αθλητές, έτοιμος να τους χαρίσει μια αξέχαστη αθλητική εμπειρία μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες της διοργάνωσης. Ανάμεσα στις καθιερωμένες διαδρομές των μοναδικών αγώνων του Zagori Mountain Running, TeRa 80 km, Marathon+ 44 km, HalfMarathon 21 km και EntryRace 10 km, ξεχωρίζει και ο παιδικός αγώνας ΖΑΓΟΡΑΚΙ, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια με έπαθλο τα χαμόγελα και την χαρούμενη διάθεση!

Δράσεις για κοινωνικό σκοπό!
Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, φέτος όσοι θα λάβουν μέρος στους αγώνες της διοργάνωσης, αλλά και οι επισκέπτες, θα μπορούν να αποκτήσουν ένα συλλεκτικό βραχιολάκι με οικολογικό μήνυμα (Respect the Mountains), το οποίο διατίθεται στο κατάστημα της Fifth Element στα Ιωάννινα αλλά και στο περίπτερο που θα λειτουργήσει στον χώρο της EXPO στο Τσεπέλοβο, συμβάλλοντας έτσι σε έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό! Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις, θα διατεθούν από την "My Adventure", στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» Ιωαννίνων. Επίσης, μέρος των εσόδων από την πώληση του ανανεωμένου συλλεκτικού Buff της διοργάνωσης θα δοθεί για την προστασία του Αγριόγιδου της Πίνδου που απειλείται με εξαφάνιση!

Στηρίζει το «Όραμα Ελπίδας»
Η Οργανωτική Επιτροπή του "8ου Zagori Mountain Running" συμμετέχει και στην μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» να μεταδοθεί μέσα από αγώνες δρόμου και ορεινού τρεξίματος, το μήνυμα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης για την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων οι οποίοι θα γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ελλάδα!
Την Κυριακή 22 Ιουλίου στην πλατεία των Κήπων θα βρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό του συλλόγου για να ενημερώσει όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.