Σήμερα η τελευταία προπόνηση του ΠΑΣ επί Γιαννιώτικου εδάφους

on .

PROPONHSH PAS IOYL 2018

Τις τελευταίες δύο προπονήσεις επί γιαννιώτικου εδάφους πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Καρπενήσι θα κάνουν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.
Το πρώτο στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας των Ηπειρωτών κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα. Στις πρωινές προπονήσεις ο προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ Βασίλης Αλεξίου με αερόβιες ασκήσεις αλλά και ταχυδύναμης βελτιώνει καθημερινά την φυσική κατάσταση και αντοχή των ποδοσφαιριστών. Στις απογευματινές ο Γιάννης Πετράκης και το τεχνικό του επιτελείο δουλεύουν πάνω σε ασκήσεις με τη μπάλα, ενώ ήδη σχημάτισαν μια πρώτη εικόνα για τους παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ, αλλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των ποδοσφαιριστών που προστέθηκαν στην ομάδα.
Πάντως τα μικροπροβλήματα δεν έλειψαν, χωρίς μέχρι στιγμής κάποιο σοβαρό τραυματισμό. Ο Λέο εξακολουθεί να κάνει ατομικό με τρέξιμο καθώς ήρθε τραυματισμένος από τον Κισσαμικό, ωστόσο στο Καρπενήσι θα μπει κι αυτός σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ατομικό ακολουθεί και ο Κακούμπα μετά από έναν μικροτραυματισμό, σε αντίθεση με τον Κούζικ, ο οποίος μπήκε και πάλι σε φουλ ρυθμούς προπόνησης μετά τις μικροενοχλήσεις που ένιωσε.
Τις 2-3 τελευταίες ημέρες ο Πετράκης και το τεχνικό επιτελείο έχουν αρχίσει και δουλεύουν με τους παίκτες πάνω στα τελειώματα των φάσεων, κάτι που φυσικά θα συνεχιστεί και στο Καρπενήσι, εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας και θα γίνουν και τα πρώτα φιλικά.
Σε όσα οικογενειακά διπλά έχουν γίνει μέχρι τώρα στις προπονήσεις του ΠΑΣ, ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός δίνει έμφαση στο 4-4-2, σύστημα το οποίο χρησιμοποίησε και στο δεύτερο μισό της περσινής περιόδου, άλλοτε με επιτυχημένα αποτελέσματα και άλλοτε όχι. Στην πορεία θα δουλευτούν και άλλα συστήματα και διατάξεις, με απώτερο στόχο η ομάδα να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε αλλαγή διάταξης, ακόμα και μέσα στη διάρκεια ενός παιχνιδιού.
Στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών δοκιμάστηκαν από το τεχνικό επιτελείο των Ηπειρωτών και δύο νεαροί ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Θεοχάρη και Νίκο Καραγιάννη. Ο Θεοχάρης είναι 17 χρονών από την Μπράουνσβάϊγκ, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος και ο Νίκος Καραγιάννης που είναι δεξί μπακ. Ο τελευταίος αποχώρησε ήδη από τις προπονήσεις και δεν θα αποκτηθεί, ενώ ο Θεοχάρης, αν αποκτηθεί θα συμμετέχει στην Κ 20 του ΠΑΣ.
Σήμερα θα γίνουν οι δύο τελευταίες προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής και το Σάββατο οι παίκτες θα έχουν ρεπό, ώστε να ξεκουραστούν αλλά και να ετοιμαστούν για το Καρπενήσι.
Η αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα γίνει νωρίς το πρωί της Κυριακής και η ομάδα θα καταλύσει για ακόμα μια χρονιά στο ξενοδοχείο AVARIS.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ