Με διπλές προπονήσεις ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

KOYZIK

• Με διπλές προπονήσεις συνεχίζεται η καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη με τον αγιασμό και την επίσημη «πρώτη».
 Oi πρωινές προπονήσεις λόγω ζέστης,  γίνονται στις 08:00 π.μ. στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, υπό τις οδηγίες του Βασίλη Αλεξίου.
Ο προπονητής φυσικής κατάστασης του ΠΑΣ έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα αερόβιας και μυϊκής ενδυνάμωσης, το οποίο περιλαμβάνει αρκετό τρέξιμο και απαιτεί πολύ ιδρώτα από τους ποδοσφαιριστές.
Στις απογευματινές προπονήσεις ο Γιάννης Πετράκης και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο δουλεύουν με τους παίκτες πάνω στις επαφές με τη μπάλα και τις πάσες, ενώ γίνονται και οικογενειακά  δίτερμα.
Ο Κούζικ
Συνέντευξη σε ουκρανική ιστοσελίδα έδωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΣ Γιάννινα, Ορέστ Κούζικ για την επιλογή του να έρθει στον ΠΑΣ, αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για αυτόν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.
Μάλιστα παρών στη συνέντευξη ήταν και ο γιος του προέδρου Παναγιώτης Χριστοβασίλης, ο οποίος μάλιστα φωτογραφήθηκε μαζί με τον Κούζικ.
Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Κούζικ:
Για τις φήμες ότι υπήρχε ενδιαφέρον της Πόρτο και της Τσέλσι: «Προσπάθησα να μην δώσω μεγάλη προσοχή σε αυτό επειδή ήταν σε εξέλιξη το πρωτάθλημα, υπήρχαν παιχνίδια μπροστά μου και έπρεπε να το σκεφτώ. Γίνονταν συνομιλίες με τον μάνατζέρ μου. Μου έδωσε όλες τις πληροφορίες, μιλήσαμε για το αν ήταν αλήθεια. Υποσυνείδητα, φυσικά, κι εσείς θα θέλετε να διαβάσετε και να δείτε τι γράφετε για εσάς. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε τι έγινε, δεν πρέπει να διαβάζουμε το διαδίκτυο, αλλά να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας».
Για την απόφασή του να αφήσει το ουκρανικό ποδόσφαιρο: «Το ήθελα εδώ και πολύ καιρό. Μίλησα με τον πρόεδρο για το θέμα αυτό, γιατί ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου σε ένα άλλο, ισχυρότερο πρωτάθλημα».
Για το τι γνωρίζει για το πρωτάθλημα της Ελλάδας: «Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν παρακολούθησα ιδιαίτερα το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κοίταξα ποιες είναι οι πρώτες πέντε ομάδες της βαθμολογίας και νομίζω ότι είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Υπάρχουν τουλάχιστον 5 ομάδες που παίζουν στους ευρωπαϊκούς αγώνες και δείχνουν ένα αρκετά καλό επίπεδο ποδοσφαίρου. Σε συνεντεύξεις που διάβασα με παίκτες που έπαιξαν πρώτη φορά ή έπαιξαν παλιότερα στην Ελλάδα, όλοι λένε ότι η τελευταία ομάδα μπορεί να νικήσει την πρώτη. Γι ‘αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα».
Για το τι γνωρίζει για τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Ξέρω ότι έχουμε υψηλές προσδοκίες, είμαστε μια καλή ομάδα. Είναι μια ομάδα που τα πάει καλά στη μεταγραφική αγορά, σχεδόν κάθε έξι μήνες πουλάει παίκτες σε δυνατούς συλλόγους και μπορούμε να το ξανακάνουμε».
Για το πώς θα αισθανθεί ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες και λίγους ξένους παίκτες που διαθέτει ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν υπάρχει τέτοιο άγχος για το πώς θα επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους. Εντάξει, κατά τη διάρκεια της σεζόν και της προπόνησης πιστεύω ότι θα συνηθίσω. Προσπαθώ να μάθω την ελληνική γλώσσα για να γνωρίζω τουλάχιστον τις κοινές φράσεις που θα χρειαστούν στην καθημερινή ζωή και τις προπονήσεις. Από όσο γνωρίζω, όλοι μιλούν καλά αγγλικά, αλλά θα μάθω και τα ελληνικά για να συνεννοούμαι με όλους τους συμπαίκτες μου».
Για το αν είχε άλλες προτάσεις: «Ειλικρινά, υπήρχαν και μάλιστα συγκεκριμένες. Αλλά τώρα δεν έχει νόημα να μιλάμε γι ‘αυτό. Οι σκέψεις μου είναι μόνο στη νέα μου ομάδα, θέλω να πετύχω, τόσο ατομικά όσο και με την ομάδα».
Για τη δήλωσή του σε παλαιότερη συνέντευξη ότι θα ήθελε να παίξει στη Serie A: «Δεν το κρύβω, μου αρέσει αυτό το πρωτάθλημα, όπως και οι ομάδες που παίζουν εκεί. Θα προσπαθήσω να διακριθώ στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό».