Ξεκίνημα με φιλοδοξίες για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

AGIASMOS PAS IOYLIOS

• Παρουσία ό­λων των νέων μεταγραφικών του αποκτημάτων και συνολικά 30 ποδοσφαιριστών, ανάμεσά τους και ο Πέδρο Κόντε, πραγματοποιήθηκε χτες η επίσημη «πρώτη» του ΠΑΣ Γιάννινα και ο αγιασμός ενόψει της νέας  αγωνιστικής  σεζόν.
Παρών στον αγιασμό, ο οποίος ξεκίνησε με καθυστέρηση μιας ώρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Χαρίκλεια.  
Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Τραϊκάπης  ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο οποίος μετέφερε και τις θερμές ευχές του Μητροπολίτη κ.κ. Μάξιμου για υγεία και δύναμη, μαζί με την ευλογία του ώστε το επόμενο καλοκαίρι να είναι και πάλι γιορτινό και ευρωπαϊκό για τον ΠΑΣ
Άρτι αφιχθείς  από την Κρήτη ο προπονητής Γιάννης Πετράκης  βγήκε πρώτος από τα αποδυτήρια, μαζί με τους συνεργάτες του, τον βοηθό Γιάννη Ταουσιάνη και τον προπονητή φυσικής κατάστασης Βασίλη Αλεξίου. Νέο πρόσωπο στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ ο Γιάννης Πλαβούκος, ο νέος γυμναστής τερματοφυλάκων, ο οποίος αντικατέστησε τον Χρήστο Τσελιόπουλο στη θέση αυτή. Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Γιάννης Πετράκης έκανε μια σύντομη ομιλία προς τους παίκτες του, καλωσορίζοντας τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα και ευχόμενος υγεία και δύναμη.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού, ξεκίνησε η επίσημη πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, παρουσία 200-250 φίλων της ομάδας.
Άπαντες παρόντες
Συνολικά 30 ποδοσφαιριστές συμμετείχαν στη χτεσινή πρώτη προπόνηση,  ανάμεσα τους και τα 8 νέα μεταγραφικά αποκτήματα, αλλά και 6 νεαροί από την Κ 20 της ομάδας.
Όπως ανέφερε και στο χτεσινό του φύλλο ο «Π.Λ.» ο Πέδρο Κόντε επέστρεψε στα Γιάννινα και συμμετείχε κανονικά στην χτεσινή προπόνηση της ομάδας.  Ο πρόσφατα παντρεμένος Ισπανός επιθετικός θα συμμετέχει κανονικά στην καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΣ, όμως έχοντας εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσει και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Το μεταγραφικό σίριαλ του Κόντε συνεχίζεται, με τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Χριστοβασίλη να δηλώνει χτες ότι ο παίκτης θα παραχωρηθεί μόνο αν κάποια ομάδα καλύψει τη ρήτρα ύψους 900.000 ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιο του Κόντε.
Παρών στην «πρώτη» του ΠΑΣ και ο Φρανκ Μπετρά, ο οποίος συνεχίζει στην ομάδα παρά τη φημολογία περί αποχώρησης που υπήρχε. Ο Γάλλος επιθετικός έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΠΑΣ και στην ομάδα θέλουν να του δώσουν ακόμα μια ευκαιρία, παρότι την περσινή χρονιά δεν τα πήγε και τόσο καλά.
Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην «πρώτη» του ΠΑΣ ήταν: Βελλίδης, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Παπαϊωάννου, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Γώγος, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Τσικάρσκι, Νικολιάς, Γιάκος, Ντόλοβατς, Λίλα, Σιόντης, Βιδάλ, Κακούμπα, Βασιλάκης, Παπαδόπουλος, Πήλιος, Λιάσιος, Κούζικ, Κάστρο, Λουκίνας, Παμλίδης, Μπετρά, Λέο, Ξύδας, Κόντε.
Το χτεσινό πρόγραμμα της «πρώτης» προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και έκαναν ασκήσεις με τη μπάλα. Ξεχωριστά προπονήθηκαν οι 4 τερματοφύλακες (Βελλίδης, Περιστερίδης, Βενετικίδης, Παπαϊωάννου) υπό τις οδηγίες του νέου προπονητή τερματοφυλάκων Γιάννη Πλαβούκου.
Στον ΠΑΣ για 3 χρόνια ο Ξύδας
Ο νεαρός Γιώργος Ξύδας ήταν η όγδοη μεταγραφική κίνηση του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ανακοινώθηκε ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη της επίσημης πρώτης προπόνησης και του αγιασμού.
Ο 21χρονος Χιώτης μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε για τα επόμενα τρία χρόνια ως ελεύθερη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό. Την περασμένη σεζόν ο Ξύδας αγωνίστηκε στον Κισσαμικό, ομάδα που προπονεί ο γιος του Γιάννη Πετράκη και είχε 28 συμμετοχές, σκοράροντας 12 γκολ και όντας εκ των κορυφαίων παικτών της κρητικής ομάδας.
Στον ΠΑΣ ο Ξύδας θα είναι συμπαίκτης με τον Λέο, με τον οποίο ήταν μέχρι πρότινος συμπαίκτες στον Κισσαμικό και έρχονται με τις καλύτερες συστάσεις από τον υιό στον πατέρα Πετράκη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει:
Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ ανακοινώνει τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή Γιώργο Ξύδα για τα επόμενα 3 χρόνια. Ο Γιώργος είναι γεννημένος στις 14 Απριλίου 1997 στη Χίο και παίζει ως μέσος. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες της Καλλονής και του ΑΟΧ/Κισσαμικού. Στην ομάδα μας θα αγωνιστεί με τη φανέλα με το νούμερο 28.